FacebookYouTubeTwitchCupSell
TEMAT

Seria GT
Sprawy organizacyjne

Ogłoszenia

FORUM TEMATYCZNE
9 paź 2016 11:38
Konrad Żerebiec napisał(a):
Czyli teraz każdy wjazd na owal przez ciągła to scina? W tym opisie są te same informacje co w tamtym, a mi chodziło głównie o owal i linie ciągła która nie dość że ledwo widać podczas jazdy ( ja musiałem się zatrzymać żeby ją dostrzec), to wyjście z lewego zakrętu samemu pcha żeby przejechać przez ciągła aby ustawić się do wjazdu na owal, bardzo szybko zaczyna się ciągła , po zakręcie trzeba jechać praktycznie ciągle na tarce i lecieć prosto na bandę w owalu i skrecic :P

Załóżmy na to, że linia ciągła na dole (za owalem), to będzie pas "awaryjny" dla kierowców, którzy muszą dotrzeć do boxu (jak to napisałem wyżej). Ogólnie jeśli ktoś tam wyjedzie, to zysk (po skardze, jeśli takowa będzie) oceni administracja, chodź według mnie, jazda tam to z góry strata czasowa.

Co do wjazdu na owal - to oczywiście można ją przeciąż. Nie ująłem tego, bo fakt faktem zapomniałem, a zarazem myślałem, że jest to jasne - inaczej nie da rady tego przejechać.
9 paź 2016 11:48
Czyli z tego co rozumiem WJAZD na owal lecimy normalnie bez omijania ciągłej lini ? Nie zwracamy uwagi na linie tylko wjeżdżamy na owal ( oczywiste jest ze na dole po płaskim się traci..)
9 paź 2016 11:50
Tak.
Dodane 9 października 2016 13:52:
OGŁOSZENIE WS. STARTU NA TORZE DAYTONA.
Zawodnicy, po odliczeniu 30. sekund ustawiają się na polach startowych, po czym oczekują na światła. Gdy te zgasną NIKT NIE RUSZA DO WYŚCIGU, za wyjątkiem osoby startującej z P1, następnie P2 itd.
Kierowca prowadzący stawkę, musi tak to zrobić, by przed równą godziną znaleźć się już na owalnej części prowadzącą na start/meta. Kierowcy na jakieś 10-15 sek. do startu muszą utworzyć szyk i czekać na start wyścigu.

Gdy zostanie równo 1:00.00 do końca, wówczas napiszę komunikat START, po czym od razu dozwolone będzie ściganie/wyprzedzanie.

W razie niejasności proszę dopytywać.

https://youtu.be/uhP1KEwoThY?t=19m3s - tak wyglądało to wówczas - tak samo będzie to wyglądać i dziś, za wyjątkiem tego, że po komendzie od razu można się ścigać (wtedy było po linii start/meta).
Zmodyfikowane 9 paź 2016 12:53 przez Marcel Pawiński.
9 paź 2016 12:34
1. Co w przypadku, gdy za szybko dojedziemy do końca okrążenia, zielona od przecięcia linii start/meta?
2. Jakie będą konsekwencje jeśli ktoś źle się ustawi w szyku pod koniec okr. formującego?
9 paź 2016 12:48
Marcel Pawiński napisał(a):

Kierowca prowadzący stawkę, musi tak to zrobić, by przed równą godziną znaleźć się już na owalnej części prowadzącą na start/meta.

Gdy zostanie równo 1:00.00 do końca, wówczas napiszę komunikat START, po czym od razu dozwolone będzie ściganie/wyprzedzanie.

<wyśmiewacz> To powinno wyglądać chyba troche inaczej.
9 paź 2016 12:51
Mateusz Bogusz napisał(a):
Marcel Pawiński napisał(a):

Kierowca prowadzący stawkę, musi tak to zrobić, by przed równą godziną znaleźć się już na owalnej części prowadzącą na start/meta.

<wyśmiewacz> To powinno wyglądać chyba troche inaczej.

Zamiast się śmiać (jak zawsze) napisz jak powinno to być. Wszyscy są mądrzy, dopóki nie zarządzają serią...
9 paź 2016 13:06
Może ja napiszę. Czas wyścigu ustawiony na 1:02, ruszanie z pół, po szykanie w S3 ustawiamy się w " szyk " dwojkami, i prędkością powiedzmy 160km/h ( byleby była stała, prowadzący może ustalać prędkość) i po wyjeździe z ostatniego łuku czekamy na komendę na chacie " start " która pisze admin sesji. Czyli tak, jak było w II 2015.
9 paź 2016 13:14
Mateusz Majka napisał(a):
Może ja napiszę. Czas wyścigu ustawiony na 1:02, ruszanie z pół, po szykanie w S3 ustawiamy się w " szyk " dwojkami, i prędkością powiedzmy 160km/h ( byleby była stała, prowadzący może ustalać prędkość) i po wyjeździe z ostatniego łuku czekamy na komendę na chacie " start " która pisze admin sesji. Czyli tak, jak było w II 2015.

Czas będzie 1:03. Prędkość ustala zawodnik, który rusza z pierwszego pola (byleby nie była poniżej 100km/h, ani większa niż 200km/h).
Co do startu, to oto mi chodziło, że piszę start, kiedy zawodnicy będą ustawieni na ostatnim łuku.
Dodane 9 października 2016 16:24:
Ogłaszam, że dzisiejszy start wyścigu zostanie przeanalizowany przez administrację, więc w przypadku falstartu, nieodpowiedniego ustawienia, czy innych komplikacji zostaną nałożone kary, nie sugerując się czy została złożona skarga.
Zmodyfikowane 9 paź 2016 15:16 przez Marcel Pawiński.
9 paź 2016 14:46
Nałożone skargi?
9 paź 2016 15:16
Krzysztof Pieczykolan napisał(a):
Nałożone skargi?

Przejęzyczenie. Poprawione.
Dodane 13 października 2016 16:39:
ODPRAWA PRZED RUNDA #7 - AUSTRIA:
Zezwalam na przecinanie linii WJAZDU do pit-lane, by nie doprowadzić do niebezpiecznych sytuacji (linia wjazdu, oraz linia optymalnej linii jazdy znajduje się na tej samej ścieżce, stąd też na to zezwalam).
Zmodyfikowane 9 paź 2016 15:17 przez Marcel Pawiński.
NAJBLIŻSZE SESJE

Runda 12

La Sarthe

Francja
KwalifikacjeZakończona
WyścigZakończona
SERWERY
Serwer GT
Adres:
91.237.52.91:12000
Sesja:
GT, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer GTwył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Deszcz
Deszcz
Powietrze:
11 °C
Tor:
11 °C
PIĄ
Deszcz
23 °C
SOB
Zachmurzenie
22 °C
NIE
Słonecznie
24 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
01Patryk Krutyj253
02Radosław Bogusz191
03Mateusz Bogusz177
04Adrian Babiński154
05Aleksy Mainusz145
06Marcel Pawiński136
07Patryk Topczewski78
08Kryspin Słomiński77
09Mateusz Guzowski69
10Maciej Paruch68

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
49 870 240

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.