FacebookYouTubeTwitchCupSell
FORUM TEMATYCZNE
7 sty 2017 21:34
Nie chce nic krytykować, ale obecnie to przypomina F1 z fizyką GP2.
7 sty 2017 23:03
Marcel Pawiński napisał(a):
Nie chce nic krytykować, ale obecnie to przypomina F1 z fizyką GP2.

Jakby na to nie patrzeć, to właśnie o to chodziło. F1 z fizyką F1 właśnie upadła. Liczę się z tym, że najlepsi kierowcy będą narzekali na małą trudność, ale będą to mieli rekompensowane ściganiem się z wyrównaną i liczną stawką, bo słabsi kierowcy będą bardziej zachęceni do jazdy. Oczywiście mogłem trochę przesadzić, ale na razie mam za mało opinii, żeby to stwierdzić.
7 sty 2017 23:28
Ale co to zmieni, skoro Mehedehy czy inne Ferrari i tak odjadą wszystkim, a podium pewnie będzie stałe co wyścig (jak cały poprzedni sezon). Nie będę tutaj nikogo porównywał, ale wątpię, aby 80% kierowców z GP2 przebiło się nagle do czuba stawki w F1. Nad tym trzeba posiedzieć w tej serii sezon/dwa, a nie ułatwiać to kierowcą poprzez fizykę.

Kierowcy są różni - szybsi i wolniejsi. Patryk jak odjeżdżał, tak odjeżdżać będzie bez względu na fizykę, czołówka F1 jaka była, tak będzie (oczywiście Ci co zostali), a reszta będzie bić się o dalsze pozycje.

Zróbmy z normalnej F1 normalną F1, a nie całe życie musimy sobie ułatwiać.
Zmodyfikowane 7 sty 2017 23:30 przez Marcel Pawiński.
7 sty 2017 23:39
Dziękuję za rozszerzoną opinię, ale podkreślam, że to tylko Twoje preferencje, a ja muszę zadowolić również pozostałe 29 kierowców w stawce. A dodam jeszcze, że nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek wcześniej upraszczanie fizyki szkodziło lidze, a odwrotnie jak najbardziej.
8 sty 2017 00:17
Ja rozumiem - oto w moim poście chodziło ;).
8 sty 2017 00:24
Zostało 28, bo ja też uważam że fizyka jest strasznie prosta. Tak jak mówi Marcel, kto ma odjechać ten odjedzie, a wg mnie uproszczenie fizyki niewiele zmieni.
8 sty 2017 09:03
Nie powiem - bolid prowadzi się przyjemnie, tylko w moim odczuciu jest trochę zbyt przewidywalny. Małym mankamentem jest dość małe przyspieszenie, ale myślę, że to kwestia przyzwyczajenia. Ogółem - jest znacznie łatwiej, więc główne założenie fizyki jest spełnione.
8 sty 2017 10:46
No bolid faktycznie prowadzi się jak po sznurku. Jeśli Rafał chciał uprościć fizykę to się udało.

Ale nie prościej byłoby wziąć fizykę z jakiegoś moda 2016 i zrobić dwugodzinne testy dla kierowców, na których sprawdziłoby się fizykę Rafika i fizykę z moda 2016? Każdy by powiedział co woli i heja. Bo tak, to wypowie się kilku kierowców reszta to oleje i nadal będziemy w lesie.
Zmodyfikowane 8 sty 2017 10:58 przez Cezary Kołcz.
8 sty 2017 12:57
Dość oczywistym było, że tego typu fizyka spotka się z taką reakcję topowych kierowców. Ale pamiętajmy, że w lidze są również słabi, którym taka fizyka pozwoli się zbliżyć do czuba stawki, a przecież w dużej mierze chodzi tu o dobrą zabawę dla każdego.
Być może masz Marcel rację, że Patryk i tak będzie dominował - ale może nie tak bardzo jak do tej pory z miażdzącą przewagą nad ogonem stawki.

Co do moich odczuć - auto prowadzi się przyjemnie i przewidywalnie. Faktycznie to przyspieszenie jest troche kiepskie... Ale znośnie. Takie były cele, jeśli chodzi o fizykę - i to się udało, więc do tego pretensji mieć nie można.
9 sty 2017 09:57
Jedyne co mnie irytuje, to moc bolidów. Definitywnie jest jej za mało, co odbiega od realistycznej F1. Rafik nalegam na zwiększenie prędkości do przynajmniej 20km/h.
NAJBLIŻSZE SESJE
SERWERY
Serwer egzaminacyjny
Adres:
91.237.52.91:34297
Tor:
Sesja:
Testy
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Deszcz
Deszcz
Powietrze:
17 °C
Tor:
17 °C
SOB
Deszcz
23 °C
NIE
Częściowe zachmurzenie
22 °C
PON
Deszcz
19 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
ADMINISTRACJA SERII DTM
Szef serii:
Pomocnicy:
-
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
49 455 107

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.