FacebookYouTubeTwitchCupSell
TEMAT

Seria GT
Sprawy organizacyjne

Pomysły

FORUM TEMATYCZNE
31 sie 2014 21:50
Ja mam w zasadzie pomysł. Trochę to mało sprawiedliwe że zespoły mają różne budżety. Zasadniczo najlepsze teamy z najwyższymi budżetami, będą miały możliwość już przed 1 gp zakupić sobie jakieś ulepszenia i staną się jeszcze szybsze. Jak taki zespół z końca budżetowej stawki może im dorównać? Najlepsza opcją byłoby gdyby kierowca zarobione pieniądze z poprzedniego sezonu mógł przeznaczyć na rozwój swojego samochodu, oczywiście pod warunkiem że obecny budżet teamu mieści się w granicy określonej stawki np 1 milion (taki w stylu płacący kierowca).
31 sie 2014 22:12
no to do polowy sezonu ulepszenia, a potem od nowa :D
1 wrz 2014 04:01
Radosław Bogusz napisał(a):
Ja mam w zasadzie pomysł. Trochę to mało sprawiedliwe że zespoły mają różne budżety. Zasadniczo najlepsze teamy z najwyższymi budżetami, będą miały możliwość już przed 1 gp zakupić sobie jakieś ulepszenia i staną się jeszcze szybsze. Jak taki zespół z końca budżetowej stawki może im dorównać? Najlepsza opcją byłoby gdyby kierowca zarobione pieniądze z poprzedniego sezonu mógł przeznaczyć na rozwój swojego samochodu, oczywiście pod warunkiem że obecny budżet teamu mieści się w granicy określonej stawki np 1 milion (taki w stylu płacący kierowca).

Kierowca może przelewać kasę na konto zespołu, tak robił u mnie AleQ w zeszłym sezonie. Jak brakowało kasy to wtedy podsyłal coś.
1 wrz 2014 04:44

Myślisz, że ludzie nie przelewają na konto zespołu swojej kasy?
1 wrz 2014 19:30
Myślę że tak tylko dlaczego kasę zarobioną w zeszłym sezonie nie mogę wydać w tym? Miałem znacznie więcej i nagle wpadł chyba jakiś ZUS albo policja skarbowa i zakorbili mi kupe kasy :P
1 wrz 2014 19:36
Myślę że tak tylko dlaczego kasę zarobioną w zeszłym sezonie nie mogę wydać w tym? Miałem znacznie więcej i nagle wpadł chyba jakiś ZUS albo policja skarbowa i zakorbili mi kupe kasy :P

Każdemu, podatki za cały sezon <lol>
1 wrz 2014 20:02

Wpadł tylko Rafik i zrobił standardową redukcję bo było za dużo kasy w obiegu(za duża inflacja w lidze). :]
5 wrz 2014 00:15
Pytanie nr 1
Skad można ściągnać powtórki vcr z sezonu I GT 2014 ? Bo w pobieralni pusto
nr 2
W regulaminie nie ma slowa o długości wyścigów i zasadach dotyczących opon/paliwa/zjazdów - just sayin.
nr 3
Czyli kasa jednak jest "po coś" - tylko dlaczego nie ma o tym slowa w regulaminie ? :D I np. ile co kosztuje (apgrejdy). Pewnie to sprawa dla szefów ekip, ale mimo wszystko ;)
nr 4
Dlaczego serwer treningowy jest ciagle na Jerez a nie na Adelaidzie ?
nr 5
skąd pobrać Adelaidę ?
nr 6
czy jeżeli testuję offline (mam wasz mod na osobnej instalce przez ten plugin pogodowy) to czy wyniki jakie uzyskuję, nie mówię o czasach, tylko o zachowaniu opon na torze, są miarodajne ?
Mówimy o warunkach bez deszczu.
Przykład: załóżmy ze w sezonie I 2014 pole postion na Lagunie było 1:20.000
Ja offline na tym samym modzie robię 1:20.500

Czy po wejściu na serwer i działaniu tego plugina pogodowego, będę w suchych warunkach uzyskać taki sam czas ? Czy opony/nawierzchnia nie będą się inaczej zachowywały ?

Pzdr
Adam
Zmodyfikowane 5 wrz 2014 00:17 przez Adam Karkuszewski.
5 wrz 2014 06:39
1. Nie ma powtórek, ponieważ sezon II się zbliża, więc powtórki nie są już potrzebne.
3. Jednk ulepszenie kosztuje 4mln.
4. Adelaida będzie zapewne w poniedziałek.
5. Jeszcze jej nie ma, ale będzie w pobieralni.
6. Teoretycznie tak, ale z własnego doświadczenia wiem, że zawsze gorzej szło mi offline
5 wrz 2014 07:11
Pozwolę sobie nieco rozwinąć odpowiedzi.

1. Jeżeli mocno ich potrzebujesz, to napisz do Rafała Cupał, jeśli znajdzie czas to ci je udostępni.
2. Opony, paliwo i pit-stopy (w przypadku GT pit nie jest obowiązkowy, ale pojemność baku nie pozwoli ci na przejechanie 60 minut) są w regulaminach serii (pod głównym). A długości wyścigów nie ma, gdyż znajdują się:
http://www.f1-online.pl/f1/tory/
http://www.f1-online.pl/gp2/tory/
http://www.f1-online.pl/gt/tory/
3. Kasa na koncie zespołów potrzebna jest do ulepszenia pojazdu:
a) F1 - 6 mln €
b) GP2 - 5 mln €
c) GT - 4 mln €
I tak, widzą to tylko szefowie zespołów. Kierowcy mogą finansowo wspomóc teamy.
4. Serwery na nowych torach stawiane są na początku tygodnia, w którym rozgrywana jest dana runda.
5. Tak jak kolega Patryk napisał.
6. Czasy zależne są także od temperatury toru.

Wszelkie pytania, błędy i propozycje odnośnie regulaminu zalecam umieszczać TUTAJ. Uzyskasz wtedy odpowiedzi od jego autora.
Zmodyfikowane 5 wrz 2014 07:12 przez Łukasz Dams.
NAJBLIŻSZE SESJE

Runda 12

La Sarthe

Francja
KwalifikacjeZakończona
WyścigZakończona
SERWERY
Serwer GT
Adres:
91.237.52.91:12000
Sesja:
GT, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer GTwył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Deszcz
Deszcz
Powietrze:
11 °C
Tor:
11 °C
PIĄ
Deszcz
23 °C
SOB
Zachmurzenie
22 °C
NIE
Słonecznie
24 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
01Patryk Krutyj253
02Radosław Bogusz191
03Mateusz Bogusz177
04Adrian Babiński154
05Aleksy Mainusz145
06Marcel Pawiński136
07Patryk Topczewski78
08Kryspin Słomiński77
09Mateusz Guzowski69
10Maciej Paruch68

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
49 870 226

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.