Asysta skręcania potrzebna dla klawiatur? Sam mam kierownice dopiero od 4 miesięcy. Jeździłem w lidze tylko dla klawiatur, gdzie były dozwolone tylko TC na wysoki, ABS na wysoki, automatyczna skrzynia biegów i oczywiście sprzęgło. Ktoś narzekał? Nie. Rzadko ktokolwiek spinował. Prawda jest taka, że asysta skręcania skręca za ciebie (w pewnym stopniu), więc co to za jazda? Do tego utrudnia skręcanie i sam osobiście gdy zacząłem grać w rf'a, pierwsze co zrobiłem to wyłączyłem to wielkie G (według mnie oczywiście).
Rafał Cupał napisał(a):
Można wiedzieć, jakie znaczenie ma to, na jakich Wy jeździcie pomocach?
Chodzi o to, żeby liga miała dla każdego taki sam poziom trudności. Niektórzy nie chcą się zniżać i kupując kierownice za 500-1000zł raczej mają zamiar jeździć bez asyst. Co prawda, jazda bez asyst daje korzyści na niektórych torach, ale na niektórych jednak ta trakcja i abs'y trochę czasu dawają. Dlatego według mnie powinniśmy się ścigać między sobą, a nie między nami (graczami z kierownicami), a komputerem (klawiaturowcy + wszystkie asysty oprócz na szczęście asysty hamowania).
PS. To tylko moje skromne zdanie.
Dodane 15 listopada 2013 14:30:Na sam koniec, jestem tego samego zdania co Łukasz, czyli dozwolone:
- automat,
- TC i ABS na wysokie,
- sprzęgło,
- ewentualnie jak już musi być to asysta stabilizacji na NISKO
- ewentualnie (dużo ułatwienie dla użytkowników na klawiaturze podczas startu) Launch Control

(ale to już tutaj jest).