FacebookYouTubeTwitchCupSell
FORUM OGÓLNE
12 cze 2013 05:04
Marcin Jędrowiak napisał(a):
Rozkazujesz mi hahaha co za tupet

Skończyły się arguemnty? Potrafisz tylko narzekać i się przechwalać. A jakby przyszło coś pomóc administracji, zrobić coś dla ligi to raczej bym cię nie zobaczył na liście chętnych. NIKOGO nie było, jak szukałem do PSC, sam musiałem do wybranych osób pisać i oferować posadę. Jedynie Pieczyk sam się do mnie zgłosił. Nie myśl sobie, że ja, Rafik, Jasina i inni to roboty, którzy będą siedzieć całą noc przed kompem i zajmować się newsami tylko dlatego, bo ktoś taki jak ty ma jakieś swoje "widzimisię".

Dawid Bęgier napisał(a):
Bari uderzenia, a ścięcia swoją drogą pojmi (tzn: zrozum) to... 26 skarg bezpodstawnych za takie coś powinien być ban
Dodane 11 czerwca 2013 23:17:
na składanie skarg

Rafik zrobił przycisk "spam" dla adminów, żeby w takich sytuacjach z niego korzystać. Pisał o tym na stronie, ale jak widać chyba niepotrzebnie.

System skarg został zrobiony po to, by była sprawiedliwość. Zacznijcie ją od siebie.

System skarg jest raczej po to, żeby ułatwić pracę adminowi. Dostaje na tacy incydenty do sprawdzenia, żeby nie musiał oglądać całej powtórki. To i tak zajmuje mniej czasu, nawet jak jest ich z 200.

Dobra. Pan X rozwalił wyścig jakiemuś Janowi Kowalskiemu. Spoko. Ale mimo tego wygrał z przewagą 40s nade mną. Jednak po karach cudownie okazuje się, że jest za mną. Kierowca, który zawinił przy jednym hamowaniu, ale był najszybszy w treningach, kwalifikacjach i wyścigu. Pojechał z najlepszą strategią mimo wyjazdów SC. Zrobił rekordy we wszystkich sektorach. Jako jedyny był precyzyjny w zakrętach na tyle, by przy dobrym tempie nie zużywać szybko opon.

Nie dawajmy przykładów z kosmosu, najwyższa kara w lidze to 30 sekund, więc przy takiej przewadze zachowa wygraną. Nie znam ligi, gdzie za samo rozwalenie kierowcy z przewagą 40 sek. nad drugim odbiorą zwycięstwo, jeśli nie spowodował tej kolizji celowo.

System składania skarg od dawna mi nie pasuje. Ale nie komentuję tego. Ma on swój sens, ale jeżeli na siłę czepiacie się wszystkiego (żeby tylko on dostał karę) to dla mnie jesteście nikim. Często na TS słyszę "Złożył na mnie skargę, złożę na wszystkich".

W prawdziwej F1 jest zespół sędziów, który większością sytuacji zajmuje się bez zgłoszenia od kierowcy/zespołu. U nas czegoś takiego nie ma, więc inny kierowca może na chwilę stać się takim sędzią w kwestii wyłapania incydentu, który należy rozpatrzyć. Ale jeśli system jest zły, to zaproponuj nowe rozwiązanie, lepsze, albo zmiany w regulaminie w kwestii kar.

Jeśli się nie nauczycie, że kierowca otrzyma karę za ścięcia w wyścigu TYLKO wtedy, gdy zysk podczas tych ścięć będzie większy niż sekunda, to banów na skargi będzie więcej. Jak można było składać dwie skargi na drobne ścięcia dla jednego kierowcy?

Miałem też tak w PSC, więc to nie tylko jedna osoba tak robi. Trzy skargi na Pana Z za ścięcia, gdzie dwa to były minimalne wyjazdy, na których mógł zyskać maksymalnie 0.1.
12 cze 2013 06:23
Heh ja dostałem 2 skargi za ścięcie podczas SC i jeszcze nie bylem w kolejce.Ściąć to ściałęm a raczej wyjechalem poza tor(nie wyrobilem sie w zakrecie po moscie),ale jak można zyskiwac czas podczas neutralizacji. To trzeba mieć banie xD
12 cze 2013 06:51
No i skończyło się kozaczenie... Na ile jest ten ban na skargi?

