Od roku 1958 przez lata 60-te. Wtedy to teamy takie jak Cooper, BRM, Brabham i Lotus ze swoimi kierowcami, jak np. Jimem Clarkiem, Graham Hillem i Jackiem Brabhamem zdobyły łącznie ok. 10 tytułów mistrzowskich.
Hmmm no ja się doszukałem nieco innych dat, ale mniej więcej się to zgadza, różnica dwóch lat Głównie chodziło mniej więcej o przedział w całej historii F1 Zadajesz
To będzie proste Pewien pan posiada jeden za najbardziej niechlubnych rekordów w F1. W F1 jeździł od 1980 do 1994 roku, zdobył nawet 5 podiów i jedno PP. W swojej karierze jeździł dla takich teamów jak Ligier, Rial, Minardi czy Scuderia Italia. Co to za kierowca, skąd pochodził, jakie były pozostałe teamy w których jeździł i co to był za rekord o którym wspomniałem wcześniej?
Andrea de Cesaris, Włoch, pozostałe teamy to Alfa Romeo, McLaren, Brabham, Scuderia Italia, Jordan, Tyrrell, Sauber. Jest rekordzistą pod wzgl. największej liczby wyścigów bez zwycięstwa.
Chodzi mi o pewnego pana, który zadebiutował w F1 w 1963 roku. W roku 1977 wycofał się z F1 i wrócił do swojej ojczyzny.
Jak się on nazywa, skąd pochodzi, z kim zdobył najwyższe miejsce w klasyfikacji generalnej, kiedy to było i jaki jest jego największy sukces w karierze wyścigowej?