Zaczynamy relację z pierwszych przedsezonowych testów naszej ligi. Uczestniczy w nich 5 kierowców. Wyjątkowo w bolidzie ligowym zasiadł szef ligi, Rafik który najczęściej okupuje fotel kierowcy SC. Jak na razie to on ma najgorszy czas, lecz z tych co mają czas przejechał najmniej okrążeń, chociaż teraz m3nel23 wskoczył przed Rafika, a przejechał 3 okrążenia. Lideruje Czarek w Williamsie, dalej jest Radek, m3nel23 oraz Ziomek027, nowy kierowca naszej ligi, który przejechał 15 okr. Ale teraz pojawił się StronG, miejmy nadzieję, że pokaże się z dobrej strony. Patrzę na rezultaty i aż nie chcę wierzyć, że Rafik jest prawie 14 sec za liderem. I się wycofał z rywalizacji. I już mamy i drugiego reprezentanta Ferrari, Oka, wielkiego fana Mostostalu. W ogóle nie wspomniałem o warunkach na torze Jerez. Pogoda słoneczna i raczej tak pozostanie, temperatura powietrza 20 °C, temperatura toru jest o 7°C większa. StronG osiągnął czas, lecz jest bardzo słaby, 1.23.056, ale już się poprawił Jak kogoś to zaciekawi to ja jak ostatnio tam jeździłem osiągnąłem 1.40

Oko już wyjechał na tor, ciekawe jaki osiągnie czas. Pierwsza czwórka mieści się w dwóch sekundach, a to nie wróży, aby była równożędna walka w lidze. Niewyobrażalną ilość okrążeń przejechał Czarek, bo aż 23. 21 ma na swoim koncie Ziomek027. Najmniej Oko, lecz przecież przed chwilą wyjechał po raz pierwszy na tor. I coś się stało StronGowi, bo się wycofał z walki, lecz już się ponownie pojawił. Zaskakujące jest to, że Oko ma już za sobą 3 kółka, a nie ma jeszcze czasu. Z ciekawych rzeczy należy wspomnieć, że wzrosła temperatura toru. I mamy czas Oko, lecz ojjojoj, fatalny czas jednego z naszych adminów, 1.24.437. Czyżby miał kłopoty. Lecz teraz przerwa na reklamy i konkurs od pana Zientarskiego