FacebookYouTubeTwitchCupSell
FORUM OGÓLNE
6 maj 2017 18:04
Już nie chce kontynuować dyskusji ale tylko ci powiem, że pendrive czasem przestaje działać sam z siebie nie dając żadnych oznak zbliżającej się awarii, natomiast to że na linuksa nie ma wirusów to mit. Zapewne masz telefon z androidem i to też jest linuks a wirusów na niego jest całe multum, to że jest ich mniej na linuksa na pc-ty to tylko i wyłącznie zasługa tego, że jest to absolutnie niszowy produkt i nikomu się nie chce robić takie wirusy ale jest ich całkiem sporo.
6 maj 2017 19:24
Radosław Bogusz napisał(a):
Mateusz Guzowski napisał(a):
Usuń antywirusa. Ja od pół roku nie mam i nie mam żadnego wirusa.
Dodane 6 maja 2017 17:21:
Wystarczy wiedzieć jak dbać.

Widzisz, pracuje w serwisie komputerowym i niemal codzień słyszę, prosę pana a uda się odzyskać moje zdjęcia <prosi> i ja go wtedy kasuję 120złociszy za reinstal systemu, plus sto parę zetów za program antywirusowy. Więc czyń tak dalej a ciebie też "skasuje" :)

Robisz reinstall jak chcesz komuś zdjęcia odzyskać? :D Z reinstallem umiem sobie poradzić.
6 maj 2017 19:59
Jak znajdziesz mi program który zagwarantuje ci w 100% odwirusowanie to daj znać, ja takiego nie znam. Nawet nie masz pojęcia, że niektóre nie usunięte w 100% wirusy potrafią same dociągnąć z sieci brakujące kawałki kodu. Te zdjęcia podałem jako przykład, nie bierz wszystkiego dosłownie. Głównie do odzyskania po kryptolokerach, są bazy SQL firm, które mają tam całą swoją firmę, sprzedaż, zakupy, faktury, ogólnie all. Ogólnie ludzie płaczą bo jeden z drugim miał Defendera i myślał, że jest bezpieczny i się dziwią jak to jest możliwe, że on tylko pocztę otworzył i jakieśtam psełdo wezwanie było do zapłaty, czy inna przesyłka do odebrania z inpostu, której nie zamawiał, no i otworzył i zonk, komp się nie uruchamia poprawnie, tylko woła wpłać 1 bitcoina na konto to ci pozwolimy uruchomić system.<wyśmiewacz>
6 maj 2017 20:18
Radosław Bogusz napisał(a):
Jak znajdziesz mi program który zagwarantuje ci w 100% odwirusowanie to daj znać, ja takiego nie znam. Nawet nie masz pojęcia, że niektóre nie usunięte w 100% wirusy potrafią same dociągnąć z sieci brakujące kawałki kodu. Te zdjęcia podałem jako przykład, nie bierz wszystkiego dosłownie. Głównie do odzyskania po kryptolokerach, są bazy SQL firm, które mają tam całą swoją firmę, sprzedaż, zakupy, faktury, ogólnie all. Ogólnie ludzie płaczą bo jeden z drugim miał Defendera i myślał, że jest bezpieczny i się dziwią jak to jest możliwe, że on tylko pocztę otworzył i jakieśtam psełdo wezwanie było do zapłaty, czy inna przesyłka do odebrania z inpostu, której nie zamawiał, no i otworzył i zonk, komp się nie uruchamia poprawnie, tylko woła wpłać 1 bitcoina na konto to ci pozwolimy uruchomić system.<wyśmiewacz>

Dobra, nie znam się na tym tak jak Ty. Generalnie wiem co mam pobierać i wirusów unikam, przynajmniej jeszcze nie miałem problemu. Około rok temu pobrałem aktywator win 10 ale coś z<cenzura>alem i mi się 47373 wirusów pobralo i ciągle się pobieraly kolejne. Jednak AVG pomógł. Od czasu przesiadki z powrotem na win 7 nie mam antywira i nie ma narazie wirusów.
6 maj 2017 20:22
:] No z pewnością nie masz <wyśmiewacz> puść sobie jakiś online skaner to zobaczysz :) adwcleaner czy jakieś inne gów...no jak combofix. Jeśli nie masz antywira, to obowiązkowo co pół roku reinstaluj system, by móc powiedzieć że ewentualnie masz czysty system.<lol>
Jeszcze ci powiem, że przez te kilka lat pracy nie spotkałem się z kompem w serwisie, o którym można by powiedzieć że jest 100% czysty, nawet z tymi z antywirusami.
Zmodyfikowane 6 maj 2017 23:00 przez Radosław Bogusz.
6 maj 2017 20:53
No nic mi się nigdy nie wyświetla ani nie zamula. Co do formata to robię co pół roku mniej więcej. Nie tak dawno robiłem.
6 maj 2017 22:28
a zapytam... a wirusy są takie straszne? Nie da się zadbać o komputer. To tak jak żyć 100 lat i nigdy nie mieć kataru - nie da się. Trzeba nauczyć się czym one są i co mogą nam zrobić, a zapobiegać nie zainfekowaniu komputera, a właśnie utracie "ważnych" plików lub po prostu żeby ktoś z naszej karty graficznej nie robił maszynki do bitcoinów :D
7 maj 2017 12:30
Gdzie ja tracę? GT Edyszyn :D

7 maj 2017 14:42
Reno chetnie zatrudni testera na GP Malezji xD.
7 maj 2017 14:45
jade marcel
NAJBLIŻSZE SESJE

GP Brazylii

Interlagos

Brazylia
KwalifikacjeZakończona
WyścigZakończona
SERWERY
Serwer F1
Adres:
91.237.52.91:10000
Sesja:
F1, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer F1wył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Słonecznie
Słonecznie
Powietrze:
20 °C
Tor:
31 °C
SOB
Częściowe zachmurzenie
24 °C
NIE
Zachmurzenie
22 °C
PON
Deszcz
18 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
01Adrian Babiński537
02Patryk Krutyj462
03Aleksy Mainusz364
04Marcel Pawiński316
05Dawid Czepiela269
06Maciej Wysmulski200
07Radosław Cupał189
08Wojciech Bobrowicz149
09Damian Wolkiewicz146
10Mateusz Majka142

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
44 957 082

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.