FacebookYouTubeTwitchCupSell
FORUM TEMATYCZNE
9 sty 2017 21:39
Również się zgadzam z tym, że samochód prowadzi się o niebo lepiej. Jednakże należy poprawić przyspieszenie bolidu, gdyż obecne jest trochę za słabe. Jeśli ten mankament zostanie wyeliminowany, będzie idealnie.
10 sty 2017 09:49
Mam nadzieję, że system ulepszeń będzie bazował jak w poprzednim sezonie, a nie po wydaniu 50 mln jedyny zysk to 0.1 na okrążeniu.
10 sty 2017 11:30
Ja bym jeszcze zwiększył znaczenie obecności na wyścigach w nagrodach, bo obecnie mamy sytuację że np. jakiś zespół z końca stawki będzie się regularnie pojawiał i będzie zajmował dalekie miejsca, a inny zespół na jedną rundę przyprowadzi dobrego kierowcę, który zajmie miejsce w top 5 lub top 10 i za jedną rundę dostanie tyle kasy, co zespół gwarantujący stałą frekwencję za trzy wyścigi.
Zmodyfikowane 10 sty 2017 11:31 przez Maciej Paruch.
12 sty 2017 12:55
Marcel Pawiński napisał(a):
Mam nadzieję, że system ulepszeń będzie bazował jak w poprzednim sezonie, a nie po wydaniu 50 mln jedyny zysk to 0.1 na okrążeniu.

oddalam
Dodane 12 stycznia 2017 13:58:
Jak zwiększycie teraz moc bolidów to przecież znów będzie trochę trudniej na wyjściach z zakrętów. Chyba, że będzie to zrobione przez obniżenie docisku, ale wtedy będzie kupa nie F1. (znaczy w sumie już jest, ale będzie jeszcze większa). Koło się zamyka. Moim zdaniem z takim modem jak aktualna beta czołówka jeszcze bardziej odjedzie niż poprzednio : D
Dodane 12 stycznia 2017 14:02:
Mod w zeszłym sezonie był łatwy, taki dość wypośrodkowany. Teraz jest trochę trudniejszy, bo słabsza moc i trzeba być jeszcze bardziej precyzyjnym. Wyście trudnego moda w rF1 nie widzieli xd
12 sty 2017 13:58
Który był taki trudny? :D
12 sty 2017 17:09
Dlaczego Adrian uważasz, że mod jest teraz trudniejszy? :P. W porównaniu do tamtego sezonu, to ten jest łatwiejszy.
12 sty 2017 17:58
Mod w zeszłym sezonie był łatwy

No szczególnie było to widać, jak wszyscy z GP2 do F1 się pchali. <głupek>

Jeszcze jak!
Zmodyfikowane 12 sty 2017 19:54 przez Aleksy Mainusz.
12 sty 2017 23:18
Marcel:

Adrian Babiński napisał(a):
bo słabsza moc i trzeba być jeszcze bardziej precyzyjnym

Alek:
Myślę, że z innych powodów. Mod w GP2 był trudniejszy niż ten z F1 :D
12 sty 2017 23:45
A ja myślę, że GP2 zwyczajnie było przyjemniejsze.
13 sty 2017 10:37
Moc nie moc, fakt faktem auto jeździ za bardzo po sznurku ;)
Dodane 19 stycznia 2017 21:40:
Od razu zaznaczam, że interesował mnie tylko aspekt ulepszeń (opony oponami i trochę sprawdziłem; są dobre). To interesuje mnie jedno: czy na Monzy, na skrzydłach 2:4 mamy bez ulepszonego areo jeździć 326km/h, a z ulepszonym 336? Takie wyniki mi wychodziły. Dodatkowo bolid bazowo ma za mało mocy. Ja rozumiem, że fizyka ma być łatwa i jest... nawet banalna, ale nie róbmy tego kosztem prędkości na prostej.

Ogólnie byłbym za tym, aby zostawić działanie ulepszeń jak z poprzedniego sezonu. Tam każde 1. ulepszenie było odczuwalne, a jeżdżąc teraz praktycznie zależało od tego jak przejadę dane okrążenie - wracamy do punktu wyjścia, który był dawno temu... 30. ulepszeń - 0,4 sek na okrążeniu.

Cieszy mnie fakt, że hamulce bazowe, a ulepszone są w końcu poprawione i czuć różnicę.

Co do ulepszeń, to wyciągam następujące wnioski. Kto jak zinterpretuje to jego sprawa:
- poprawić wydajność ulepszeń (na wzór poprzedniego sezonu),
- zwiększyć moc/v-max bolidów na początku bez ulepszeń (niech jeżdżą te 310-315 w Australii, niż ledwo 300-305; idźmy trochę ku realizmowi),
- poprawić nieco zachowanie bolidów (jeśli ja mogę jeździć bez trakcji, to coś jest nie teges :P),
- zmienić nieco fizykę, na troszkę bardziej wymagającą, bo na razie bawimy się w arcade, typu GRID.

Dziękuje.
NAJBLIŻSZE SESJE
SERWERY
Serwer egzaminacyjny
Adres:
91.237.52.91:34297
Tor:
Sesja:
Testy
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Deszcz
Deszcz
Powietrze:
17 °C
Tor:
17 °C
SOB
Deszcz
23 °C
NIE
Częściowe zachmurzenie
22 °C
PON
Deszcz
19 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
ADMINISTRACJA SERII DTM
Szef serii:
Pomocnicy:
-
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
49 455 113

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.