FacebookYouTubeTwitchCupSell
TEMAT

Seria GT
Sprawy organizacyjne

Pomysły

FORUM TEMATYCZNE
30 mar 2014 20:42
Co racja, to racja - dzisiejszy wyścig osiągnął apogeum nudy i tak jak mówicie, trzeba coś z tym zrobić. Różne fizyki miały trochę uatrakcyjnić widowisko i narobić trochę przetasowań, że jeden zespół jest bardziej konkurencyjny na jednym torze, a kolejny na innym, a jak widać co wyścig układ stawki jest ten sam.

żadnych nagłych popraw

tak sobie myślę... może oprócz zwiększenia zużycia paliwa zmienić trochę przyczepność opon podczas ich zużywania - żeby w pewnym momencie tempo spadało bardziej, a potem już mniej albo zrobić coś w rodzaju grainingu, że np. po zużyciu 20% opony jest trochę mniej przyczepności niż po zużyciu 30%. Co o tym sądzicie?
Zmodyfikowane 30 mar 2014 20:43 przez Maciej Paruch.
30 mar 2014 20:49
Jako "świeżak" się nie wypowiadam.. mi się podczas wyścigu nie nudziło :P
Ale pomysł z graningiem fajny ;)
30 mar 2014 20:55
To ja nie ogarnę jazdy :D ... Ci co dojechali w pierwszym wyścigu wysoko już będą dojeżdżać zawsze wysoko bo mają dużo kasy na ulepszenia... ja 2 wyścigi sam jechałem i byłem daleko i tak już zostanie, Rekady fajnie pojechał, ale znowu nie dojechał... Chociaż tutaj też mogłem być wysoko...
30 mar 2014 21:10
tak szczerze to do końca sezonu w czołówce będą ci sami i nic tutaj nie pomoże, no bo powiedzmy sobie szczerze ci zawodnicy co teraz są na końcu nie dołączą do czołówki.
30 mar 2014 21:17
Rozmowa o tym, kto będzie wygrywał to drugi plan. Chodzi o to, żeby coś się działo.
Mogę dojeżdżać 10 nawet, byle te wyscigi miały coś interesującego w sobie. Laguna byla fajna, do momentu jak Mati byl blisko mnie, czy to za mną, czy przede mną. Później to taka jazda na ślepo. Rozumiem że to długi dystans itd. Ale jazda godzinę a nawet dłużej bez pitstopów jest monotonna i takie zabiegi sprawdzają się w przypadku wyścigów, które trwają ponad 6 godzin. Wtedy to jest inny wyścig, inne podejście. Tutaj chcemy by coś się działo, a się niestety nie dzieje
30 mar 2014 21:47
Widmo - można się bardziej nudzić :)

Proponuję zrobienie nic innego jak zmniejszyć pojemność baku paliwa - powiedzmy do 60 litrów.
31 mar 2014 05:46
No to pierwsza zmiana - paliwo. Albo zwiększyć jego zużycie, albo zmniejszyć bak.

Czekam jeszcze na opinie o grainingu. Przy różnych stylach jazdy jednego "kryzys" oponowy dopadnie szybciej, innego później i być może to coś zmieni i choć trochę uatrakcyjni wyścigi?
31 mar 2014 07:30
Co do opon ci to teraz zjeżdżają podczas wyścigu na 1 pit to po zmianach będą mieli 2 pity a ci co do pitu nie zjeżdżali to będą mieli 1 pit i będą starali się zjeżdzać w połowie wyścigu więc dla mnie nie będzie miało to sensu i róźnice między zawodnikami się zwiększą (przynajmniej takie jest moje zdanie)
31 mar 2014 12:52
Mati. Wiem że można się bardziej nudzić. 3 godziny bez pit stopu
31 mar 2014 13:03
Adrian Pińczuk napisał(a):
Co do opon ci to teraz zjeżdżają podczas wyścigu na 1 pit to po zmianach będą mieli 2 pity a ci co do pitu nie zjeżdżali to będą mieli 1 pit i będą starali się zjeżdzać w połowie wyścigu więc dla mnie nie będzie miało to sensu i róźnice między zawodnikami się zwiększą (przynajmniej takie jest moje zdanie)

Nie chodzi o zwiększenie zużycia opon, ale sterowanie przyczepnością podczas ich zużycia. Prościej mówiąc - jeśli ktoś teraz jest w stanie przejechać np. 30 okrążeń na jednym komplecie opon to po tych zmianach też byłby w stanie przejechać 30.
NAJBLIŻSZE SESJE

Runda 12

La Sarthe

Francja
KwalifikacjeZakończona
WyścigZakończona
SERWERY
Serwer GT
Adres:
91.237.52.91:12000
Sesja:
GT, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer GTwył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Zachmurzenie
Zachmurzenie
Powietrze:
11 °C
Tor:
11 °C
PIĄ
Deszcz
23 °C
SOB
Zachmurzenie
22 °C
NIE
Słonecznie
24 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
01Patryk Krutyj253
02Radosław Bogusz191
03Mateusz Bogusz177
04Adrian Babiński154
05Aleksy Mainusz145
06Marcel Pawiński136
07Patryk Topczewski78
08Kryspin Słomiński77
09Mateusz Guzowski69
10Maciej Paruch68

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
49 869 704

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.