FacebookYouTubeTwitchCupSell
FORUM TEMATYCZNE
29 sie 2016 07:15
Nie musimy przecież dawać zmian co 0,1. Zresztą, to że ktoś sobie przesunie np. balans to nie znaczy że będzie całego seta od nowa robił.
Konto usunięte
29 sie 2016 08:24
Ja popieram odblokowanie większej części setupu, chociaż o te co wypisał Adrian + toe in...
29 sie 2016 10:43
To niech się jeszcze 8 osób z F1 zgodzi na rozszerzenie możliwości ustawień, to wtedy to wprowadzimy, a ja poszukam sobie zespołu w GP2 i kogoś do kierowania sesjami w F1.
29 sie 2016 10:46
Zróbcie ankietę :P
29 sie 2016 10:48
Oczekiwałbym odblokowania balansu i zbieżności także w GP2 :P

Rafik, no nie mów że umożliwienie wyboru jednego z trzech ustawień balansu i jednego z pięciu ustawień zbieżności sprawi że trzeba będzie godzinami siedzieć nad setupem...
Dodane 29 sierpnia 2016 12:50:
Zresztą, jak np. zwiększasz ciśnienia i widzisz że jest gorzej to chyba nie będziesz dalej sprawdzał wyższych ciśnień tylko dlatego że setup na to pozwala... i tak jest z większością ustawień.
29 sie 2016 10:56
Rafał Cupał napisał(a):
To niech się jeszcze 8 osób z F1 zgodzi na rozszerzenie możliwości ustawień, to wtedy to wprowadzimy, a ja poszukam sobie zespołu w GP2 i kogoś do kierowania sesjami w F1.

Szef serii i szef ligi nie powinien takich rzeczy pisać na forum. Ludzie pomyślą, że specjalnie ograniczyłeś sety, żeby utrzymać się w F1.
Zmodyfikowane 29 sie 2016 10:57 przez Łukasz Dams.
29 sie 2016 11:08
Wypowiedziałem się jako jeden z kierowców, którzy nie mają czasu i chęci na testowanie i też z reguły na zaglądanie na ten temat. Dwa ostatnie sezony poświęciłem na znalezienie setupu, który pozwalałby na wyczyniacie cudów, które wykonywali niektórzy inni kierowcy. Ostatecznie nie udało się. Zmiana jednego ustawienia może pogorszyć balans samochodu, ale zmiana pozostałych ustawień może ten balans przywrócić i poprawić względem pierwotnego stanu. Kilka dodatkowych setupów to nie tylko kolejne godziny kombinowania, ale także świadomość, że ktoś inny mógł zrobić setup kompletnie inaczej i na tym sporo zyskuje. To moje odczucie, jak mnie przegłosujecie, nie będę się sprzeciwiał.
29 sie 2016 11:11
Moja konkretna propozycja:
- odblokować balans (3 możliwości)
- ciśnienia (chociaż co 5 kPa)
- dyferencjał można ograniczyć żeby był co 20%
- sztywność zawieszenia można dać co 30 (większość pewnie i tak jeździ cały sezon na jednej sztywności, dopóki jakiś nierówny tor nie zmusi ich do zmiany)
- zbieżność, jakiś nieduży zakres (np. od -0.3 do 0.3 i różnice w ustawieniach co 0.15)

Moje propozycje dotyczą zarówno F1, jak i GP2. Nadal powinno to wyglądać tak że na jednym secie można przejechać cały sezon (z poprawkami odn. docisku i przełożeń w zależności od toru), ale dodatkowe ustawienia ułatwiłyby kierowcom dostosowanie bolidu pod swój styl jazdy.
29 sie 2016 11:18
^ w F1 masz odblokowane ciśnienia i wysokość zawieszenia i dyferencjał też.
29 sie 2016 11:21
- No to ciśnienia ok xD
- o wysokości zawieszenia nic nie pisałem
- Dyferencjał w poprzednim sezonie GP2 był co 10% (nie wiem jak teraz), co daje 11 kombinacji w 3 ustawieniach (czyli 33). Gdyby dać co 20% to mamy już 6*3, a wiem że kiedyś Rafik patrzył na liczbę kombinacji, więc może w ten sposób uda się do niego przemówić xD
NAJBLIŻSZE SESJE
SERWERY
Serwer egzaminacyjny
Adres:
91.237.52.91:34297
Tor:
Sesja:
Testy
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Zachmurzenie
Zachmurzenie
Powietrze:
12 °C
Tor:
12 °C
SOB
Deszcz
23 °C
NIE
Częściowe zachmurzenie
22 °C
PON
Deszcz
19 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
ADMINISTRACJA SERII DTM
Szef serii:
Pomocnicy:
-
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
49 458 508

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.