FacebookYouTubeTwitchCupSell
FORUM OGÓLNE
30 maj 2016 21:05
Też się obiektywnie wypowiem (tylko w celu poprawy błędów na przyszłość):
+ muzyka (szkoda, że Pendulum który jest wielokrotnie w RE, ale ten utwór jest rzadziej)
+ dopasowanie dynamiki scen do muzyki
+ uchwycenie większości jeśli nie wszystkich fragmentów wyścigu

- montaż i sceny:
1. 0:38-0:43 - film staje się za bardzo statyczny. Dwa praktycznie takie same ujęcia z jednej perspektywy prawie wcale nie budują napięcia.
2. 1:01 - wcześniej bym zakończył ujęcie, by kamera nagle się nie zatrzymywała
3. 1:51 - scena się zaczyna powtarzać drugi raz. W dodatku zacząłbym ją pokazywać trochę wcześniej
4. 2:15 - chyba niepotrzebnie dałeś 2. raz tę samą scenę ze mną i Pieczykiem
5. 2:27 - kiepska kamera
6. 2:28 - scena z Alkiem moim zdaniem jest za długa
7. 2:53 - za długo widoczny czarny ekran (za wcześnie się pojawił)
8. 3:19 - niepotrzebny czarny ekran lub brak przejść

To tyle :)

Takie szczegóły ale to właśnie one zmieniają odbiór całego filmu. Ogólnie: <ok>
Zmodyfikowane 30 maj 2016 21:13 przez Radosław Cupał.
30 maj 2016 21:09
<brawo>
30 maj 2016 21:13
No i niech Mateusz robi te RE - jeszcze kilka i nabierze wprawy, poza tym liga potrzebuje trochę wideo ( poza relacjami ofc.), bo ostatnio Bary nie ma czasu niestety na RE z GT :/
30 maj 2016 22:14
Za długi wstęp i niedokładnie zgranie z muzyką, oraz kilka nierealistycznych kamer. Poza tym <ok>.
30 maj 2016 23:26
Mateusz Guzowski napisał(a):
Zapraszam do obejrzenia ostatniego Race Edita z GP2

Chłopaki już mniej więcej wskazali Ci co trzeba poprawić ;) Więc im szybciej weźmiesz sobie do serca te uwagi tym lepiej - a widzę, że dość szybko się uczysz. Między Twoim debiutanckim RE, a tym jest naprawdę spora różnica. Ogólnie poza fajną muzyką (mimo tego, że jak Radek powiedział muzyki typu Pendulum było używane sporo) należy chyba Ci bić brawo za czas w jakim jesteś w stanie zrobić fajny RE ;)
Poświęć więcej czasu na uskutecznienie uwag chłopaków - nawet kosztem wrzucenia filmiku jeden dzień później ;)

<brawo>
31 maj 2016 11:06
Dzięki za wypisanie co zrobiłem nie tak. Dzięki Radosław Cupał za wypisanie co i kiedy dokładnie, postaram się do tego zastosować i spróbuję poprawić.
Marcel Pawiński napisał(a):
Za długi wstęp i niedokładnie zgranie z muzyką.

Mógłbyś podać gdzie dokładnie?

kolizje między pretendentami do tytułu

Staram się to dopasować do muzyki.

Pokazana niechlujnie, nie widać naprawdę co się stało i dlaczego

Chodzi ci o wypadki?
31 maj 2016 13:01

ale się odje*ało :o
31 maj 2016 13:17
Aleksy Mainusz napisał(a):
No i niech Mateusz robi te RE - jeszcze kilka i nabierze wprawy, poza tym liga potrzebuje trochę wideo ( poza relacjami ofc.), bo ostatnio Bary nie ma czasu niestety na RE z GT :/

Po sezonie mogę nadrabiać, na razie mam takie tygodnie że poza pracą dużo się działo, ale już nie za dużo zostało mi do zrobienia i najpóźniej w połowie czerwca mogę się za to brać.
Race Edita nie widziałem, bo już go nie ma, ale widziałem wzmianki o powtarzających się scenach - ja zawsze staram się tego unikać. Żeby poprawić dynamikę możesz robić też tak jakby zmiany kamer podczas długich scen. Np. czyjaś walka bok w bok - najpierw pokazane z onboardu tego z tyłu jak wchodzi pod łokieć rywalowi, potem kamera z zewnątrz i na koniec onboard wyprzedzonego, czy kamera z przedniego skrzydła, czy też widok na tył z bolidu wyprzedzającego. Dzięki temu unikasz "monotonii", pokazujesz cały czas tę samą akcję, ale masz kilka krótszych ujęć. Świetnym przykładem są tu Race Edity Menela, przyznam że sam podpatrzyłem to od niego ;)

http://www.f1-online.pl/wideo/1/10/173/ - tu np. akcja z 1:15 została podzielona na trzy ujęcia, następna po niej podobnie
31 maj 2016 13:20
Macie poprawiony filmik. Mam nadzieję, że jest lepiej

31 maj 2016 13:47
Według mnie, jak start jest w 0:47, to niepotrzebnie auta w 0:45 ruszają. Mogłeś zostawić do końca czerwone światła, zrobić przejście (w postaci nawet tego czarnego ekranu) i w 0:47 już ruszające bolidy.
Kamera typu 0:58 nie jest w ogóle realistyczna - unikaj takich :P.
Jeszcze tylko ciut lepsze zgranie z muzyką jakby było to już "picebolo".

To tylko moje zdanie - nie bierz do siebie. Robisz dobrze, tylko potrzeba troszkę wprawy :D.
Zmodyfikowane 31 maj 2016 13:48 przez Marcel Pawiński.
NAJBLIŻSZE SESJE

Runda 12

La Sarthe

Francja
KwalifikacjeZakończona
WyścigZakończona
SERWERY
Serwer GT
Adres:
91.237.52.91:12000
Sesja:
GT, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer GTwył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Słonecznie
Słonecznie
Powietrze:
15 °C
Tor:
21 °C
CZW
Deszcz
21 °C
PIĄ
Deszcz
22 °C
SOB
Deszcz
23 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
01Patryk Krutyj253
02Radosław Bogusz191
03Mateusz Bogusz177
04Adrian Babiński154
05Aleksy Mainusz145
06Marcel Pawiński136
07Patryk Topczewski78
08Kryspin Słomiński77
09Mateusz Guzowski69
10Maciej Paruch68

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
46 353 075

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.