29 sie 2016 12:33
Maciej Paruch napisał(a):
Pomysł z dyferencjałem co 20% to dla mnie najbardziej p o p i e r d o l o n y pomysł jak przeczytałem. Chyba nie wiesz jak duży wpływ może on mieć na prowadzenie się auta
Szczególnie dla człowieka, który nie używa trakcji.
Balans mógłby być odblokowany, tu
Ciśnienia w F1 mamy odblokowane i możemy zmieniać co 1.
Sztywność ja bym zostawił w spokoju, dla mnie co 10 jest ok. Jakby ktoś pytał, ja nie jeżdżę cały sezon na jednej sztywności.
Zbieżność mogłaby być odblokowana w podanym zakresie.
Tak, moja wypowiedź dotyczy tylko serii F1, bo w GP2 nie jeżdżę.
Moja konkretna propozycja:
- odblokować balans (3 możliwości)
- ciśnienia (chociaż co 5 kPa)
- dyferencjał można ograniczyć żeby był co 20%
- sztywność zawieszenia można dać co 30 (większość pewnie i tak jeździ cały sezon na jednej sztywności, dopóki jakiś nierówny tor nie zmusi ich do zmiany)
- zbieżność, jakiś nieduży zakres (np. od -0.3 do 0.3 i różnice w ustawieniach co 0.15)
Moje propozycje dotyczą zarówno F1, jak i GP2. Nadal powinno to wyglądać tak że na jednym secie można przejechać cały sezon (z poprawkami odn. docisku i przełożeń w zależności od toru), ale dodatkowe ustawienia ułatwiłyby kierowcom dostosowanie bolidu pod swój styl jazdy.
- odblokować balans (3 możliwości)
- ciśnienia (chociaż co 5 kPa)
- dyferencjał można ograniczyć żeby był co 20%
- sztywność zawieszenia można dać co 30 (większość pewnie i tak jeździ cały sezon na jednej sztywności, dopóki jakiś nierówny tor nie zmusi ich do zmiany)
- zbieżność, jakiś nieduży zakres (np. od -0.3 do 0.3 i różnice w ustawieniach co 0.15)
Moje propozycje dotyczą zarówno F1, jak i GP2. Nadal powinno to wyglądać tak że na jednym secie można przejechać cały sezon (z poprawkami odn. docisku i przełożeń w zależności od toru), ale dodatkowe ustawienia ułatwiłyby kierowcom dostosowanie bolidu pod swój styl jazdy.
Pomysł z dyferencjałem co 20% to dla mnie najbardziej p o p i e r d o l o n y pomysł jak przeczytałem. Chyba nie wiesz jak duży wpływ może on mieć na prowadzenie się auta
Szczególnie dla człowieka, który nie używa trakcji.Balans mógłby być odblokowany, tu
Ciśnienia w F1 mamy odblokowane i możemy zmieniać co 1.
Sztywność ja bym zostawił w spokoju, dla mnie co 10 jest ok. Jakby ktoś pytał, ja nie jeżdżę cały sezon na jednej sztywności.
Zbieżność mogłaby być odblokowana w podanym zakresie.
Tak, moja wypowiedź dotyczy tylko serii F1, bo w GP2 nie jeżdżę.