FacebookYouTubeTwitchCupSell
FORUM OGÓLNE
5 lip 2016 10:09
Krzysztof Woźniak napisał(a):
Rafale, mi się wydaje, że postanowisz o przejściu, bo większość tak chce.

Poza tym, skąd wiesz czy przy pozostaniu na rF1 część z tych, co zagłosowali na rF2 nie odejdzie i nie będzie ich więcej jak tych, co głosowali za zostaniem i by ewentualnie odeszli przez decyzję o przejściu?

1. Ankieta uwzględnia chęć rezygnacji w przypadku niekorzystnej opcji.
2. Równie dobrze można spodziewać się sytuacji odwrotnej, więc najsensowniej trzymać się danych, które mamy.
3. Postaraliśmy się, żeby ankieta dotarła do większości użytkowników, którzy mogliby zainteresować się ligą w przypadku zmiany (przynajmniej w krótkim czasie), więc jej wyniki traktowałbym dość poważnie.
4. Czwarta seria wciąż jest opcją, ale potrzebny byłby szef, który ogarniałby rF 2 lub ewentualnie ktoś, kto by mnie zastąpił w F1. Będziemy jeszcze dyskutowali w tej sprawie na forum administracji, ale jeżeli ktoś byłby chętny na to stanowisko, to już możecie się zgłaszać.
5 lip 2016 11:18
Radek, znowu myślisz prostoliniowo - nie stać mnie, to innych też nie będzie. I nie chodzi mi tu o całkowite wyrzucenie do kosza rF1, ale o stopniowe przeniesienie się na rF2 poprzez dodanie nowej serii. Jak nie wypali, to trudno... Dalej zostajemy przy rF1.
Zmodyfikowane 5 lip 2016 11:19 przez Łukasz Dams.
5 lip 2016 11:38
Łukasz Dams napisał(a):
Radek, znowu myślisz prostoliniowo - nie stać mnie, to innych też nie będzie. I nie chodzi mi tu o całkowite wyrzucenie do kosza rF1, ale o stopniowe przeniesienie się na rF2 poprzez dodanie nowej serii. Jak nie wypali, to trudno... Dalej zostajemy przy rF1.

On chociaż myśli prostoliniowo. Ty w ogóle chcąc przejść na płatną wersję tej samej gry. Już wolałbym dać Rafikowi kasę np. na utrzymanie serwerów czy jakieś nowe usprawnienia w lidze.
Dodane 5 lipca 2016 13:41:
Za taką kasę z tej ligi można by zrobić najbardziej poważną ligę na sprawdzonym rFactor. Można też stać się kolejną przeciętną ligą na rF2.
5 lip 2016 12:00
Ja myślę, że jest zbyt dużo osób chętnych na GP2 by wypieprzyć tą serię kosztem F1 na rF2.
Łukasz musisz pomyśleć też w ten sposób, że rFactor nie był płatny jak każdy zaczynał na niego przechodzić z F1C ;) rF2 jest, więc te zmiany nie nastąpią prędko to jak to miało miejsce z F1C -> rF1.

Ja sobie osobiście nie wyobrażam, żebym miał płacić jakikolwiek abonament za grę - nie dlatego, że mnie nie stać, bo mnie stać - po prostu nie widzę powodu dla którego mam pakować zarobione pieniądze w błoto. I również wolę dorzucić się Rafikowi na jakieś potrzeby związane z poprawą jakości ligi na jeszcze lepszy poziom niż obecnie.

Podsumowując... Jeśli ten rF2 ma już być w lidze to niech sobie będzie, ale nie kosztem którejś z serii, bo byłby to cios w <cenzura> dla ludzi, którzy nie chcą rF2, ale chcieliby brać udział w ewentualnie usuniętej serii, która już jest.
Lepiej będzie po prostu pokombinować z terminami i dorzucić po prostu serię na rF2 skoro "podobno" jest tylu chętnych :) a czas sam zweryfikuje czy warto się angażować na dłuższą metę w rozwój serii na rF2.

8-) 8-) 8-)
5 lip 2016 12:03
Grzegorz Brojak napisał(a):
Łukasz Dams napisał(a):

On chociaż myśli prostoliniowo. Ty w ogóle chcąc przejść na płatną wersję tej samej gry. Już wolałbym dać Rafikowi kasę np. na utrzymanie serwerów czy jakieś nowe usprawnienia w lidze.
Za taką kasę z tej ligi można by zrobić najbardziej poważną ligę na sprawdzonym rFactor. Można też stać się kolejną przeciętną ligą na rF2.

No to daj, na pewno się ucieszy z pomocy finansowej. I czytaj ze zrozumieniem, napisałem, żeby pomyśleć nad wprowadzeniem DODATKOWEJ serii na rF2, żeby sprawdzić frekwencję. Nikt cię nie będzie zmuszał do kupna. Nie wyjdzie - zostajemy przy rF1.
Zmodyfikowane 5 lip 2016 12:05 przez Łukasz Dams.
5 lip 2016 12:11
To może zaoferujmy dwie serie F1 na różnych grach np. kosztem GP2. Wtedy zobaczymy jak tam te zalety rF2 wyglądają. 8-)

Dodane 5 lipca 2016 14:21:
4. Czwarta seria wciąż jest opcją, ale potrzebny byłby szef, który ogarniałby rF 2 lub ewentualnie ktoś, kto by mnie zastąpił w F1. Będziemy jeszcze dyskutowali w tej sprawie na forum administracji, ale jeżeli ktoś byłby chętny na to stanowisko, to już możecie się zgłaszać.

