Moc nie moc, fakt faktem auto jeździ za bardzo po sznurku
Dodane 19 stycznia 2017 21:40:Od razu zaznaczam, że interesował mnie tylko aspekt ulepszeń (opony oponami i trochę sprawdziłem; są dobre). To interesuje mnie jedno: czy na Monzy, na skrzydłach 2:4 mamy bez ulepszonego areo jeździć 326km/h, a z ulepszonym 336? Takie wyniki mi wychodziły. Dodatkowo bolid bazowo ma za mało mocy. Ja rozumiem, że fizyka ma być łatwa i jest... nawet banalna, ale nie róbmy tego kosztem prędkości na prostej.
Ogólnie byłbym za tym, aby zostawić działanie ulepszeń jak z poprzedniego sezonu. Tam każde 1. ulepszenie było odczuwalne, a jeżdżąc teraz praktycznie zależało od tego jak przejadę dane okrążenie - wracamy do punktu wyjścia, który był dawno temu... 30. ulepszeń - 0,4 sek na okrążeniu.
Cieszy mnie fakt, że hamulce bazowe, a ulepszone są w końcu poprawione i czuć różnicę.
Co do ulepszeń, to wyciągam następujące wnioski. Kto jak zinterpretuje to jego sprawa:
- poprawić wydajność ulepszeń (na wzór poprzedniego sezonu),
- zwiększyć moc/v-max bolidów na początku bez ulepszeń (niech jeżdżą te 310-315 w Australii, niż ledwo 300-305; idźmy trochę ku realizmowi),
- poprawić nieco zachowanie bolidów (jeśli ja mogę jeździć bez trakcji, to coś jest nie teges

),
- zmienić nieco fizykę, na troszkę bardziej wymagającą, bo na razie bawimy się w arcade, typu GRID.
Dziękuje.