FacebookYouTubeTwitchCupSell
FORUM OGÓLNE
22 paź 2013 15:44
Szczerze mowiac teraz dokladniej przeczytalem regulamin o SC i podkpunkt:
Jeżeli na przynajmniej jednym z ostatnich 20% okrążeń wyścigu (zaokrąglając w górę), z wyjątkiem ostatniego okrążenia, na torze znajdował się samochód bezpieczeństwa, to nałożone kary czasowe mnoży się przez procent ilości okrążeń wyścigu, które pozostały do jego zakończenia od ostatniego zjazdu samochodu bezpieczeństwa, a następnie dzieli przez 20% i zaokrągla do tysięcznych sekundy.
roz<cenzura>ał mnie do reszty. Musiałbym byc na niezłej imprezie(oczywiście nie obyło by się bez alkoholu), żeby wymyśleć coś takiego <lol>
22 paź 2013 15:49
Nikodem Wiśniewski napisał(a):
Jeżeli na przynajmniej jednym z ostatnich 20% okrążeń wyścigu (zaokrąglając w górę), z wyjątkiem ostatniego okrążenia, na torze znajdował się samochód bezpieczeństwa, to nałożone kary czasowe mnoży się przez procent ilości okrążeń wyścigu, które pozostały do jego zakończenia od ostatniego zjazdu samochodu bezpieczeństwa, a następnie dzieli przez 20% i zaokrągla do tysięcznych sekundy.
roz<cenzura>ał mnie do reszty. Musiałbym byc na niezłej imprezie(oczywiście nie obyło by się bez alkoholu), żeby wymyśleć coś takiego <lol>

<wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz>
Dodane 22 października 2013 17:57:
A od kiedy kara to pozycja do wyniku ? Zawsze przecież sek. są...
22 paź 2013 16:04
Adam Jurzysta napisał(a):
A od kiedy kara to pozycja do wyniku ? Zawsze przecież sek. są...

18.7

Patryk Krutyj napisał(a):
Ok czyli można wyprzedzać podczas neutralizacji, w szczególności kiedy żółta flaga obowiązywała na całym torze, ponieważ był komunikat o SC, a wtedy nie można wyprzedzać nikogo, prócz tych co są w boksie. Jeśli czegoś takiego nie ma w regulaminie, to ja nie wiem co to za regulamin. Żółta flaga oznacza zwolnij i zachowaj szczególną ostrożność, nie wyprzedzając przy tym innych kierowców w danym sektorze, a jak jest SC, to ta flaga obowiązuje na całym torze. Gratuluję regulaminu w podpunkcie kary i żółta flaga.

Tak jakby nie można było napisać że od czasu ogłoszenia wyjazdu SC do zielonej flagi obowiązuje zakaz wyprzedzania z wyjątkiem samochodów, które nie zbliżają się do SC...
22 paź 2013 16:21
Nikodem Wiśniewski napisał(a):

Co jest złego w tej zasadzie?
22 paź 2013 16:22
Maciej Paruch napisał(a):
Na podstawie regulaminu. Cieszcie się że w ogóle ten zbugowany regulamin przewidział jakąkolwiek karę za takie zachowanie.

Aha, to super, jade na 10 pozycji, wyprzedzam ludzi za SC, i po karach mam pozycje na podium!
Dodane 22 października 2013 18:27:
Żeby nie było, nie mam pretensji tu do Ciebie, tylko cała ta sytuacja to paranoja regulaminu.
22 paź 2013 16:45
Rafał Szostak napisał(a):
Na podstawie regulaminu. Cieszcie się że w ogóle ten zbugowany regulamin przewidział jakąkolwiek karę za takie zachowanie.

Aha, to super, jade na 10 pozycji, wyprzedzam ludzi za SC, i po karach mam pozycje na podium!

Ten komentarz sugeruje, że nie wszyscy rozumieją, o co chodzi w sytuacji z wyścigu PSC.

