FacebookYouTubeTwitchCupSell
FORUM OGÓLNE
5 lip 2016 14:54
Grzegorz Brojak napisał(a):
Swego czasu były dyskusje czy zostawać na F1C czy nie, ale w końcu przeważyła nowość i zalety multiplayera, szerszy dostęp do modów i torów. Kierowcy nic nie stracili, dodatkowo odpadł problem czitów. Tu forsujecie stopniowe wypieranie tych warunków na rzecz płatnej gry, z identycznym multiplayerem, z poszerzającym się dopiero zasobem modów. Czy to jest wystarczające? Może dla tej nowej generacji "hołoty" co tu przyjdzie, lecącej na wszystkie nowe gry. Ale życzę powodzenia, z chęcią zobaczę jak to funkcjonuję obok F1 na rF1. Proponuję punktowanie 5 pozycji, więcej nie potrzeba.
Dodane 5 lipca 2016 16:36:
W ogóle dlaczego jeszcze nie mamy serii na F1 Codemasters? Przecież to zupełnie nowe gry, o wiele nowsze niż to coś na czym jeździmy teraz.

W takim razie proponuję jeszcze Iracing w którym abonament miesięczny wynosi ok 50 zł<wyśmiewacz>
5 lip 2016 15:28
Hurr durr, dzisiaj wtorek 8-)
5 lip 2016 15:35
Pytanie dnia: Czy jeśli Krzysiek kupi licencję lifetime, to czy będzie mógł jeździć w serii?
5 lip 2016 15:42

Post został usunięty przez autora

5 lip 2016 16:00
Pytanie dnia: Czy jeśli Krzysiek kupi licencję lifetime, to czy będzie mógł jeździć w serii?

80 ojro? Panie, to już używane DFGT za te pieniądze sobie prędzej kupię.
Dodane 5 lipca 2016 18:02:
Krzysztof Pieczykolan napisał(a):

Oho, już się boje kto się zgłosi... :/

Bój się, bój... 8-)
5 lip 2016 16:38
Krzysztof Pieczykolan napisał(a):
Wasz problem jest taki, że nie myślicie przyszłościowo. Prędzej czy później rFactor zejdzie na drugi plan tak jak to się stało z F1-ch. W innych ligach też podejmowali takie ryzyko i opłaciło się to im jak widzimy. Jeżeli chcemy zyskiwać nowych/szybkich kietowców wprowadzenie rFactora 2 jest niezbedne, ale też trzebq pozostać przy F1 i GP2, ale tych, że się tak wyraże starych kierowców.

Starych kierowców since 08-09 za rok/dwa będziesz liczyć na palcach dwóch dłoni. Dzieci postKubicowe wolą grać w śmieszny Codemasters niż bocić godzinami przy rf1/rf2. rF2 przy specyficznym środowisku F1O musi przejść solidne "testy". Może na poczatek jakieś pojedyncze eventy? Oczywiście 4 seria nie wchodzi w grę, bo hurr durr chętni, którzy by mogli to prowadzić albo mają to w 4 literach i im się nie chce albo nie mają warunków/czasu, co jest zrozumiałe.

Poza tym przypominam, że rF2 to też u niektórych potrzeba położenia kasy na kompa (wymagania), chyba że chcemy się ich pozbyć. Nie potrafię sobie wyobrazić, że ktoś bd ładował Bóg wie ile siana ( nie żebym to ja płakał, że mam za słaby sprzęt), mając niedługo w perspektywie inne priorytety niż simracing. W F1 Online jest baardzo dużo kierowców grubo po +20, zaraz "jeżdzenie w kółko" staje się dla nich mało istotne.

Osobiście jestem na TAK z rF2, ale to nie może nastąpić lada chwila ( nie w 2016). Ale czy w serii F1? No tak średnio bym powiedział.
5 lip 2016 16:55
Łukasz Dams napisał(a):
Radek, znowu myślisz prostoliniowo - nie stać mnie, to innych też nie będzie. I nie chodzi mi tu o całkowite wyrzucenie do kosza rF1, ale o stopniowe przeniesienie się na rF2 poprzez dodanie nowej serii. Jak nie wypali, to trudno... Dalej zostajemy przy rF1.

On chociaż myśli prostoliniowo. Ty w ogóle chcąc przejść na płatną wersję tej samej gry. Już wolałbym dać Rafikowi kasę np. na utrzymanie serwerów czy jakieś nowe usprawnienia w lidze.
Dodane 5 lipca 2016 13:41:
Za taką kasę z tej ligi można by zrobić najbardziej poważną ligę na sprawdzonym rFactor. Można też stać się kolejną przeciętną ligą na rF2.

