FacebookYouTubeTwitchCupSell
FORUM TEMATYCZNE
23 wrz 2016 14:03
Ja kolejny raz wrócę do sezonu 2012 - tam po kilku wyścigach w GP2 czołowa czwórka zespołów odskoczyła z ulepszeniami i słabsze zespoły, które miały po 2 - 3 ulepszenia traciły do nich ponad sekundę (w zależności od toru). Według mnie nie była to zła sytuacja - takie HRT zaczęło regularnie startować dwoma bolidami w połowie sezonu, więc dziwne byłoby gdyby strata nierozwijanego przez pół sezonu bolidu wynosiła zaledwie 0.2 - 0.3 sekundy.
23 wrz 2016 17:17
Jeśli ulepszenia mają być tylko wyrzucaniem pieniędzy, a nic z nich nie czerpiemy, to od razu rywalizujmy równymi bolidami... Jakaś korzyść z tego musi być. Jak było wcześniej wspomniane - to kierowcy pracują na swoje.
23 wrz 2016 17:49
Panowie, ja nigdzie nie napisałem, że domagam się redukcji zysku z ulepszeń, albo żeby to zmieniać w trakcie sezonu, czego zawsze byłem przeciwnikiem i nadal jestem. Poruszam temat, aby to naprawić w kwestii następnego sezonu i zacząć myśleć już teraz. Zawsze to silnik dawał przewagę w prędkości, a nie aero i nie aż tak dużo.

Z drugiej strony pasowałoby zmienić kwoty, które dostają zespoły za udział w wyścigach.
W Toro Rosso w każdym z 3 wyścigów wystartowały 2 auta, czyli 100%, z czego jeden kierowca, czyli ja punktowałem w każdym wyścigu, a Damian nie, czyli 50% kierowców jest w punktach zawsze, a zarobiliśmy ledwo na dwa ulepszenia. Ja wiem, że frekwa niska, ale tak średnio to powinno być, że dwójka kierowców jest co wyścig i jeździ i nic nie zarabia.
23 wrz 2016 18:07
To może jakaś premia za frekwencję?
23 wrz 2016 18:12
Zawsze to silnik dawał przewagę w prędkości, a nie aero i nie aż tak dużo.

Chyba się czegoś najarałeś.
23 wrz 2016 19:23
No tak, tak. Trzy ulepszenia aero różnicy i 6km/h, nigdy wcześniej tak nie było, a jak było to podaj przykład.
23 wrz 2016 19:52
nigdy wcześniej tak nie było, a jak było to podaj przykład.

Ty tak na serio? <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz>

Przykłady to może tam, gdzie jeździłem, czyli GP2 I 2014 do I 2015 . Przypominam, że kupno aero redukuje opór, więc osiągasz wyższe prędkości.

PS. Silnik dawał "coś", jednak najpierw był napad na aero, ponieważ to ulepszenie dawało najwięcej etc.
Zmodyfikowane 23 wrz 2016 19:57 przez Aleksy Mainusz.
23 wrz 2016 19:54
Aleksy Mainusz napisał(a):
nigdy wcześniej tak nie było, a jak było to podaj przykład.

Ty tak na serio? <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz>

Przykłady to może tam, gdzie jeździłem, czyli GP2 I 2014 do I 2015 . Przypominam, że kupno aero redukuje opór, więc osiągasz wyższe prędkości.

DFP mistrzem aero <lol>.
23 wrz 2016 20:13
Ale 15/18 km/h różnicy to nie jest wg Was za dużo jak na te same skrzydła/set pomiędzy ulepszonym bolidem, a nie?
Konto usunięte
23 wrz 2016 20:47
Dawid Czepiela napisał(a):
Ale 15/18 km/h różnicy to nie jest wg Was za dużo jak na te same skrzydła/set pomiędzy ulepszonym bolidem, a nie?

Jak dla mnie nie :P
NAJBLIŻSZE SESJE
SERWERY
Serwer egzaminacyjny
Adres:
91.237.52.91:34297
Tor:
Sesja:
Testy
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Zachmurzenie
Zachmurzenie
Powietrze:
15 °C
Tor:
15 °C
SOB
Deszcz
23 °C
NIE
Częściowe zachmurzenie
22 °C
PON
Deszcz
19 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
ADMINISTRACJA SERII DTM
Szef serii:
Pomocnicy:
-
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
49 455 879

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.