FacebookYouTubeTwitchCupSell
FORUM TEMATYCZNE
29 sie 2016 12:33
Maciej Paruch napisał(a):
Moja konkretna propozycja:
- odblokować balans (3 możliwości)
- ciśnienia (chociaż co 5 kPa)
- dyferencjał można ograniczyć żeby był co 20%
- sztywność zawieszenia można dać co 30 (większość pewnie i tak jeździ cały sezon na jednej sztywności, dopóki jakiś nierówny tor nie zmusi ich do zmiany)
- zbieżność, jakiś nieduży zakres (np. od -0.3 do 0.3 i różnice w ustawieniach co 0.15)

Moje propozycje dotyczą zarówno F1, jak i GP2. Nadal powinno to wyglądać tak że na jednym secie można przejechać cały sezon (z poprawkami odn. docisku i przełożeń w zależności od toru), ale dodatkowe ustawienia ułatwiłyby kierowcom dostosowanie bolidu pod swój styl jazdy.

Pomysł z dyferencjałem co 20% to dla mnie najbardziej p o p i e r d o l o n y pomysł jak przeczytałem. Chyba nie wiesz jak duży wpływ może on mieć na prowadzenie się auta ;) Szczególnie dla człowieka, który nie używa trakcji.
Balans mógłby być odblokowany, tu <ok>
Ciśnienia w F1 mamy odblokowane i możemy zmieniać co 1.
Sztywność ja bym zostawił w spokoju, dla mnie co 10 jest ok. Jakby ktoś pytał, ja nie jeżdżę cały sezon na jednej sztywności.
Zbieżność mogłaby być odblokowana w podanym zakresie.

Tak, moja wypowiedź dotyczy tylko serii F1, bo w GP2 nie jeżdżę.
29 sie 2016 16:07
Pomysł z dyferencjałem co 20% to dla mnie najbardziej p o p i e r d o l o n y pomysł jak przeczytałem. Chyba nie wiesz jak duży wpływ może on mieć na prowadzenie się auta ;) Szczególnie dla człowieka, który nie używa trakcji.

Ok, to bez tego ;)
30 sie 2016 16:31
Rafik, testowaliśmy w kilka osób opony, przedstawiłem Ci to czarne na białym, a Ty nawet nie masz zamiaru odpisać? Nosz Ku rwa, to po co jest ten dział na forum?
30 sie 2016 17:32
Mateusz Majka napisał(a):
Rafik, testowaliśmy w kilka osób opony, przedstawiłem Ci to czarne na białym, a Ty nawet nie masz zamiaru odpisać? Nosz Ku rwa, to po co jest ten dział na forum?

Nie miałem czasu jeszcze nawet na przeanalizowanie tych danych. A forum to nie czat lub rozmowa na żywo, gdzie oczekuję się od kogoś szybkich odpowiedzi.
Dodane 30 sierpnia 2016 19:38:
Co do ustawień, to:
- w obu seriach odblokuję zbieżność kół,
- w GP2 dodam ciśnienia opon,
- rozkładu wagi nie odblokuje, bo to za dużo daje i nawet w realu jest to zablokowane.
30 sie 2016 17:56
Co do ustawień, to:

<brawo> <brawo> <brawo> <brawo>
30 sie 2016 18:01
Dane odnośnie opon wykorzystam jak będę przygotowywał poprawki w modzie. Nie wiem kiedy to będzie.
30 sie 2016 18:27
Rafał Cupał napisał(a):
Dane odnośnie opon wykorzystam jak będę przygotowywał poprawki w modzie. Nie wiem kiedy to będzie.

Czyli Albert Park jedziemy na aktualnych zużyciach?

Co do ustawień, to:
- rozkładu wagi nie odblokuje, bo to za dużo daje i nawet w realu jest to zablokowane.

<ok>
30 sie 2016 20:33
Postaram się wprowadzić najważniejsze poprawki do moda w czwartek. Jak mi się nie uda, to jedziemy na tym co jest.
5 wrz 2016 16:51
A ja zapytam się po raz kolejny: czy zostanie jakoś ograniczona strata pomiędzy TC OFF, a na wysoko... Tracić po 1-1.5 sekundy na okrążenie to jest żenada, a nie wszyscy mają chęci na jazdę bez, lub czas na naukę. Jakie to wyrównanie. Ja rozumiem, że powinien być jakiś zysk, no ale obecny jest o wiele za duży.
Zmodyfikowane 5 wrz 2016 16:53 przez Marcel Pawiński.
5 wrz 2016 16:54
Racja, chodzi o sprawiedliwosc w koncu.
NAJBLIŻSZE SESJE
SERWERY
Serwer egzaminacyjny
Adres:
91.237.52.91:34297
Tor:
Sesja:
Testy
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Zachmurzenie
Zachmurzenie
Powietrze:
12 °C
Tor:
12 °C
SOB
Deszcz
23 °C
NIE
Częściowe zachmurzenie
22 °C
PON
Deszcz
19 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
ADMINISTRACJA SERII DTM
Szef serii:
Pomocnicy:
-
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
49 457 677

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.