Z tego co wiem, to nie jest całkiem taka sama gra, tylko DUŻO lepsza wersja bez kilku błędów z lepszą fizyką przede wszystkim opon.
Dodane 5 lipca 2016 18:56:
Mateusz Tomaszewski napisał(a):
Ja myślę, że jest zbyt dużo osób chętnych na GP2 by wypieprzyć tą serię kosztem F1 na rF2.
Łukasz musisz pomyśleć też w ten sposób, że rFactor nie był płatny jak każdy zaczynał na niego przechodzić z F1C ;) rF2 jest, więc te zmiany nie nastąpią prędko to jak to miało miejsce z F1C -> rF1.

Ja sobie osobiście nie wyobrażam, żebym miał płacić jakikolwiek abonament za grę - nie dlatego, że mnie nie stać, bo mnie stać - po prostu nie widzę powodu dla którego mam pakować zarobione pieniądze w błoto. I również wolę dorzucić się Rafikowi na jakieś potrzeby związane z poprawą jakości ligi na jeszcze lepszy poziom niż obecnie.

Podsumowując... Jeśli ten rF2 ma już być w lidze to niech sobie będzie, ale nie kosztem którejś z serii, bo byłby to cios w <cenzura> dla ludzi, którzy nie chcą rF2, ale chcieliby brać udział w ewentualnie usuniętej serii, która już jest.
Lepiej będzie po prostu pokombinować z terminami i dorzucić po prostu serię na rF2 skoro "podobno" jest tylu chętnych :) a czas sam zweryfikuje czy warto się angażować na dłuższą metę w rozwój serii na rF2.

8-) 8-) 8-)

To ciekawe w co dzisiaj grasz, jak 99% nowych gier jest płatne :P
5 lip 2016 17:54
Gram tylko w rFactora ;) Mam inne priorytety w życiu, niż gry... I wydawanie pieniędzy na nie ;) I ewentualnie pokerstars czasami czy fifa, którą i tak kupuje brat.
Tak jak Alek napisał - jezdzenie w kółko staje się dla mnie również coraz mniej istotne w życiu... Nie mam po prostu czasy na pierdoły. Wydałem kasę na kierę, ale teraz w sumie zaczynam trochę żałować, bo nawet nie będę miał kiedy się uczyć jeździć na niej, bo wyjezdzam w czwartek.
Zmodyfikowane 5 lip 2016 17:55 przez Mateusz Tomaszewski.
5 lip 2016 18:54
rFactor, World Championship Snooker 2005 i więcej do szczęścia nie trzeba. 8-) Też inaczej się patrzy na to wszystko jak już nie ma się -naście wiosen. Jakby wyścigi były co każdy tydzień, a ja miałbym czas na trenowanie i korzystanie z rF 2 to może miałoby to jakiś sens, a tak? Nikt ze zdrowym rozsądkiem nie będzie się wysilać na płacenie rocznych abonamentów na jazdę "bo bardziej realistyczna fizyka" (btw. nigdy nawet nie zasiądziecie za bolidem, ale i tak musi być realistycznie, a zawieszenie ma się gibać na nierównościach, bo bez tego to nie to samo). Chyba najbardziej chodzi w tym o jazdę w zgranej i znajomej ekipie, a nie tworzenie jakiej ligi premium, gdzie wszyscy będą bocić godzinami.
6 lip 2016 10:49
rFactor, World Championship Snooker 2005 i więcej do szczęścia nie trzeba. 8-)

I like it, jeszcze FM do granicy szczęścia :D
NAJBLIŻSZE SESJE

GP Brazylii

Interlagos

Brazylia
KwalifikacjeZakończona
WyścigZakończona
SERWERY
Serwer F1
Adres:
91.237.52.91:10000
Sesja:
F1, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer F1wył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Słonecznie
Słonecznie
Powietrze:
14 °C
Tor:
18 °C
PON
Częściowe zachmurzenie
26 °C
WTO
Częściowe zachmurzenie
26 °C
ŚRO
Częściowe zachmurzenie
23 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
01Adrian Babiński537
02Patryk Krutyj462
03Aleksy Mainusz364
04Marcel Pawiński316
05Dawid Czepiela269
06Maciej Wysmulski200
07Radosław Cupał189
08Wojciech Bobrowicz149
09Damian Wolkiewicz146
10Mateusz Majka142

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
46 291 973

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.