O ludzie... Dobry komentarz to taki komentarz, który jest tłem w rywalizacji. Nie jest ważne, czy jest śmieszny, porywający, poważny, głośny, emocjonujący. Musi być taki, że osoba oglądająca relacje na widok zdarzeń na ekranie ma myśli zbliżone do tego, co mówi komentator. Wtedy to wygląda naturalnie. Ważne sprawy to luz, wyczucie, szybkie zorientowanie i umiejętność rozszyfrowywania zamiarów kierowców i zdarzeń na torze. Dopiero w drugim rzędzie stoi ubarwienie relacji w unikatowe słownictwo i w niektórych momentach nadawanie jej zabarwienia humorystycznego. Film tutaj przytoczony przez Pieczyka to materiał zrobiony w 100% dla beki, zdarzały się jednak pewne produkcje "NA POWAŻNIE", gdzie z Kozerem potrafiliśmy ponad godzinę rozważać losy jakiegoś wyścigu czy części sezonu Dodane 8 września 2015 16:08:
I przydałaby się znajomość strategii. Każdy wiedział, że Crafter musi jeszcze zjechać po opony twarde... Oczywiście każdy wiedział tylko nie Krzysiek... Wszyscy jechali na 2 pity oprócz Bogusza i Rafika. Nawet nie zobaczył Krzysiek kto jakie opony założył na start, mówił, że czołówka na miękkich, a ja i Mohito (start z 3 i 4 pola) mieliśmy hardzioszki... Dodane 8 września 2015 16:23: No i oczywiście drugi komentator mógłby się przemieszczać po TSie z kanału komentującego do kierowców, aby się czegoś ciekawego dowiedzieć.
I przydałaby się znajomość strategii. Każdy wiedział, że Crafter musi jeszcze zjechać po opony twarde... Oczywiście każdy wiedział tylko nie Krzysiek... Wszyscy jechali na 2 pity oprócz Bogusza i Rafika. Nawet nie zobaczył Krzysiek kto jakie opony założył na start, mówił, że czołówka na miękkich, a ja i Mohito (start z 3 i 4 pola) mieliśmy hardzioszki... Dodane 8 września 2015 16:23: No i oczywiście drugi komentator mógłby się przemieszczać po TSie z kanału komentującego do kierowców, aby się czegoś ciekawego dowiedzieć.
Jak znajdziesz LVT tak szybki i dokładny w czasach sektorów jak live racers i z oponami jak nasz to mogę Ci wymyślać nawet przewidywane strategie...
Jak Ty nawet nie potrafisz rozroznic opon miekkich od twardych, bo masz zbyt maly ekran no to chyba nie jest ani moja, ani Rafika, tylko Twoja. Powiedz mi, co takiego ma Baroner, czego Ty nie masz, ze sobie nie radzisz?
Z tego co wiem nasz LT pokazuje opony, problem na niego zerknac co jakis czas? Jak juz mowisz, ze ktos z czolowki zjezdza do boksu, to badz konsekwentny i mow juz jak wszyscy z TOP10 zjezdzaja, a nie wybiorczo. To samo jesli chodzi o fast lapy, bo teraz co okrazenie sie praktycznie poprawiaja. Spuszczasz sie jak Crafter i Mohito poprawiali, a jak chocby Mateusz Bogusz poprawil, albo ja na finiszu to juz nie zauwazyles tego.