FacebookYouTubeTwitchCupSell
FORUM TEMATYCZNE
15 paź 2016 11:11
Trening:

Mateusz Kaczyński:
+1 PK za 10.5 (10.2)

Dawid Głowski:
+0,5 sek. za 13.3a
+1 PK za 13.3a

Kryspin Słomiński:
+0,5 sek. za 13.3a
+1 PK za 13.3a

Marcel Pawiński:
+0,5 sek. za 13.3a
+1 PK za 13.3a

Mateusz Majka:
+1 PK za 14.1
Dodane 15 października 2016 21:30:
Kwalifikacje:

Patryk Gerber:
+1 PK za 10.5

Mateusz Bańkowski:
+1 sek. za 13.3b
+2 PK za 13.3b

Krzysztof Pieczykolan:
+0,5 sek. za 13.3a
+1 PK za 13.3a

Maciej Paruch:
+1 PK za 10.5
Dodane 18 października 2016 19:07:
Wyścig:

Mateusz Kaczyński:
+10 sek za 12.3b w 36:10
+8 PK za 12.3b w 36:10
+2 PK za 10.5

Patryk Gerber:
+2.5 sek za 15.1 w 4:20
+2 PK za 15.1 w 4:20
+2.5 sek za 15.2 w 34:34
+2 PK za 15.2 w 34:34
+2 PK za 10.5

Kryspin Słomiński:
+10 sek za 14.2 w 17:45, 30:20
+4 PK za 14.2 w 17:45, 30:20

Dawid Głowski:
+20 sek za 12.3c w 3:24
+16 PK za 12.3c w 3:24
Kara wysoka, ponieważ zdarzenie miało miejsce na pierwszym okrążeniu i poszkodowany spadł na koniec stawki.
18 paź 2016 19:27
Chciałbym się odwołać od kary.
1. http://imgur.com/KitN4uj
http://imgur.com/uyL9k7c
Po pierwsze, moja prędkość na wejściu w zakręt była dużo niższa niż na poprzednich okrążeniach. Jako dowód załączam te dwa screeny, które obrazują ją w mniej więcej tym samym punkcie (rozpoczęcie zielonego pasa po prawej stronie). Owszem, mogłem zwolnić jeszcze bardziej, ale nie spodziewałem się że Patryk tak mocno zahamuje (pkt.2) i przygotowywałem się do przejazdu przez ten zakręt normalną linią jaką obierałem wcześniej.

2. http://imgur.com/bX4e0ow
http://imgur.com/K4vGiAy
Po drugie, Patryk zwolnił dużo mocniej niż zazwyczaj. Pierwszy screen pokazuje jaką prędkość miał on wraz z początkiem tarki na wewnętrznej, na drugim widać jak ta prędkość jest jeszcze mniejsza dużo przed tą tarką. Nie wiem dlaczego zwolnił aż tak mocno, ale nie widzę powodu dla którego miał to robić, tym bardziej że zahamował później niż ja. Prawdopodobnie gdyby pojechał o 10km/h szybciej miałbym więcej czasu na reakcję i nie doszłoby do żadnego kontaktu, a jedynie wyrzuciłoby go mocniej na zewnętrzną.

Podsumowując, ja wcześniej zahamowałem do zakrętu, spodziewając się że Patryk przejedzie go tak jak zwykle. Ten jednak jechał trochę inną linią jazdy i mocno hamował (czego się nie spodziewałem) i znalazł się bliżej mnie niż myślałem, pozostawiając zero czasu na reakcję. Jak wspominałem wcześniej, 10km/h więcej i prawdopodobnie żadnej kolizji by nie było. Owszem, mogłem zwolnić jeszcze mocniej, ale on też trochę zawinił w tej sytuacji, dlatego prosiłbym o dokładniejsze przeanalizowanie sprawy i ewentualne anulowanie lub zmniejszenie kary z 10 do 5 sekund.
Zmodyfikowane 18 paź 2016 19:30 przez Mateusz Kaczyński.
18 paź 2016 19:46
Człowieku XDDDDDD
Po pierwsze, zużycie opon, dlatego jechałem wolniej, i Cezary, i Ty.
Poza tym, no przecież gdy ktoś jedzie wolniej w zakręcie to przecież można go uderzyć i obrócić... TO MA SENS<wyśmiewacz> <wyśmiewacz>
19 paź 2016 06:19

Może i wolniej, ale chyba nie aż tak żeby zwalniać o 200km/h w jednym zakręcie?
Dla porównania poprzednie okrążenie: http://imgur.com/uIibsF1
http://imgur.com/QTFuNZO
Pragnę zauważyć że jechałeś dużo szybciej i to mając Czarka przed sobą. W dodatku linia jazdy była podobna, z tym że wcześniej byłeś trochę bardziej z prawej. Chyba w ciągu jednego kółka te opony nie zeszły aż tak żeby od razu parkować samochód na wewnętrznej?

