FacebookYouTubeTwitchCupSell
FORUM TEMATYCZNE
5 wrz 2016 18:12
Marcel Pawiński napisał(a):
A ja zapytam się po raz kolejny: czy zostanie jakoś ograniczona strata pomiędzy TC OFF, a na wysoko... Tracić po 1-1.5 sekundy na okrążenie to jest żenada, a nie wszyscy mają chęci na jazdę bez, lub czas na naukę. Jakie to wyrównanie. Ja rozumiem, że powinien być jakiś zysk, no ale obecny jest o wiele za duży.

Wygrałeś wyścig i dalej marudzisz? Mało Ci? Daj spokój. Jak ktoś umie jeździć, to jest w stanie wygrać wyścig z trakcją, jak i bez.
Dodane 5 września 2016 20:14:
Gdyby trakcja traciła 1-1.5 sekundy, to Konrad nie były w stanie zdobyć trzeciego pola, Jacek czwartego itd. Gdyby była taka różnica, nie miałbyś najmniejszych szans z Mohito podczas wyścigu, gdyż przez 18 okrążeń tor był na tyle suchy, że jedyną opcją była jazda na slickach.
Zmodyfikowane 5 wrz 2016 18:19 przez Paweł Andrzejewski.
5 wrz 2016 18:16
Marcel, większa przewagę da sprzęt. Akurat panowanie nad trakcją zależy bardzo od pedałów których używasz i ich skoku. Nie będzie sprawiedliwie nigdy...
5 wrz 2016 18:26
Ja zrobiłem skok z trakcji wysoko na off i jakoś se poradziłem więc nie widze problemu, żeby np. przejść z trakcji wysokiej na średnią, żeby mniej tracić <ok>
5 wrz 2016 18:35
Paweł Andrzejewski napisał(a):
A ja zapytam się po raz kolejny: czy zostanie jakoś ograniczona strata pomiędzy TC OFF, a na wysoko... Tracić po 1-1.5 sekundy na okrążenie to jest żenada, a nie wszyscy mają chęci na jazdę bez, lub czas na naukę. Jakie to wyrównanie. Ja rozumiem, że powinien być jakiś zysk, no ale obecny jest o wiele za duży.

Wygrałeś wyścig i dalej marudzisz? Mało Ci? Daj spokój. Jak ktoś umie jeździć, to jest w stanie wygrać wyścig z trakcją, jak i bez.
Gdyby trakcja traciła 1-1.5 sekundy, to Konrad nie były w stanie zdobyć trzeciego pola, Jacek czwartego itd. Gdyby była taka różnica, nie miałbyś najmniejszych szans z Mohito podczas wyścigu, gdyż przez 18 okrążeń tor był na tyle suchy, że jedyną opcją była jazda na slickach.

A ja widzę, że boisz się, aby było sprawiedliwie, jak było kiedyś bo zacznę być konkurencyjny... Gdyby nie deszcz, walczyłbym z Nasrim, Rafałem i innymi o max P6-P7. Jacek i Konrad jechali na niskiej, a nie wyłączonej, a Niska to prawie to co wyłączona. Ja i wielu innych nie potrafi jeździć na niskiej, a średnia trakcja daje znikomy zysk.

Mogłeś pokonać Patryka sezon temu na równych warunkach, a tego nie zrobiłeś. Już widzę pierdyliard wytłumaczeń, ale mnie to nie interesuje. Okazał się lepszy, więc wygrał.

Jak zawsze - ja tylko się zapytam, to zawsze tylko pocisk, a że nie, a bo co. Najlepiej niech odzywają się Ci, co jeżdżą bez TC, bo przecież cała reszta to tylko "śmiecie", których zdanie się nie liczy i powinni być zawsze gnojeni. Ja będę dążyć do swojego, a na moje propozycje piszcie co chcecie... Leje mnie to.

Trudno niektórym dotrzeć do "łba", że z trakcją wygrana na suchym torze jest niemożliwa, no ale co ja wiem, bo wygrałem w takich a nie innych warunkach.
Zmodyfikowane 5 wrz 2016 18:42 przez Marcel Pawiński.
5 wrz 2016 18:37

Jeżdżą na niskiej trakcji.
5 wrz 2016 19:00
Gdyby trakcja traciła 1-1.5 sekundy, to Konrad nie były w stanie zdobyć trzeciego pola, Jacek czwartego itd.
Jacek i Konrad jechali na niskiej, a nie wyłączonej
To właśnie napisałem.

a Niska to prawie to co wyłączona
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

sezon temu na równych warunkach
Mógłbym się sprzeczać.

