FacebookYouTubeTwitchCupSell
FORUM OGÓLNE
31 maj 2016 14:11
A i chłopaki! Pendulum to wirtuozi muzyki DnB. Są za<cenzura>iśći. Ale nie za dużo ich ma być! Bo tracą na mainstreamie <zły> :P
31 maj 2016 14:17
Damian Wolkiewicz rozwiązałeś ten problem z wykrywaniem DFGT? Bo u mnie się pojawił i nie da się naprawić.
31 maj 2016 14:21
Mateusz Guzowski napisał(a):
Damian Wolkiewicz rozwiązałeś ten problem z wykrywaniem DFGT? Bo u mnie się pojawił i nie da się naprawić.

Naprawił. Jak będzie to Go Ci zawołam :P.
31 maj 2016 14:25
No u mnie też się naprawiło po reinstallu wszystkiego ale nie wiem na jak długo.
31 maj 2016 14:36
Mateusz Guzowski napisał(a):

Usunąłem dokładnie sterowniki, zresetowałem laptopa i zainstalowałem sterowniki. Co ciekawe, początkowo nic nie dawało, za którymś tam razem się udało :P
31 maj 2016 15:34
Marcel Pawiński napisał(a):
Kamera typu 0:58 nie jest w ogóle realistyczna - unikaj takich :P.

Odnośnie mało realistycznych kamer dodam żeby unikać kamer umiejscowionych na środku toru.

W niektórych momentach jest bardzo dobre zgranie z muzyką, w niektórych jeszcze brakuje. Ale to kwestia wprawy i doświadczenia. Zrobisz jeszcze kilka RE i się wczujesz w to.
Polecam też wyciszenie dźwięku silników podczas ujęć w zwolnionym tempie (nie musisz poprawiać tego w tym RE, ale pamiętaj na przyszłość).
Mam pytanie: nagrywasz na swojej powtórce czy z serwera? Przy kolizjach bolidy przenikały trochę przez bandę i wygląda mi to na własną powtórkę. Żeby tego uniknąć w przyszłości pobieraj sobie powtórkę wyścigu z ftp i z niej nagrywaj.
Tyle ode mnie ;)
Zmodyfikowane 31 maj 2016 15:36 przez Maciej Paruch.
31 maj 2016 15:43
Maciej Paruch napisał(a):
Aleksy Mainusz napisał(a):
No i niech Mateusz robi te RE - jeszcze kilka i nabierze wprawy, poza tym liga potrzebuje trochę wideo ( poza relacjami ofc.), bo ostatnio Bary nie ma czasu niestety na RE z GT :/

Po sezonie mogę nadrabiać, na razie mam takie tygodnie że poza pracą dużo się działo, ale już nie za dużo zostało mi do zrobienia i najpóźniej w połowie czerwca mogę się za to brać.
Race Edita nie widziałem, bo już go nie ma, ale widziałem wzmianki o powtarzających się scenach - ja zawsze staram się tego unikać. Żeby poprawić dynamikę możesz robić też tak jakby zmiany kamer podczas długich scen. Np. czyjaś walka bok w bok - najpierw pokazane z onboardu tego z tyłu jak wchodzi pod łokieć rywalowi, potem kamera z zewnątrz i na koniec onboard wyprzedzonego, czy kamera z przedniego skrzydła, czy też widok na tył z bolidu wyprzedzającego. Dzięki temu unikasz "monotonii", pokazujesz cały czas tę samą akcję, ale masz kilka krótszych ujęć. Świetnym przykładem są tu Race Edity Menela, przyznam że sam podpatrzyłem to od niego ;)

http://www.f1-online.pl/wideo/1/10/173/ - tu np. akcja z 1:15 została podzielona na trzy ujęcia, następna po niej podobnie

Szczerze jak teraz patrzę na ten mój RE z przed 3 lat, to łapię się za głowę ile błędów zrobiłem, których bym teraz nie powtórzył. Ale to właśnie pokazuje, że z każdym nowym filmikiem, człowiek ma większe doświadczenie, co przekłada się na lepszy montaż.
31 maj 2016 15:51
Maciej Paruch napisał(a):
Marcel Pawiński napisał(a):
Kamera typu 0:58 nie jest w ogóle realistyczna - unikaj takich :P.

Odnośnie mało realistycznych kamer dodam żeby unikać kamer umiejscowionych na środku toru.

W niektórych momentach jest bardzo dobre zgranie z muzyką, w niektórych jeszcze brakuje. Ale to kwestia wprawy i doświadczenia. Zrobisz jeszcze kilka RE i się wczujesz w to.
Polecam też wyciszenie dźwięku silników podczas ujęć w zwolnionym tempie (nie musisz poprawiać tego w tym RE, ale pamiętaj na przyszłość).
Mam pytanie: nagrywasz na swojej powtórce czy z serwera? Przy kolizjach bolidy przenikały trochę przez bandę i wygląda mi to na własną powtórkę. Żeby tego uniknąć w przyszłości pobieraj sobie powtórkę wyścigu z ftp i z niej nagrywaj.
Tyle ode mnie ;)

Nagrywalem to jak nie mialem internetu, bo burza byla :D
31 maj 2016 16:45
31 maj 2016 17:30
Są w ogóle jakieś wolne miejsca w F1?
NAJBLIŻSZE SESJE

Runda 12

La Sarthe

Francja
KwalifikacjeZakończona
WyścigZakończona
SERWERY
Serwer GT
Adres:
91.237.52.91:12000
Sesja:
GT, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer GTwył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Słonecznie
Słonecznie
Powietrze:
14 °C
Tor:
19 °C
CZW
Deszcz
21 °C
PIĄ
Deszcz
22 °C
SOB
Deszcz
23 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
01Patryk Krutyj253
02Radosław Bogusz191
03Mateusz Bogusz177
04Adrian Babiński154
05Aleksy Mainusz145
06Marcel Pawiński136
07Patryk Topczewski78
08Kryspin Słomiński77
09Mateusz Guzowski69
10Maciej Paruch68

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
46 352 169

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.