2 lis 2015 23:37
FORUM
FORUM OGÓLNE
3 lis 2015 11:21
3 lis 2015 11:30
Fart to te dwa pierwsze head`y

3 lis 2015 11:50
Michał Kozera napisał(a):
oczywiście, arduino, literówka. To z Chin kosztuje około 11zł z przesyłką, a ma chyba to samo co zwykłe arduino, jedyna zmiana to moduł do komunikacji z komputerem, ważne, że procesor jest ten sam (16Mhz
)
Aleksander Brzozowski napisał(a):
A nie Arduino?
Niezły bajer, sam kiedyś byłem napalony na zrobienie podobnego
Ostatnio doszlo do mnie arudino z chin, więc korzystając z tego że mam trochę elementów w domu, zrobiłem taki dashboard
A nie Arduino?

oczywiście, arduino, literówka. To z Chin kosztuje około 11zł z przesyłką, a ma chyba to samo co zwykłe arduino, jedyna zmiana to moduł do komunikacji z komputerem, ważne, że procesor jest ten sam (16Mhz

3 lis 2015 18:05
11 włącznie z przesyłką? God damn, podrzuć link do miejsca, gdzie kupiłeś
Michał Kozera napisał(a):
)
A nie Arduino?
Niezły bajer, sam kiedyś byłem napalony na zrobienie podobnego
Ostatnio doszlo do mnie arudino z chin, więc korzystając z tego że mam trochę elementów w domu, zrobiłem taki dashboard
A nie Arduino?

11 włącznie z przesyłką? God damn, podrzuć link do miejsca, gdzie kupiłeś

3 lis 2015 20:01
Strona to popularne aliexpress. Ja mam stamtąd arduino uno i nano.
Nano jest tańsze a zarazem mniejsze (sama płytka jest mniejsza), a procesor jest ten sam - ATMega 328p. JA swój projekt zrobiłem na uno, ale to z tego powodu, że doszło wcześniej (łącznie 12 dni szło, a przesyłka darmowa).
Na ogół większość rzeczy jakie znajdziesz w sklepach elektronicznych pochodzi własnie z Chin i często można znaleźć to samo na aliexpress, tylko taniej.
edit: Przesyłka z Chin jest często darmowa, u mnie najtańszy przedmiot kosztował 3zł i był za darmową przesyłką.
Teraz spojrzałem, to za to arduino zapłaciłem 12.44zł, bo to wersja z kablem do podłączenia do komputera.
Nano jest tańsze a zarazem mniejsze (sama płytka jest mniejsza), a procesor jest ten sam - ATMega 328p. JA swój projekt zrobiłem na uno, ale to z tego powodu, że doszło wcześniej (łącznie 12 dni szło, a przesyłka darmowa).
Na ogół większość rzeczy jakie znajdziesz w sklepach elektronicznych pochodzi własnie z Chin i często można znaleźć to samo na aliexpress, tylko taniej.
edit: Przesyłka z Chin jest często darmowa, u mnie najtańszy przedmiot kosztował 3zł i był za darmową przesyłką.
Teraz spojrzałem, to za to arduino zapłaciłem 12.44zł, bo to wersja z kablem do podłączenia do komputera.
Zmodyfikowane 3 lis 2015 20:05 przez Aleksander Brzozowski.
3 lis 2015 21:32
3 lis 2015 21:58
4 lis 2015 15:08
Rafik, po ustawieniu detali toru na maksymalny dalej mnie wywala mniej więcej w tym samym czasie.
NAJBLIŻSZE SESJE
GP Brazylii
Kwalifikacje | Zakończona |
Wyścig | Zakończona |
SERWERY

Serwer F1
Adres:
91.237.52.91:10000
Tor:
Sesja:
F1, Wyścig
Serwer wyłączony