FacebookYouTubeTwitchCupSell
FORUM TEMATYCZNE
27 sie 2016 14:04
Tak teraz mnie naszło: czy przeniesienie środka ciężkości bardziej na tył nie rozwiązałoby problemów ze stabilnością bolidu?
Zmodyfikowane 27 sie 2016 14:05 przez Paweł Andrzejewski.
27 sie 2016 14:10
Pewnie tak, stabilność można też poprawić przynajmniej kilkoma innymi niezablokowanymi ustawieniami bolidu.
Dodane 27 sierpnia 2016 16:13:
Zaczynam odnosić wrażenie, że największym problemem są domyślnie ustawienia.
27 sie 2016 15:31
Chyba wszyscy co testowali, zdążyli już sobie poustawiać bolidy - w jakimś stopniu każdy zapoznał się już z fizyką.
Konto usunięte
27 sie 2016 15:40
Po testach z dzisiaj uważam osobiście, że softy powinny zużywać się o 10-12 % więcej na pojedynczym okrążeniu a hardy o 8-10 % mniej, nie wiem jak Rafik zrobiłeś ultra, ale to się dowiemy jak będą dostępne. Odpowiednio je będzie należało przesunąć (skrócić ich żywotność) względem softów (jeśli zdecydujesz się zmienić "po mojemu"). Być może Jerez to dziwny tor i tak tu schodzą opony, niech ktoś potestuje na innym może...
27 sie 2016 15:46
W F1 są teraz włączone Super Softy i Ultra Softy. Od razu mówię, że między tymi dwoma mieszankami jest najmniejsza różnica (zgodnie z realiami).
Konto usunięte
27 sie 2016 16:44
jeśli zmienisz softy tak jak napisałem to ultra będzie ok :)
27 sie 2016 18:03
Dobra, wróciłem. Dokończę swój post.

1) Ja nie mam żalu o to, że tak robicie. Trudno. Takie zasady ligi. Tylko po prostu myślałem, że chcecie właśnie dać bonus osobom, które nie używają pomocy.

2) Tylne opony będą dostawać w kość w każdym wyścigu. Mod bardzo zjada tylne gumy, a seta pod ich oszczędzanie nie ma sensu ustawiać, bo się na tym traci na czasie okrążenia. Pod tym względem w tym sezonie będzie to jeszcze gorsze niż w poprzednim, gdzie jako tako można było się bronić. Tutaj to jest różnica 15-20% po kilku okrążeniach.

3) Generalnie przywrócenie F4 moim zdaniem odwróciłoby tendencję do używania wyższych pomocy, ale tu mogę się mylić.
27 sie 2016 18:18
Adrian, napisałeś drugi punkt tak, jakby tego nie dało się zmienić. Tylko "15-20% po kilku okrążeniach" mało mi mówi jak mam to zmienić.
27 sie 2016 19:49
Adrian Babiński napisał(a):
Jeździłem chwilkę na Jerez i oto pierwsze odczucia:

1) Pomoce: W tym sezonie będą dawały zysk już nie tylko w zmniejszeniu zużycia opon, ale prawdopodobnie także w czasie okrążenia. Zgadzam się z kierowcami Ferrari w tej kwestii. Miał być bonus dla jazdy bez TC a wyszło odwrotnie. Taką sytuację potęguje brak F4 (stability control). I tu UWAGA. Wszyscy mówicie, że teraz fizyka się zmieniła, że na dohamowaniach tył ucieka, koła się blokujo itd. Prawda jest taka, że żeście cały sezon poprzedni jeździli na F4 włączonym i nie zauważyliście, że tak jest po prostu po wyłączeniu tej asysty. Fizyka jest bardzo, bardzo podobna, a wyłączenie F4 powoduje wielkie rozmowy na temat fizyki :D

Nie potrafię szybko jechać z pomocami, ale w tym sezonie będę musiał się przestawić.

TBC

Jeździłem z F4 na nisko w poprzednim sezonie i nie miałem ani jednego takiego problemu.
Dodane 27 sierpnia 2016 21:49:
Woźniak nie wypowiadaj się jak nie jeździsz w F1 i nawet nie testowałeś.
27 sie 2016 21:03

Post został usunięty przez autora

NAJBLIŻSZE SESJE
SERWERY
Serwer egzaminacyjny
Adres:
91.237.52.91:34297
Tor:
Sesja:
Testy
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Zachmurzenie
Zachmurzenie
Powietrze:
12 °C
Tor:
12 °C
SOB
Deszcz
23 °C
NIE
Częściowe zachmurzenie
22 °C
PON
Deszcz
19 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
ADMINISTRACJA SERII DTM
Szef serii:
Pomocnicy:
-
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
49 458 505

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.