Poza tym, no przecież gdy ktoś jedzie wolniej w zakręcie to przecież można go uderzyć i obrócić... TO MA SENS<wyśmiewacz> <wyśmiewacz>

Nie można, ale to nie znaczy że masz parkować auto na torze mając kogoś tuż za tobą. Zahamowałeś (w moim odczuciu), bardziej niż powinieneś i bardziej niż się tego spodziewałem, zostawiając mi zero czasu na reakcję.
19 paź 2016 08:39
Czarek jechał bezpośrednio za Patrykiem i jakoś wyhamował, a Ty miałeś dalej do niego i nie mogłeś?
19 paź 2016 08:54
Dawid Czepiela napisał(a):
Czarek jechał bezpośrednio za Patrykiem i jakoś wyhamował, a Ty miałeś dalej do niego i nie mogłeś?

Ciebie dotyczy ta sytuacja? Nie, więc się nie wtrącaj
Dodane 19 października 2016 10:55:
Tym bardziej jeśli całą sytuację widziałeś tylko na RE
19 paź 2016 13:45
Mateusz Kaczyński napisał(a):

Może i wolniej, ale chyba nie aż tak żeby zwalniać o 200km/h w jednym zakręcie?
Dla porównania poprzednie okrążenie: http://imgur.com/uIibsF1
http://imgur.com/QTFuNZO
Pragnę zauważyć że jechałeś dużo szybciej i to mając Czarka przed sobą. W dodatku linia jazdy była podobna, z tym że wcześniej byłeś trochę bardziej z prawej. Chyba w ciągu jednego kółka te opony nie zeszły aż tak żeby od razu parkować samochód na wewnętrznej?

Nie można, ale to nie znaczy że masz parkować auto na torze mając kogoś tuż za tobą. Zahamowałeś (w moim odczuciu), bardziej niż powinieneś i bardziej niż się tego spodziewałem, zostawiając mi zero czasu na reakcję.

Zero czasu na reakcję? no tak, to mam pomysł, skoro to ty jesteś niewinny, ja straciłem szanse na zwycięstwo, wyprzedzając wszystkich fair i nie powodując tak na prawdę zagrożeń na torze(te twoje skargi to zasługa głupiego regulaminu, który nie ma nic wspólnego z prawdziwym sciganiem) i ze zwolnilem za bardzo to proponuje abym to ja Dostał dodatkowe 10s Kary za winę w tej sytuacji? Pasuje MATEUSZU?!<brawo>
19 paź 2016 14:00
nie powodując tak na prawdę zagrożeń na torze(te twoje skargi to zasługa głupiego regulaminu, który nie ma nic wspólnego z prawdziwym sciganiem)

Nie powodując zagrożeń? No chyba jednak jakieś spowodowałeś skoro kara jest, szczególnie za 4:20. Gdybym wtedy nie zareagował odpowiednio szybko i nie odbił na pobocze to na już na samym początku wyścigu bym Cie skasował, bo zahamowałeś dużo za szybko (fakt, Radek był przed Tobą, ale znów nie było powodu żeby hamować 25 metrów przed normalnym punktem).

to proponuje abym to ja Dostał dodatkowe 10s Kary za winę w tej sytuacji? Pasuje MATEUSZU?!<brawo>

Tego nie napisałem, czytanie ze zrozumieniem się kłania. Nigdzie też nie pisałem że jestem całkowicie niewinny. Wina leży PO OBU STRONACH i chciałem tylko żeby to było uznane za incydent wyścigowy lub zmienić karę na 5 sekund, nigdzie nie pisałem żeby Tobie dać karę. No chyba że bardzo chcesz te dodatkowe 10 sekund kary to niech Ci ją wlepią <lol>

Aha, a co do pozbawienia szans na zwycięstwo. Nie tylko Ty ją straciłeś, ale przez karę też ja. A ja tracę jeszcze dodatkowo kolejne punkty do Grzegorza mając REALNE szanse na mistrzostwo. Strata mistrzostwa a jednego wyścigu to chyba jest różnica prawda?
Dodane 19 października 2016 16:01:
Ode mnie to tyle, ja ze swojej strony wszystko wyjaśniłem, resztę pozostawiam administracji
Zmodyfikowane 19 paź 2016 14:01 przez Mateusz Kaczyński.
19 paź 2016 14:21
<wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz>
Dodane 19 października 2016 16:24:
Aha, a co do pozbawienia szans na zwycięstwo. Nie tylko Ty ją straciłeś, ale przez karę też ja. A ja tracę jeszcze dodatkowo kolejne punkty do Grzegorza mając REALNE szanse na mistrzostwo. Strata mistrzostwa a jednego wyścigu to chyba jest różnica prawda?

No tak, prezciez kiedy masz szanse na tytuł, mozesz uderzać w inne samochody ktroe ci odbierają punkty<brawo> <brawo> <ok> to czekaj, napisze SMSa do Lewisa Hamiltona zeby rozj*bał Rosberga bo i tak nie dostanie Kary<bezradny>
19 paź 2016 14:56
GP2, GP2 everywhere...
Zmodyfikowane 19 paź 2016 14:56 przez Marcel Pawiński.
NAJBLIŻSZE SESJE
SERWERY
Serwer egzaminacyjny
Adres:
91.237.52.91:34297
Tor:
Sesja:
Testy
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Zachmurzenie
Zachmurzenie
Powietrze:
16 °C
Tor:
16 °C
PON
Deszcz
22 °C
WTO
Zachmurzenie
18 °C
ŚRO
Deszcz
19 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
ADMINISTRACJA SERII GP2
Szef serii:
Pomocnicy:
-
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
50 164 037

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.