FacebookYouTubeTwitchCupSell
FORUM TEMATYCZNE
6 wrz 2016 13:57
Mateusz Kaczyński napisał(a):
Porównanie z F1 nie trafione. Po pierwsze, nie każdy kto jeździ w lidze ma takie umiejętności jak profesjonaliści
Fakt, są tacy którzy dostosowują się bardzo szybko, ale niektórym zajmuje to o wiele więcej czasu. Po drugie, nie każdy ma lub jest inżynierem, który będzie wiedział jak perfekcyjnie ustawić bolid, a ustawienia przy jeździe bez asyst są bardzo ważne. I po trzecie, nie każdy spędza godziny w symulatorze, a wiadomo że czym więcej się jeździ tym s z szybciej człowiek jest w stanie to opanować. Dochodzi jeszcze kwestia sprzętu, na klawiaturze się nie da jeździć bez asyst, a w lidze jest jeszcze sporo osób które z niej korzystają.

W F1 nie ma osoby, która jeździ na klawie poza Maćkiem Żmudzińskim.
6 wrz 2016 14:21
Patryk Gerber napisał(a):
Marcel, większa przewagę da sprzęt. Akurat panowanie nad trakcją zależy bardzo od pedałów których używasz i ich skoku. Nie będzie sprawiedliwie nigdy...

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD D[...]D.
6 wrz 2016 14:25
Mateusz Bogusz napisał(a):
Patryk Gerber napisał(a):
Marcel, większa przewagę da sprzęt. Akurat panowanie nad trakcją zależy bardzo od pedałów których używasz i ich skoku. Nie będzie sprawiedliwie nigdy...

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD D[...]D.

Też mnie to rozwaliło i nawet na to nie odpisywałem.
Dodane 6 września 2016 16:28:
To inaczej zapytam - jakby przywrócić F4 na nisko? Ci co zaczną jeździć bez trakcji, będą mieli niewiele uproszczone zadanie, bo bolid będzie troszkę stabilniejszy (pytanie kieruje do Rafała, a nie do kierowców "bez TC", którzy zaraz się tutaj rzucą).
9 wrz 2016 20:58
Myślę, że dzisiejszy trening rozwiązuje sprawę, czy pomoce powodują stratę wobec kierowców beztrakcyjnych. <ok>
9 wrz 2016 21:36
Paweł Andrzejewski napisał(a):
Myślę, że dzisiejszy trening rozwiązuje sprawę, czy pomoce powodują stratę wobec kierowców beztrakcyjnych. <ok>

Fajnie, że zamiast mnie posłuchać, trzeba było powrotu Patryka, aby to potwierdzić :D <lol>
10 wrz 2016 10:40
ale przecież sam Patryk mówił, że na niskiej jeździ :D
10 wrz 2016 11:08
Dawid Czepiela napisał(a):
ale przecież sam Patryk mówił, że na niskiej jeździ :D

I ... i cześć.
10 wrz 2016 11:18
NA I 2017
1. Przywrócić tekstury w rozdzielczości 2048x2048 (GT, kaski) i 2048x4096 (GP2).
Mamy 2016 rok. Full HD i 60k/s to standard. 4K też staje się coraz popularniejsze. A my siedzimy w buszu z 1024x1024. Modele w GT nie są dostosowane do takiej niskiej rozdzielczości, przez co na modelach jest pikseloza, tak samo GP2.

Tak, to na maksymalnych ustawieniach. Ale rozumiem, nie chcemy nikogo dyskryminować. Więc
2. Średnia jakość w aktualizatorze. Byłaby to obecnie maksymalna jakość, więc jak ktoś korzysta z najniższej obecnej to będzie mógł dalej z tego korzystać.
3. Grafiki w DDS albo chociaż PNG. JPG to fatalny typ plików graficznych, wiele osób na niego narzeka, także tu w lidze jak czasem rozmawiam. PNG jest dużo lepszy, bo nie dokonuje kompresji tak znacznej jak JPG. A przy DDS, to możemy się jeszcze kanałami alfa pobawić, dzięki czemu pojazdy zyskają dodatkowy "czynnik wyróżniający" w postaci połysku.
4. Więcej obowiązkowych grafik ligowych na pojazdach. W F1 widziałem, że są dodawane loga na bolidach, w GT jest to adres strony na szybie. Ja proponuję więcej. Za czasów F1CCL na tylnym skrzydle był adres ligi. Może to przywrócić? Nie tylko w F1, ale i w innych seriach? W GP2 może dać taki pasek, jak w FE? (ten z #FanBoost i Julius Baer).

W GT natomiast wypadałoby fajnie byłoby, gdyby zostały wprowadzone obowiązkowe, standaryzowane tabliczki z numerem. Obecnie jest pomieszanie z poplątaniem, a nawet ligi GT wymuszają takie rozwiązanie. A gdyby je przyczepić do template (lub do schematu na stronie, chociaż odradzałbym, bo sugerowałbym, by zostawić krój i kolor czcionki zamiast dawać standardowej) i ustalić, że na danym modelu tabliczka ma być tu i tu, i tam, to też zwiększyłaby się szansa na powstanie unikalnych malowań, bo na "gotowcach" może to nieładnie wyglądać.
5. (jeżeli jest to możliwe i nie będzie powodowało misów) Przygotowanie 3 wersji pliku .gen, każdego dla odpowiedniej jakości z aktualizatora. W tej najniższej wersji mogłyby np.: być bolidy bez kół (gdzieś tam hen hen w oddali) czy powróciłoby się Tank GP w GT.

Mam nadzieję, że te pomysły zostaną przeanalizowane i zaopiniowane pozytywnie.

<ultra_lewag_mode_on>Mam y w końcu 2016 rok, nie możemy stać w miejscu<ultra_lewag_mode_of f>

Dokonajmy wreszcie rewolucji graficznej, bo może czynnikiem odstraszającym od nas nie jest fizyka czy coś, tylko fakt, że wyglądamy jak liga na komputerach z salek szkolnych jakiś wiejskich szkół, gdzie standardem jest jeszcze Win2000 i kineskop.
10 wrz 2016 12:20
rFactor i tak tego nieogarnie.
10 wrz 2016 12:57
4096x4096? WCP 2015 ma 4096x4096, czasem tory też to mają (przypominam Salzburgring) i jedyne co nie ogarniają, to systemy 32bit.
NAJBLIŻSZE SESJE
SERWERY
Serwer egzaminacyjny
Adres:
91.237.52.91:34297
Tor:
Sesja:
Testy
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Deszcz
Deszcz
Powietrze:
12 °C
Tor:
12 °C
SOB
Deszcz
23 °C
NIE
Częściowe zachmurzenie
22 °C
PON
Deszcz
19 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
ADMINISTRACJA SERII DTM
Szef serii:
Pomocnicy:
-
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
49 456 773

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.