Pozwólcie, że podzielę się z wami ciekawymi wykresami, które mogą przedstawić coś co jest już znane i dla wielu mogą być one oczywiste: 1. Średnia frekwencja w danych sezonach: 2. Średnia frekwencja z uwzględnieniem wszystkich rund: 3. Uśredniony wykres nr 2: Dodane 2 września 2016 00:09: Dotyczy to tylko serii F1. Dodane 2 września 2016 00:13: Martwi mnie pierwszy wykres. Pokazuje on, że prawie po każdym wzroście jest duży spadek.
1. Smutne, lecz prawdziwe jest to, że frekwencja rośnie, gdy coś zmieniamy między sezonami. 2. Można zauważyć, że praktycznie od sezonu I 2010, średnia frekwencja cały czas rośnie, zwłaszcza dobrze to widać od momentu przejścia na rF. 3. Frekwencja na początku i końcu sezonu jest większa niż w środku.
Wnioski:
1. Z uwagi na zmianę frekwencji w momencie przejścia na rF, przejście na rF2 teraz dałoby najprawdopodobniej taki sam efekt - spadek frekwencji. 2. Liga cały czas rozwija się w dobrą stronę. 3. Nie można dopuścić, by między sezonami nic się nie zmieniało. 4. Powinno być więcej, krótszych sezonów.
Wpadłem na pewien pomysł. Chciałbym zrobić ranking wszystkich lig pod względem frekwencji. Będzie on ogólny i podzielony na poszczególne symulatory oraz na serie: Openwheel i GT. Do tego potrzebuję linków do wszystkich lig jakie znacie i które mają zakończony co najmniej jeden sezon. Proszę o wysłanie mi ich na PW. Dodane 2 września 2016 02:49: Jednak nic z tego nie będzie. Odwiedziłem kilka stron i żadna nie ma archiwum wyników.