FacebookYouTubeTwitchCupSell
FORUM OGÓLNE
1 maj 2013 16:28
Patryk Bęgier napisał(a):
Dawid Czepiela napisał(a):
Patryk Bęgier napisał(a):
Adam Jurzysta napisał(a):
Rafał Cupał napisał(a):
No właśnie po to.

Dobry przykład to poprzedni sezon. Mercedes miał tyle ulepszeń i przewaga bolidu była duża :)

I wtedy bylo bez sensu. Bo wiem po sobie, tak na prawde w ogole nie szlo nawiazac walki z czolowka :(

Właśnie dobrze było, bo jeździli cały sezon z Menelem i zasłużyli na taką przewagę, a nie, że przyjdzie jakiś kierowca na jeden wyścig do słabego bolidu i nagle traci tylko 0,5s.

To powiedz mi jaki sens malo by w ogole przyjscie nowgo kierowcy. Ktory na starcie traci juz z 3 sek. Tutaj najwieksza role powinny odgrywac umiejętności. Ulepszenia sa tylko dodatkiem, frajda, która pozwala nam sie być menadżerem teamu :)

A Realna F1 ci nie wystarczy dla przykładu Patryku ? Tam masz kase , to się liczysz w stawce ( + dobry w miare kierowca )
1 maj 2013 16:28

Post został usunięty przez autora

1 maj 2013 16:29
O, Klusek mnie uprzedził.
1 maj 2013 16:30
Co jest? Czemu mój post się rozmnożył?
1 maj 2013 16:33
Łukasz Dams napisał(a):
Nasri, powiem krótko - pie*dolisz. Najpierw umiejętności, potem bolid. Jestem ciekaw jak byś się czuł, gdybyś non-stop dojeżdżał na 10 miejscu, tylko przez to, że masz słaby bolid? Czołówka jeszcze bardziej by się od ciebie oddalała, bo różnice w osiągach byłby coraz większe. Teraz jest dobrze, bo jeżdżąc w najsłabszym bolidzie masz szanse powalczyć z czołówką. A jeśli uważasz, że ulepszenia nic nie dają, to przestań je kupować. Skoro nic nie dają, to po co masz marnować kasę? Niech cię nie martwi czy inni kupują. To ich pieniądze.

W umiejetnosciach dowiodlem swoje racje, ze ten algorytm jest bledny. :)

Nie raz w poprzednich sezonach dojezdzalem 10 albo i nizej dlatego, ze mialem slaby bolid (patrz dwa sezony wczesniej - Mercedes i Red Bull) i jakos nikt nie narzekał. Dobra, nie będę kupował i będę miał po sezonie 300mln, które potem arcyksiąże Rafał mi zredukuje do 100, nie wiem czemu i po co...
1 maj 2013 16:37
Łukasz Dams napisał(a):
Nasri, powiem krótko - pie*dolisz. Najpierw umiejętności, potem bolid. Jestem ciekaw jak byś się czuł, gdybyś non-stop dojeżdżał na 10 miejscu, tylko przez to, że masz słaby bolid? Czołówka jeszcze bardziej by się od ciebie oddalała, bo różnice w osiągach byłby coraz większe. Teraz jest dobrze, bo jeżdżąc w najsłabszym bolidzie masz szanse powalczyć z czołówką. A jeśli uważasz, że ulepszenia nic nie dają, to przestań je kupować. Skoro nic nie dają, to po co masz marnować kasę? Niech cię nie martwi czy inni kupują. To ich pieniądze.

Nie raz w poprzednich sezonach dojezdzalem 10 albo i nizej dlatego, ze mialem slaby bolid (patrz dwa sezony wczesniej - Mercedes i Red Bull) i jakos nikt nie narzekał. Dobra, nie będę kupował i będę miał po sezonie 300mln, które potem arcyksiąże Rafał mi zredukuje do 100, nie wiem czemu i po co...

Nasri, nie masz tym razem racji, ponieważ np: taki Mohito, jeździ za<cenzura>iście i powiedzmy na przykładzie GP2. Uzyskał by najlepszy bolid ze wszystkimi ulepszeniami i nikt z nim nie miałby najmniejszych szans bo powiedzmy zyskiwał by 3 sekundy nad najgorszym teamem a do tego szły by jeszcze jego umiejętności którymi by zyskał samą sekundę. I jaki sens jazdy w tej lidze by był? pomyśl...
1 maj 2013 16:37
Łukasz Dams napisał(a):
Co jest? Czemu mój post się rozmnożył?

Obstawiam, że po wysłaniu tamtego postu odświeżyłeś forum za pomocą F5. Mam racje?
1 maj 2013 16:39
Łukasz Dams napisał(a):

Odpowiednik wpłaty licencyjnej, która w FIA zależy teraz od tego, ile punktów zdobył dany zespół, więc tu może zależeć od sumy pieniędzy na koncie zespołu.
1 maj 2013 16:40
Co do waszej kłótni: zgadzam się po części z obiema stronami. Teraz jest dobrze, bo nawet w g.wnianym bolidzie da się powalczyć (patrz: Simi i R1), ale też jest niesprawiedliwie, bo skoro zespół zarabia to poprawia bolid, a jak poprawia bolid to poprawia bolid, aby uzyskać przewagę na jaką zasłużył.
1 maj 2013 16:42
Nie wiem dlaczego każdy mówi o różnicach 3-4 sekund (Predixx, DjPatric)

Nikt o takich nie mówi. Ja mówie, że 0,4s to zdecydowanie za mało jak na takie różnice w ulepszeniach.
NAJBLIŻSZE SESJE

GP Brazylii

Interlagos

Brazylia
KwalifikacjeZakończona
WyścigZakończona
SERWERY
Serwer F1
Adres:
91.237.52.91:10000
Sesja:
F1, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer F1wył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Zachmurzenie
Zachmurzenie
Powietrze:
20 °C
Tor:
25 °C
PIĄ
Częściowe zachmurzenie
21 °C
SOB
Deszcz
18 °C
NIE
Deszcz
24 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
01Adrian Babiński537
02Patryk Krutyj462
03Aleksy Mainusz364
04Marcel Pawiński316
05Dawid Czepiela269
06Maciej Wysmulski200
07Radosław Cupał189
08Wojciech Bobrowicz149
09Damian Wolkiewicz146
10Mateusz Majka142

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
47 525 613

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.