Okazał się lepszy, więc wygrał.
Również z tego powodu się cieszę. Nie każdy dojrzewa do wygrywania.

Jak zawsze - ja tylko się zapytam, to zawsze tylko pocisk, a że nie, a bo co.
Chciałbym zauważyć, gdy ktoś proponował zmianę niesprzyjającą Tobie, też protestowałeś. Konflikt interesów.

Najlepiej niech odzywają się Ci, co jeżdżą bez TC, bo przecież cała reszta to tylko "śmiecie"
Twoje zdanie.

Ja będę dążyć do swojego, a na moje propozycje piszcie co chcecie... Leje mnie to.
Odpowiedź na to masz dwa cytaty wyżej.

Trudno niektórym dotrzeć do "łba", że z trakcją wygrana na suchym torze jest niemożliwa, no ale co ja wiem, bo wygrałem w takich a nie innych warunkach.
Zobaczymy jak poradzi sobie Menel. Cytując klasyka: jak Ci się nie podoba, to nie musisz tutaj jeździć.
Zmodyfikowane 5 wrz 2016 19:01 przez Paweł Andrzejewski.
5 wrz 2016 19:01

A ja widzę, że boisz się, aby było sprawiedliwie, jak było kiedyś bo zacznę być konkurencyjny... Gdyby nie deszcz, walczyłbym z Nasrim, Rafałem i innymi o max P6-P7. Jacek i Konrad jechali na niskiej, a nie wyłączonej, a Niska to prawie to co wyłączona. Ja i wielu innych nie potrafi jeździć na niskiej, a średnia trakcja daje znikomy zysk.

Mogłeś pokonać Patryka sezon temu na równych warunkach, a tego nie zrobiłeś. Już widzę pierdyliard wytłumaczeń, ale mnie to nie interesuje. Okazał się lepszy, więc wygrał.

Jak zawsze - ja tylko się zapytam, to zawsze tylko pocisk, a że nie, a bo co. Najlepiej niech odzywają się Ci, co jeżdżą bez TC, bo przecież cała reszta to tylko "śmiecie", których zdanie się nie liczy i powinni być zawsze gnojeni. Ja będę dążyć do swojego, a na moje propozycje piszcie co chcecie... Leje mnie to.

Ehkem. Widzę, że kogoś tutaj poniosło ostro. Chciałbym przypomnieć, jak podchodzono do Mojej osoby w II 2015, a wypominam to ze względu na to, w jaki sposób mówisz o Nas ( Osób jeżdżących bez trakcji ), że niby nazywamy Was Śmieciami. Kiedy, <cenzura>, kiedy? Pozatym, tak jak Pablos jak napisałeś nie pokonał Menela. Możesz Mi przypomnieć, ile średnio traciłeś do Menela? :) Jeśli tak bardzo chcesz BARDZO idealnego porównania co do Twoich teorii spiskowych, jak to pisałeś na serwerze F1, że to jest wszystko ustawione ( No <cenzura> nie moge z tego dalej XDDDDDDD ) To wolałbym poczekać, aż osoba, która w poprzednim sezonie Była na równi ( Jesli źle cos pisze, to przepraszam, taka jest moja ocena, mimo że Pablos w wyścigach wgl sobie nie radził jak wiadomo ;v ) z Pablosem. Pozatym, jak sam zauważyłem, i nie sądze że tylko Ja, fizyka nie jest taka jak w poprzednim sezonie, i różnice pomiedzy kierowcami będą wieksze, stąd większa twoja strata.

Pozdrawiam 8-)

Patryk Gerber napisał(a):
Marcel, większa przewagę da sprzęt. Akurat panowanie nad trakcją zależy bardzo od pedałów których używasz i ich skoku. Nie będzie sprawiedliwie nigdy...

Trochę racji w tym jest, ALE sam jakoś dawałem kiedyś radę bez trakcji na pedałach które ledwo co odbijały XD Ale różnica jest ogromna, pomiędzy nawet DFGT, a którymś z serii G - logitecha.
5 wrz 2016 19:10
Kurde jak tutaj to w końcu wytłumaczyć?