Przypominam, że pośrednią przyczyną zamieszania było zachowanie Niko, który podczas okresu neutralizacji poruszał się tempem "ślimakowym", a to jest z pewnych powodów zabronione i regulamin pozwala w takiej sytuacji wyprzedzić takiego kierowcę. A ponieważ kierowcy, którzy jechali za nim, również jechali takim tempem, to Radek miał podstawy do podjęcia manewru wyprzedzania. Nie oglądałem dokładnie sytuacji, ale z tego co wiem, to jego błąd polegał na tym, że zrobił to za późno, gdy niektórzy zaczęli jechać szybciej, dlatego w ogóle dostał karę.

Przedstawiłem tylko znane mi fakty, nic/nikogo tutaj nie oceniam.
22 paź 2013 16:57
Rafał Cupał napisał(a):
Rafał Szostak napisał(a):

Ten komentarz sugeruje, że nie wszyscy rozumieją, o co chodzi w sytuacji z wyścigu PSC.

Przypominam, że pośrednią przyczyną zamieszania było zachowanie Niko, który podczas okresu neutralizacji poruszał się tempem "ślimakowym", a to jest z pewnych powodów zabronione i regulamin pozwala w takiej sytuacji wyprzedzić takiego kierowcę. A ponieważ kierowcy, którzy jechali za nim, również jechali takim tempem, to Radek miał podstawy do podjęcia manewru wyprzedzania. Nie oglądałem dokładnie sytuacji, ale z tego co wiem, to jego błąd polegał na tym, że zrobił to za późno, gdy niektórzy zaczęli jechać szybciej, dlatego w ogóle dostał karę.

Przedstawiłem tylko znane mi fakty, nic/nikogo tutaj nie oceniam.

jechał tempem wystarczającym. Z pewnością to nie ślimaczenie się.
Zmodyfikowane 22 paź 2013 17:24 przez Adam Jurzysta.
22 paź 2013 17:03
Po 1 tylko na zakretach moja predkosc wynosiła mniej niż 100 km/h. To było normalne tempo, nie musiałem grzać, zwłaszcza, że byłem nieźle zdziwiony sytuacją na torze
22 paź 2013 17:05
NA 100%

Nie używaj tego, gdy przedstawiasz własną subiektywną opinie lub tezę, której nie jesteś w stanie w żaden logiczny sposób udowodnić.

To Ty uważasz, że jechał wystarczająco szybko. Ale Twoje zdanie w tym wypadku nie ma znaczenia.
22 paź 2013 17:23
HAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHHAH AHAHHAHA, wiedziałem że Rafik będzie bronił Radka. Wiedziałem, że do tego dojdzie. Lider powinien jechać takim tempem, by wszyscy zdążyli dojechać do kolejki. Tak to ma wyglądać, żeby było najsprawiedliwiej. Ale w świetle cudownego regulaminu, po raz kolejny dochodzi do absurdu.

Ten tekst, że jedyny błąd jaki popełnił Radek w tej sytuacji to zbyt późne wyprzedzanie sprawia, że odechciewa mi się przestrzegać regulaminu. Mam ochotę startować z końca i rozwalić wszystkich, bo licencji i tak i tak nie stracę przez to, nawet jeżeli będzie to się działo na dwóch wyścigach.
NAJBLIŻSZE SESJE

GP Brazylii

Interlagos

Brazylia
KwalifikacjeZakończona
WyścigZakończona
SERWERY
Serwer F1
Adres:
91.237.52.91:10000
Sesja:
F1, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer F1wył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Słonecznie
Słonecznie
Powietrze:
16 °C
Tor:
21 °C
WTO
Deszcz
26 °C
ŚRO
Słonecznie
25 °C
CZW
Częściowe zachmurzenie
23 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
01Adrian Babiński537
02Patryk Krutyj462
03Aleksy Mainusz364
04Marcel Pawiński316
05Dawid Czepiela269
06Maciej Wysmulski200
07Radosław Cupał189
08Wojciech Bobrowicz149
09Damian Wolkiewicz146
10Mateusz Majka142

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
47 410 759

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.