Bari, idąc Twoim tokiem rozumowania, ścięcie w wyścigu = czity... Skoro zyskałem na ścięciu, tak jak clemson zyskiwał na czitach, to jest (według Ciebie) to samo! Ja bym wyrzucał tych co ścinają na treningach i q o 1 cm, śmierdzą na kilometr od nich czity! Rafik, ogarnij ich! Chcesz mieć cziterów w lidze?
12 cze 2013 09:42
Bari. Menel w zeszłym sezonie zdublował wszystkich na torze Monaco. Co ciekawe pojawiły się na niego skargi i brakło JEDNEGO punkta by dostał DQ. Za co dostawał punkty? Między innymi za minimalne wyjazdy, ścięcia wjazdu do alei serwisowej.

Popełnił kilka błędów, okej. Gdyby tego nie robił i jechał czysto, też by wygrał (moze drugiego nie zdublował). Przez kary straciłby nawet kasę dla zespołu...

A kary są większe niż 30s, więc mój przykład ze stratą 40s dalej ma sens.
http://www.f1-online.pl/wyniki/wyscigi/3 /15/214/
12 cze 2013 10:09
Bolą mnie 3 rzeczy:
1. To, jak ogromną część postów na forum ogólnym stanowią dyskusje o skargach.
2. To, że gadacie tak długo o tak banalnej i oczywistej sprawie, którą niepotrzebnie komplikujecie.
3. To, że mimo tak długo trwających dyskusji, nie widać żadnych postępów, żadna strona nie chce ulec.

Przed założeniem odpowiedniego tematu powstrzymuje mnie fakt, że jest to sprawa mocno związana z ligą i nie pasuje do Hydeparku. Ale można zrobić inny dział.
12 cze 2013 10:17
Dawid Kuszel napisał(a):
Albo odebrać lickę. Nie powinien jeździć ktoś, kto nie zna regulaminu

Nie powinien jezdzic ktos kto oszukuje, w tym scina.
12 cze 2013 10:26
Dostosuje propozycje do poziomu osób występujących po stronie, że "Skargi to ZŁOOOOOO":

1. Wprowadzić ograniczoną ilość skarg dla jednego składającego.

+ znacznie zmniejszy ilość złożonych skarg
+ złożone skargi będą (powinny być) bardziej poważne (więcej spowodowań kolizji niż ścięć)
- nie wszystkie sytuacje, w których zawinił kierowca, mogłyby być zgłoszone

2. Wprowadzić system zgłaszania skarg winowajca-ofiara. (tylko kierowca, który jest ofiarą w danym incydencie (kolizji) może zgłosić skargę na winowajcę).

+ uniknięcie syndromu "dzieciaka, ciągle składającego na wszystkich skargi"
+ większy wpływ poszkodowanego na przyznanie kary dla winowajcy
- Znacznie większa szansa na uniknięcie kary.

Dziękuję.
12 cze 2013 10:35
Jestem za tym. Po rozmowie z Neilem powiem tylko : Na silverstone nie spodziewajcie się czegos innego !
12 cze 2013 10:37
Radek to jest swietny pomysl. !
Dodane 12 czerwca 2013 12:37:
A jak neil ma znowu skladac skargi to.mu specjalnie pierwszy wy<cenzura>e :)
NAJBLIŻSZE SESJE

GP Brazylii

Interlagos

Brazylia
KwalifikacjeZakończona
WyścigZakończona
SERWERY
Serwer F1
Adres:
91.237.52.91:10000
Sesja:
F1, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer F1wył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Zachmurzenie
Zachmurzenie
Powietrze:
16 °C
Tor:
16 °C
PON
Zachmurzenie
21 °C
WTO
Deszcz
16 °C
ŚRO
Częściowe zachmurzenie
22 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
01Adrian Babiński537
02Patryk Krutyj462
03Aleksy Mainusz364
04Marcel Pawiński316
05Dawid Czepiela269
06Maciej Wysmulski200
07Radosław Cupał189
08Wojciech Bobrowicz149
09Damian Wolkiewicz146
10Mateusz Majka142

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
47 481 104

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.