FacebookYouTubeTwitchCupSell
TEMAT
FORUM TEMATYCZNE
31 maj 2013 18:11
A np. Zabicie dziecka, wmawianie całej Polsce że zostało porwane, a po kilku dniach przyznanie się że dziecko wypadło ze śliskiego kocyka - no przestrzeganie przykazań jak ch*j. Ełaśnie m.in. W takich przypadkach kara śmierci powinnia być !
1 cze 2013 09:39
Krzysztof Woźniak napisał(a):
Nie ma to jak katolickie przestrzeganie przykazań.

Jeden ze złoczyńców, których [tam] powieszono, urągał Mu: <<Czy Ty nie jesteś Mesjaszem? Wybaw więc siebie i nas>>. Lecz drugi, karcąc go, rzekł: <<Ty nawet Boga się nie boisz, chociaż tę samą karę ponosisz? My przecież – sprawiedliwie, odbieramy bowiem słuszną karę za nasze uczynki, ale On nic złego nie uczynił.>>. I dodał: <<Jezu, wspomnij na mnie, gdy przyjdziesz do swego królestwa>>. Jezus mu odpowiedział: <<Zaprawdę, powiadam ci: Dziś ze Mną będziesz w raju>>.
Ewangelia wg Św. Łukasza 23,39-43
Dodane 1 czerwca 2013 11:41:
Kara śmierci jest jak najbardziej zgodna z katolicyzmem
Dodane 1 czerwca 2013 11:43:
Bartosz Bulawkin napisał(a):
Dla mnie kara śmierci jest zbyt prosta. Wsadzić gnoja do celi 1x1 metra bohen suchego chleba i szklanka wody na dzień co daje koszt kilka zł na jednego więźnia. Bo śmierć to bah i nie ma, a tak niech pokutuje w cierpieniach. I 0 wychodzenia z celi.

Problem polega na tym że zgodnie z jakimiś nędznymi umowami międzynarodowymi które Polska zawarła nie możemy się na coś takiego zgodzić bo zaraz jakaś Helsińska Fundacja Praw Człowieka albo inna dziwna instytucja będzie się domagała praw socjalnych dla tego człowieka o których wspomniał Bari parę postów wyżej.
1 cze 2013 10:25
Grzegorz Wolanin napisał(a):
Krzysztof Woźniak napisał(a):
Nie ma to jak katolickie przestrzeganie przykazań.

Jeden ze złoczyńców, których [tam] powieszono, urągał Mu: <<Czy Ty nie jesteś Mesjaszem? Wybaw więc siebie i nas>>. Lecz drugi, karcąc go, rzekł: <<Ty nawet Boga się nie boisz, chociaż tę samą karę ponosisz? My przecież – sprawiedliwie, odbieramy bowiem słuszną karę za nasze uczynki, ale On nic złego nie uczynił.>>. I dodał: <<Jezu, wspomnij na mnie, gdy przyjdziesz do swego królestwa>>. Jezus mu odpowiedział: <<Zaprawdę, powiadam ci: Dziś ze Mną będziesz w raju>>.
Ewangelia wg Św. Łukasza 23,39-43
Dodane 1 czerwca 2013 11:41:
Kara śmierci jest jak najbardziej zgodna z katolicyzmem
Dodane 1 czerwca 2013 11:43:
Bartosz Bulawkin napisał(a):
Dla mnie kara śmierci jest zbyt prosta. Wsadzić gnoja do celi 1x1 metra bohen suchego chleba i szklanka wody na dzień co daje koszt kilka zł na jednego więźnia. Bo śmierć to bah i nie ma, a tak niech pokutuje w cierpieniach. I 0 wychodzenia z celi.

Problem polega na tym że zgodnie z jakimiś nędznymi umowami międzynarodowymi które Polska zawarła nie możemy się na coś takiego zgodzić bo zaraz jakaś Helsińska Fundacja Praw Człowieka albo inna dziwna instytucja będzie się domagała praw socjalnych dla tego człowieka o których wspomniał Bari parę postów wyżej.

Idiotyzm.
1 cze 2013 10:57
Zgadzam się, ale nawet i bez tego byłbym za karą śmierci bo jeżeli jej nie ma to tworzymy kategorię ludzi bezkarnych. Przykład: Mamy mordercę zamykamy go na dożywocie, a on zabija np. współwięźnia. Jaką karę mamy mu dać? Kolejne dożywocie? Czy to nie jest czasem bez znaczenia? Bo co to za różnica czy będę miał jedno dożywocie czy 5 przecież i tak mam jedno życie. Czyli wtedy ten człowiek nie poniesie żadnej kary.
Dodane 1 czerwca 2013 21:05:
Czyli rozumiem że nie macie argumentów przeciwko karze śmierci? - Tak myślałem bo jeszcze żadnego nie słyszałem.
1 cze 2013 19:41
JA jestem za
1 cze 2013 20:00
To mam ciekawe pytanie: Jesteście za demokracją czy macie jakiś lepszy pomysł na władzę? proszę poważne argumenty
2 cze 2013 00:02
Socjalizm utopijny
2 cze 2013 03:55
System autorytarny, gdzie na czele państwa stał J. Piłsudski chyba nie był zły. Tylko gdzie dzisiaj znaleźć takiego człowieka...
2 cze 2013 07:50
Dawid Czepiela napisał(a):
Socjalizm utopijny

To jest bardzo wygodne:D ale gdybyś dostał Polskę we władanie co byś wprowadził?
Maciej Paruch napisał(a):
System autorytarny, gdzie na czele państwa stał J. Piłsudski chyba nie był zły. Tylko gdzie dzisiaj znaleźć takiego człowieka...

Piłsudski nie był zły? Zdecydowanie wolałbym już kogoś takiego jak Roman Dmowski. Możesz powiedzieć co takiego dobrego było za czasów Piłsudskiego?
Dodane 2 czerwca 2013 11:33:
http://youtu.be/h8edvyaKeuk
2 cze 2013 09:43
Max Kolonko! xD
NAJBLIŻSZE SESJE
SERWERY
Serwer egzaminacyjny
Adres:
91.237.52.91:34297
Tor:
Sesja:
Testy
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Zachmurzenie
Zachmurzenie
Powietrze:
19 °C
Tor:
20 °C
PIĄ
Częściowe zachmurzenie
24 °C
SOB
Deszcz
23 °C
NIE
Częściowe zachmurzenie
22 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
ADMINISTRACJA SERII DTM
Szef serii:
Pomocnicy:
-
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
49 453 677

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.