Konto usunięte
31 mar 2015 11:36
Taki pomysł na przyszły sezon II 2015 by utrzymać ostatni wyścig jako rywalizację 2-godzinną na jakimś fajnym torze (nie musi być zawsze Le Mans, może być np. Spa też czy jakiś inny) i wprowadzić 2-3 rundy gdzie byłyby 2 wyścigi po 30 minut z przerwą 5-10 minut pomiędzy. Cała rywalizacja wydłuży się o max. 5-10 minut (czyli o długość przerwy jedynie) a dla niektórych będzie druga szansa na zdobycie jakichś punktów. Kwalifikacje do obu wyścigów byłyby jedne w sobotę jak jest teraz. Start do drugiego wyścigu odbywał się na podstawie kwalifikacji sobotnich tak jak do 1 wyścigu, bądź wyników z 1 wyścigu z obróconą pierwszą 8-ką albo 10-tką. Urozmaiciłoby to jeszcze bardziej wyścigi GT. Często są narzekania (w tym moje, nie zaprzeczam), że człowiek się przygotowuje do weekendu mozolnie na serwerze i potem na T1 cała praca idzie na marne, lub przez jakiś Connection Lost. Tak chociaż byłyby dwie szanse w paru rundach. Można też wprowadzić na te krótsze wyścigi osobną punktację (gdyby pomysł przeszedł to taką opracuję). Co Wy na to?

, ale ponieważ pomysł mi się zrodził w mojej dziwnej głowie już teraz to go napisałem i poddałem wstępnej ocenie. Lepiej mówić o tym teraz niż tuż przed sezonem II 2015, bo potem mi Administracja powie, że za późno zgłaszałem