To co widzimy teraz, to totalne zabetonowanie stawki, czyli to, przed czym ostrzegałem. Ci co mają dobry sprzęt, bocili bez TC i się w tym odnaleźli, mają ogromne zyski, a w Australii to był dopiero początek. W Malezji różnice będą ogromne, a frekwencja mniejsza (człowiek w takim cyrku traci ochotę do jazdy).

Jeśli kierowca bez TC dominujący o 1,5 sekundy nad kierowcą z TC zmierzyłby się z tym drugim na wysokiej TC, i wygrałby ten drugi, to wniosek jest prosty - ten drugi ma większy talent, jest lepszy, szybszy, ale po prostu ma mniej czasu na bocenie, a więcej czasu na życie prywatne. A cel ligi to chyba wyłonienie najszybszego kierowcy?

Pozdrawiam
Zmodyfikowane 5 wrz 2016 19:11 przez Damian Wolkiewicz.
5 wrz 2016 19:17
Jeśli kierowca bez TC dominujący o 1,5 sekundy nad kierowcą z TC zmierzyłby się z tym drugim na wysokiej TC, i wygrałby ten drugi, to wniosek jest prosty - ten drugi ma większy talent, jest lepszy, szybszy, ale po prostu ma mniej czasu na bocenie, a więcej czasu na życie prywatne.

Zmodyfikowane 5 wrz 2016 19:22 przez Mateusz Majka.
5 wrz 2016 19:18
Sprawiedliwie, to nigdy nie będzie, drogi Marcelu. Równie dobrze mogę powiedzieć, że gdybym miał G29 i jakiś profesjonalny fotel, to ja bym Was wszystkich objeżdżał, ale mam klawiaturę, a to nie jest kontroler na którym się czuję dobrze. Jest pierdyliard czynników na które można zwalać winę za złą dyspozycję. Poza tym, jeżeli uważasz, że jazda z takim ustawieniem TC jakie masz jest "awygrywalne" na suchym, to może warto spędzić czas i popracować nad ustawieniem TC tak, by było ono "wygrywalne"?

Wiesz po czym poznaje się prawdziwego zwycięzcę? Po tym, że akceptuje, że czasem mu może nie wyjść, że czasem nie jest tak dobry jak inni. I nie obwinia wszystkich w koło, że oszukują, że jakiś układ czy coś. Dojrzej, Marcel, aby być zwycięzcą. Trochę pokory, trochę więcej treningu może i będziesz miał w nosie czy fizyka jest taka, czy sraka. Piszesz, że "nie wszyscy mają chęci na jazdę bez, lub czas na naukę." A na co Ty liczyłeś? Że bez okrążenia treningu będziesz wszystkich objeżdżał? Mohito, Menel robią pewno z pierdyliard kółek i to owocuje. Jak nie chce Ci się, to Ty nic, ale to nic w życiu nie osiągniesz. Manna z nieba nie istnieje, trzeba sobie zapracować na wszystko.

A, żeby nie było, że off topicuję - moim skromnym zdaniem są ustalone zasady - takie, a takie pomoce są dozwolone. Jest pełen wybór - uważasz, że TC na wysoko jest za wolne? Jedź na wyłączonym. Gdyby wyłączyć pomoce, to pewno zaraz osób by płakało, że też nie umie jeździć bez nich i to niesprawiedliwe itd. Dlatego, jako głos z zewnątrz, proponuję nie grzebać.

Aha, na koniec. Marcel, jak się czujesz, kiedy wszyscy po Tobie jadą? Mam nadzieję, że wyciągniesz z tego lekcję.

Dodane 5 września 2016 21:19:
A do panów Wolkiewicza i Pawińskiego jeszcze jedna uwaga - uważacie, że ta liga jest zła, niedobra - zróbcie własną.

Oh, wait. 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)
Zmodyfikowane 5 wrz 2016 19:20 przez Krzysztof Woźniak.
NAJBLIŻSZE SESJE
SERWERY
Serwer egzaminacyjny
Adres:
91.237.52.91:34297
Tor:
Sesja:
Testy
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Deszcz
Deszcz
Powietrze:
12 °C
Tor:
12 °C
SOB
Deszcz
23 °C
NIE
Częściowe zachmurzenie
22 °C
PON
Deszcz
19 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
ADMINISTRACJA SERII DTM
Szef serii:
Pomocnicy:
-
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
49 456 793

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.