Oho, już się boje kto się zgłosi... :/
Zmodyfikowane 5 lip 2016 12:22 przez Krzysztof Pieczykolan.
5 lip 2016 13:23
Łukasz Dams napisał(a):
Łukasz Dams napisał(a):

No to daj, na pewno się ucieszy z pomocy finansowej. I czytaj ze zrozumieniem, napisałem, żeby pomyśleć nad wprowadzeniem DODATKOWEJ serii na rF2, żeby sprawdzić frekwencję. Nikt cię nie będzie zmuszał do kupna. Nie wyjdzie - zostajemy przy rF1.

Załóżmy że ktoś kupi rf2 by wystartować w eksperymentalnej serii, ktora może nie wypalić. I co wtedy? Zostajemy z bezużytecznym rf2 i abonamentem... Wątpię że dużo osób tak zaryzkuje.
Zmodyfikowane 5 lip 2016 13:24 przez Maciej Kusiak.
5 lip 2016 13:34
Wasz problem jest taki, że nie myślicie przyszłościowo. Prędzej czy później rFactor zejdzie na drugi plan tak jak to się stało z F1-ch. W innych ligach też podejmowali takie ryzyko i opłaciło się to im jak widzimy. Jeżeli chcemy zyskiwać nowych/szybkich kietowców wprowadzenie rFactora 2 jest niezbedne, ale też trzebq pozostać przy F1 i GP2, ale tych, że się tak wyraże starych kierowców.
Zmodyfikowane 5 lip 2016 13:41 przez Krzysztof Pieczykolan.
5 lip 2016 14:17
<cenzura>, połowa z was to niech lepiej zostawi rF1 i wróci do F1C najlepiej, marudy jak wam tak nic nie pasuje bo trzeba za coś zapłacić. Myślicie że rF1 jest za darmo? (ISI Oficjalnie sprzedaje po 25$) Nawet jak ktoś kupi, tu nie wypali bo jest wiele lig gdzie można sie zaczepić, frekwencji zazwyczaj żadnej z nich nie brakuje. Wałkowane jest nie wyjdzie zostają do odwołania przy rF1, z resztą nikt nie mówił że serie z rF1 znikną, bo tego nie zrobią, a na pewno nie dziś. Administratorzy po prostu widzą że są ligi bazujące na rF2, gdzie frekwencja jest naprawde przyzwoita, gdzie jak sie wcześnie coś uruchomi to można zyskać troche rozgłosu i ściągnąć kierowców (nawet na rF1).

Ludzie też błędnie pojmują że za wszystko się tam płaci. Otóż nie, nie płaci. Mody od pewnego delikwenta UnitedRacingDesign są płatne, bo zrobili coś dobrej jakości w miare szybko po tym jak rF2 zadebiutował stąd ten mylny tok myślenia. Niedługo pojawi się np. mod Enduracers (już jest nawet Flat6 który ponoć jest przekozacki i proponowałbym te autka właśnie na pierwszą serie na rF2) oraz Apex GT3.
Zmodyfikowane 5 lip 2016 14:23 przez Mateusz Bogusz.
5 lip 2016 14:34
Swego czasu były dyskusje czy zostawać na F1C czy nie, ale w końcu przeważyła nowość i zalety multiplayera, szerszy dostęp do modów i torów. Kierowcy nic nie stracili, dodatkowo odpadł problem czitów. Tu forsujecie stopniowe wypieranie tych warunków na rzecz płatnej gry, z identycznym multiplayerem, z poszerzającym się dopiero zasobem modów. Czy to jest wystarczające? Może dla tej nowej generacji "hołoty" co tu przyjdzie, lecącej na wszystkie nowe gry. Ale życzę powodzenia, z chęcią zobaczę jak to funkcjonuję obok F1 na rF1. Proponuję punktowanie 5 pozycji, więcej nie potrzeba.
Dodane 5 lipca 2016 16:36:
W ogóle dlaczego jeszcze nie mamy serii na F1 Codemasters? Przecież to zupełnie nowe gry, o wiele nowsze niż to coś na czym jeździmy teraz.
NAJBLIŻSZE SESJE

Runda 12

La Sarthe

Francja
KwalifikacjeZakończona
WyścigZakończona
SERWERY
Serwer GT
Adres:
91.237.52.91:12000
Sesja:
GT, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer GTwył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Słonecznie
Słonecznie
Powietrze:
20 °C
Tor:
30 °C
PON
Częściowe zachmurzenie
26 °C
WTO
Częściowe zachmurzenie
26 °C
ŚRO
Częściowe zachmurzenie
23 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
01Patryk Krutyj253
02Radosław Bogusz191
03Mateusz Bogusz177
04Adrian Babiński154
05Aleksy Mainusz145
06Marcel Pawiński136
07Patryk Topczewski78
08Kryspin Słomiński77
09Mateusz Guzowski69
10Maciej Paruch68

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
46 296 160

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.