FacebookYouTubeTwitchCupSell
FORUM TEMATYCZNE
27 sie 2016 11:36
odnośnie Gp2:
1. zuzycie na Jerez wygląda w porządku, ale na niektórych torach moze być źle. Nie mamy możliwośći operowania ciśnieniem.
2. w Secie za duze rozdrobnienie, że tak powiem z balansem hamulców. wystarczyło by po 0,5 kg, a nie po 0,2. to za dużo chyba, gdy reszta jest tak ograniczona. reszta w porządku.
3. Czasem tył wyprzedza przód na hamowaniu, ale sprawdzałem to specjalnie, i dzieje się tylko na (bardzo) złym ustawieniu samochodu.
27 sie 2016 11:59
Patryk Gerber napisał(a):
1. zuzycie na Jerez wygląda w porządku, ale na niektórych torach moze być źle. Nie mamy możliwośći operowania ciśnieniem.

Pieczyk już poruszał ten temat na tematycznym Gp2, dzis wieczorem odblokuje możliwość zmiany ciśnień.
27 sie 2016 12:42
Pieczyk może co najwyżej zlecić mi jakąś zmianę, a ja nie będę robił dwudziestu aktualizacji, więc poczekam na decyzje odnośnie zmian w F1.
Konto usunięte
27 sie 2016 13:12
Rafał Cupał napisał(a):
No dobra, wydawało mi się, że w poprzednim sezonie mieliśmy różnorodne strategie, więc balans opon był wręcz idealny, ale skoro nie, to muszę jeszcze wiedzieć o ile % mam zwiększyć różnicę w zużyciu / dystansie.

Patrz na to, że teraz mają być 3 mieszanki na weekend i dochodzi jeszcze ultra, która czasem będzie wylosowana, więc zużycie opon można trochę bardziej "rozjechać". Zresztą nie wiem, na razie w sumie jak tak twierdzę i Nasri, niech się też inni wypowiedzą bo tak nie ma co zmieniać...
27 sie 2016 13:33
Jeździłem chwilkę na Jerez i oto pierwsze odczucia:

1) Pomoce: W tym sezonie będą dawały zysk już nie tylko w zmniejszeniu zużycia opon, ale prawdopodobnie także w czasie okrążenia. Zgadzam się z kierowcami Ferrari w tej kwestii. Miał być bonus dla jazdy bez TC a wyszło odwrotnie. Taką sytuację potęguje brak F4 (stability control). I tu UWAGA. Wszyscy mówicie, że teraz fizyka się zmieniła, że na dohamowaniach tył ucieka, koła się blokujo itd. Prawda jest taka, że żeście cały sezon poprzedni jeździli na F4 włączonym i nie zauważyliście, że tak jest po prostu po wyłączeniu tej asysty. Fizyka jest bardzo, bardzo podobna, a wyłączenie F4 powoduje wielkie rozmowy na temat fizyki :D

Nie potrafię szybko jechać z pomocami, ale w tym sezonie będę musiał się przestawić.

TBC
27 sie 2016 13:42
Czyli tak, jedni sądzą, że TC teraz bardziej pomaga, inni sądzą, że bardziej utrudnia. Fajnie się z Wami współpracuje.
27 sie 2016 13:49
Rafał Cupał napisał(a):
Czyli tak, jedni sądzą, że TC teraz bardziej pomaga, inni sądzą, że bardziej utrudnia. Fajnie się z Wami współpracuje.

<bezradny>

EDIT1:Patrząc na to z Twojej perspektywy, można by powiedziec, że każdy chcę jak najwięcej zagarnąć " Dla Siebie"

EDIT2; Moim zdaniem, słabe jest to, że tak jak napisałem, trzeba się namachać jak powalony, żeby utrzymać bolid na torze, albo poprostu przy wyjsciach z wolnych zakrętów dodawać nie więcej niż 2/10 gazu ( hyhyhy ). Ja bym To tylko zmienił, różnic bym nie tykał, bo jak każdy chce pod siebie zagarnąć, i każdy widzi na rzecz siebie szkody, to pewnie teraz jest " Złoty środek " ( OBY ;) )
Zmodyfikowane 27 sie 2016 13:59 przez Mateusz Majka.
27 sie 2016 13:50
A poprzedni stan również był krytykowany. Także pozostaje mi wyjechać w Bieszczady.
27 sie 2016 13:57
Wybacz, Rafał, ale czego oczekiwałeś? Że każdy przedstawi identyczne odczucia co do jazdy? Że wszyscy powiedzą to samo? Naprawdę?

Każdy jeździ inaczej, każdy jest przyzwyczajony do innych pomocy, do innych fizyk itd. Oczywistym powinno być to, że "jeden rabin powie tak, drugi rabin powie nie". Dlatego sugeruję, że fizyka powinna być ustalana, koniec, kropka. Przyzwyczajta się.

Inb4. hurr durr Woźniak <cenzura>u nie wypowiadaj się, jak nie masz licencji
27 sie 2016 14:00
Woźniak <cenzura>u nie wypowiadaj się, jak nie masz licencji.

8-)
NAJBLIŻSZE SESJE
SERWERY
Serwer egzaminacyjny
Adres:
91.237.52.91:34297
Tor:
Sesja:
Testy
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Zachmurzenie
Zachmurzenie
Powietrze:
14 °C
Tor:
14 °C
SOB
Deszcz
23 °C
NIE
Częściowe zachmurzenie
22 °C
PON
Deszcz
19 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
ADMINISTRACJA SERII DTM
Szef serii:
Pomocnicy:
-
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
49 459 327

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.