Nowa pętla to jest rak nad rakami. Są pozostałości starych nitek, które nie są jakoś zastawione, więc łatwa nieświadomie ściąć tor. Tym bardziej, że w wersji na rF nie ma śladów hamowania, a tabliczki na trawie to jakiś żART. Niektóre sekcje robione na siłę (a, walniemy se krawężniki i jest szykanka), krawężniki w niektórych miejscach robione pod monster trucki chyba. Jeszcze gdyby sam układ toru był ciekawy. Nie jest. Niepotrzebnie skrócono tor w pierwszych dwóch sektorach, a na dodatek zamiast pełnego zakrętu 1 owalu, to jest jakaś dziwna konstrukcja, przez co zjazd do alei też jest dziwaczny (nie mówiąc o opuszczaniu alei z boksów, bo to też jest "przyjemna" sprawa).
Może i ta nitka dałaby ciekawą akcję w simracingu (podczas indy GP najwięcej akcji bywało, jak się rozwalali w T1 lub, jak były starty z miejsca, na prostej startowej), ale jakoś mnie nie przekonuje to wszystko.
Chciałem wrzucić mapki porównujące starą pętlę i nową. Podczas szukania trafiłem na jeszcze jedną konfigurację, która była stosowana w czasach między F1, a IndyCar.
To jest pętla F1

To jest pętla IndyCar

A to jest coś, co stosowano w GrandAm głównie

Jak możecie zauważyć, jest to wersja F1 ze zmienioną jedną sekcją. Zamiast zakrętu 90 stopni i dwóch nawrotów mamy dwa dosyć szybkie zakręty i krótki kawałek prostej do ostatniego zakrętu, co powoduje, że w tych szybkich należy uważać, bo zaraz trzeba wciskać hamulec. Jest długa sekcja owalna, czyli idealne miejsce do robienia sprawnych ataków. Dodatkowo, jeżeli mowa o mega bajtach, ta wersja plasuje się dosyć komfortowo między obiema wersjami wcześniej rozważanymi. Tak więc sugeruję przemyśleć jeszcze moją konfigurację.
http://trippteam.servegame.com:100/RFACT OR1/TRACKS/S-Z/SRW%20Tracks7zipped/SRW_I GT_Indianapolis_Public.7ztl ; dr
Woźniak znowu się wymądrza o torach (licencję by zdał, a nie)
Zmodyfikowane 17 maj 2017 12:50 przez
Krzysztof Woźniak.