FacebookYouTubeTwitchCupSell
TEMAT

Seria GT
Sprawy organizacyjne

Pomysły

FORUM TEMATYCZNE
Konto usunięte
18 sty 2015 10:37
Aleksy Mainusz napisał(a):
Mniej pomocy = mniejsza frekwencja, więc pomysł do kitu, lecz z odblokowaniem przykładowo final gear jak najbardziej OK ;)

Hah, no to jeździjmy na AI :D Myślę, że wtedy każdy kierowca się skusi i o frekwencje będzie łatwo. W innej lidze (bez reklam), w której kiedyś jeździłem jedyną pomocą w GT było TC na medium, nastawy były odblokowane wszystkie jakie są możliwe w RFactor a na starcie było zawsze pomiędzy 30 a 35 kierowców i tworzyły się grupki w wyścigach, ale o 1-sze miejsca zawsze walczyło co najmniej 3 do 5 kierowców, mimo, że większość wyścigów trwała 2 godziny a nie 60 minut jak tutaj. Poza tym skąd od razu założenie, że powiększy różnice? Może dzięki temu niektórzy się zbliżą do lidera, albo innych swoich odwiecznych rywali, z którymi jak dotąd przegrywali ;) anti roll-bar i toe-in powinien być bo wpływa na stabilizacje samochodu, jeśli bardziej stabilny wóz to zły pomysł i powiększy różnice no to nie wiem... Do tego można mieć większe panowanie nad zużyciem opon, choć przy tych oponach jakie są w modzie ligowym to każdy wyścig można przejechać bez zmian, co też uważam za złe. Pozdrawiam ;)
18 sty 2015 11:15
Nie rozumiesz tego, że w GT też jeżdżą kierowcy, którzy nie posiadają kiery. W F1Online nie masz już teraz wysypu nowych kierowców, można powiedzieć, że liga staje się "zamknięta" na innych, śmigają tutaj te same twarze i frekwa stanęła w miejscu (jedynie teraz w F1 trochę bd wyższa, ale kosztem GP2). Po co zmieniać coś, co jest dobre? ;) To już lepiej wprowadzić minimalne poprawki do odbanowania elementów w secie. Z oponami to pełna zgoda, ew. wprowadzić obowiązkowy jeden zjazd do boksów w wyścigu.
Konto usunięte
18 sty 2015 12:27
Obowiązkowy zjazd to może nie, ale zmiana jakości opon na nieco mniej wytrzymałe urozmaici widowisko moim zdaniem ;) I tak na dużej części torów będzie trzeba zjechać po paliwo i/lub opony :) Ale jak ktoś jakimś cudem pojedzie bez pitstopów to wszystkich zaskoczy i ten element bym zostawił, bo obowiązkowy zjazd okaże się dla niektórych nic nie wartym przymusem ;) No dobrze, przyjmuję Twój argument w takim razie, że jeżdżą niektórzy bez kiery i będzie im trudniej. Ale tym bardziej dobrze mieć lepiej ustabilizowane auto co oznacza odblokowanie stablizatorów i toe-in :D Pozdrawiam :D
18 sty 2015 14:58
Opony na X2 załatwią sprawę. Ewentualnie dorzucić jeszcze paliwo na tą samą wartość ;)
1 lut 2015 16:23
Co z tą punktacją? Sprawe trzeba rozwiązać przed startem sezonu.
1 lut 2015 16:45
W skrócie powtórzę to co pisałem kiedyś na forum administracji. Ten sezon dał mi do myślenia i jak kiedyś byłem, to teraz nie jestem już zwolennikiem jednakowych różnic punktowych na poziomie całej piętnastki. Zwycięzcy i czołówka powinni być "lepiej nagradzani", ale też bez przesady, żeby jeden wyskok nie zapewniał miejsca w czubie klasyfikacji na kilka kolejnych wyścigów. Moja propozycja to obecna punktacja stosowana m. in. w Porsche Supercup, czyli według klucza 20-18-16-14-12-10-9-8-7-6-5-4- 3-2-1.
1 lut 2015 17:27
Przypomnę dwie pozostałe propozycję ze wcześniejszej rozmowy na ten temat:
a)Bartłomiej Nowak napisał(a):
No, ewentualnie można dać punktacje w stylu: 20-17-14-12-11-10-9-8-7-6-5-4- 3-2-1.

b)Aleksy Mainusz napisał(a):
Już lepsza byłaby jednak z top3 25-18-15, bo premiowałaby zwycięzców, a nie ciułaczy pkt.

Ja osobiście uważam jednak, że punktacja Bariego jest najlepsza.
1 lut 2015 17:41
Pośrednim rozwiązaniem (taką wypadkową tych trzech) może też być punktacja stosowana w MotoGP: 25-20-16-13-11-10-9-8-7-6-5-4- 3-2-1.
1 lut 2015 19:50
Bariego pierwotna, ewentualnie ta z GT. Albo robimy glosowanie adminow GT, albo robimy ankiete, ale bez tej, ktora jest teraz.
Konto usunięte
1 lut 2015 22:17
Jestem za punktacją wg Bariego ;)
Dodane 2 lutego 2015 01:45:
Pytanie dodatkowe. Nie jestem szefem żadnego zespołu, ale może warto by było wiedzieć czy na przyszły sezon (II 2015?) administracja serii GT będzie utrzymywała zasadę max. 3 pojazdów tej samej marki w stawce GT? Myślę, że warto to wiedzieć TERAZ aby nikt nie był na następny raz zdziwiony przed startem sezonu i żeby szefowie i kierowcy wiedzieli, że warto walczyć do końca, wystawiać dwóch kierowców i walczyć o jak najwyższą pozycję i każdy punkt w wyścigu, nawet jeśli jest to walką o 9 czy jakieś tam 12 miejsce w klasyfikacji zespołów.
NAJBLIŻSZE SESJE

Runda 12

La Sarthe

Francja
KwalifikacjeZakończona
WyścigZakończona
SERWERY
Serwer GT
Adres:
91.237.52.91:12000
Sesja:
GT, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer GTwył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Słonecznie
Słonecznie
Powietrze:
11 °C
Tor:
11 °C
PIĄ
Deszcz
23 °C
SOB
Zachmurzenie
22 °C
NIE
Słonecznie
24 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
01Patryk Krutyj253
02Radosław Bogusz191
03Mateusz Bogusz177
04Adrian Babiński154
05Aleksy Mainusz145
06Marcel Pawiński136
07Patryk Topczewski78
08Kryspin Słomiński77
09Mateusz Guzowski69
10Maciej Paruch68

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
49 871 967

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.