FacebookYouTubeTwitchCupSell
FORUM OGÓLNE
29 maj 2013 13:57
No chyba żartujesz, że za 3 (słownie:trzy) wyjazdy poza tor miałbym dostać jakąś karę sekundową. Czy Ty myslisz normalnie? Pomyśl, że ktoś wyjeżdza w Porsche Supercup 3 razy i dostaje kare <wyśmiewacz>. Poza tym to jest rFacotr i tutaj ciężej jest wyczuć czy zmieścisz się w zakręt czy nie (kamera z kokpitu itd), dlatego te 3 wyjazdy zostały potraktowane ulgowo, tak jak powinny. Z resztą ostatni wyścig PSC w Barcelonie - Amermuller czy jakis inny typ wpakował się w Giermaziaka i kary nie dostał, po prostu RA.
29 maj 2013 13:59
@Up, no nie zyskales tej sekundy w trzech scieciach, nie dostales kary i proste. Teraz Simon burzy, ze nie dostales kary, ktorej nie powinienes, a jakbys dostal to Ty bys burzyl...
patola.
29 maj 2013 14:03
A ja porównuję do z kwalami. W wyścigu żeby dostać karę za ścięcia trzeba na nich zyskać min. sekundę, a w kwalach wystarczy wyjechać o milimetr poza tor zyskać nawet 0,01 i dostać sekundę kary.:D
29 maj 2013 14:12
Bartosz Bulawkin napisał(a):
A ja porównuję do z kwalami. W wyścigu żeby dostać karę za ścięcia trzeba na nich zyskać min. sekundę, a w kwalach wystarczy wyjechać o milimetr poza tor zyskać nawet 0,01 i dostać sekundę kary.:D

I dobrze, bo tak to mało kto ścina, bo wie, że może dużo stracić. Jakby było inaczej to 3/4 stawki by "lekko" wyjezdzala poza tor.
29 maj 2013 14:22
Nikodem Wiśniewski napisał(a):
No chyba żartujesz, że za 3 (słownie:trzy) wyjazdy poza tor miałbym dostać jakąś karę sekundową. Czy Ty myslisz normalnie? Pomyśl, że ktoś wyjeżdza w Porsche Supercup 3 razy i dostaje kare <wyśmiewacz>. Poza tym to jest rFacotr i tutaj ciężej jest wyczuć czy zmieścisz się w zakręt czy nie (kamera z kokpitu itd), dlatego te 3 wyjazdy zostały potraktowane ulgowo, tak jak powinny. Z resztą ostatni wyścig PSC w Barcelonie - Amermuller czy jakis inny typ wpakował się w Giermaziaka i kary nie dostał, po prostu RA.

Burze sie, bo ja za to dostałem.
Dodane 29 maja 2013 16:27:
Bari, jak mozesz to daj te liste kar gdzieś na forum, bo czas do odwoływania się ucieka.
29 maj 2013 14:28
Rafał Cupał napisał(a):
Powinien. Bari, zgłaszanie skargi na spowodowanie kolizji i zachowanie na torze w tym samym momencie czasami ma sens. Bo kierowcy nie muszą dokładnie rozumieć systemu kar za kolizje, a ktoś może z jakiegoś powodu nie dostać kary za kolizje, a wtedy dostanie karę za zachowanie.

Regulamin jasno określa, w jakich sytuacjach kierowca dostanie karę za kolizję, a w jakich nie. Wystarczy zobaczyć czy incydent kwalifikuje się na karę. Klikałem spam, jeśli kierowca dostawał karę za kolizję, gdy nie było kary to nie. 14.3b mówi, że jeśli pojazd poszkodowanego obróci się o więcej niż 90 stopni, jest kara. Jeśli na powtórce widać, że samochód obrócił się tyłem do kierunku jazdy, to chyba oczywiste, że w tej sytuacji przysługuje kara za kolizję.
Dodane 29 maja 2013 16:36:
29 maj 2013 16:42
Punkt 14.3 jest jasny, ale on określa tylko wysokość kar. Istotne jest zastosowanie punktu 14.2 przy ciągach kolizji. Nie wymagajmy od wszystkich znajomości i umiejętności postępowania zgodnie z tą zasadą przy ustalaniu tego, kto jest (i czy w ogóle ktoś jest) winny kolizji.
29 maj 2013 17:06
Predix PW ku*wa
29 maj 2013 18:26
Sweter ukradł mój awatar!
29 maj 2013 18:26
No chyba Ty!
NAJBLIŻSZE SESJE

GP Brazylii

Interlagos

Brazylia
KwalifikacjeZakończona
WyścigZakończona
SERWERY
Serwer F1
Adres:
91.237.52.91:10000
Sesja:
F1, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer F1wył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Słonecznie
Słonecznie
Powietrze:
13 °C
Tor:
15 °C
ŚRO
Częściowe zachmurzenie
22 °C
CZW
Deszcz
20 °C
PIĄ
Częściowe zachmurzenie
21 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
01Adrian Babiński537
02Patryk Krutyj462
03Aleksy Mainusz364
04Marcel Pawiński316
05Dawid Czepiela269
06Maciej Wysmulski200
07Radosław Cupał189
08Wojciech Bobrowicz149
09Damian Wolkiewicz146
10Mateusz Majka142

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
47 496 604

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.