FacebookYouTubeTwitchCupSell
FORUM OGÓLNE
26 sie 2016 08:31
Ło w GP2 git, na pełnym gridzie na normalnych ustawieniach +- 30 fps na starcie. Jednak nie będzie Race Editów na najniższych ustawieniach ;)
26 sie 2016 09:57
Będzie krótka przerwa konserwacyjna.
Dodane 26 sierpnia 2016 12:05:
I już po.
26 sie 2016 10:07
Krzysztof Woźniak napisał(a):
No dobra, pozbierałem się już z podłogi, więc mogę skomentować co przez noc zostało zrobione.

A zresztą, nie wiem jak to szczerze mówiąc skomentować. Po prostu zrobię porównanie:

Piękny baner, widać autor tego baneru siedział bardzo długo nad szczegółami, te białe kropeczki wokół bolidu, cud - miód. Należy dodać jeszcze pracę autora zespołu, który długimi nocami siedział, aby perfekcyjnie usunąć tło z logo swojego zespołu. Nie ma więc nic dziwnego, że ten baner NADAL WISI.

Jakieś gówno na kiju, jakiś śmieszny render, pewno robiony w 2 minuty przez Radka (co z tego, że rzeczywisty autor siedział nad tym 2 godziny i nie był nim Radosław C.), w ogóle jakieś gówno, jak ktoś mógł na coś takiego wyrazić zgodę. Logo z dodanym obrysem, brrr. Bolid, który nie spada na czarny pasek, NO JAK TAK MOŻNA?!
Innymi słowy: nic dziwnego, że ZOSTAŁ ZDJĘTY.

Aha, jakby ktoś powiedział, że "śmieszne" rendery są zakazane, to ok - pobrałbym moda i zrobił "tak jak Pan Jezus powiedział". Ale nie kojarzę takiego zakazu (także dlatego, że rendery funkcjonują od tego sezonu, dzięki Radziu) + jak widzę takie gówno na stronie, to mi się płakać chce, że ktoś kto tamto dopuścił powoduje, że moje 2 godziny pracy nad znalezieniem sceny, nad znalezieniem fajnego stadionu, aby w tle nie było szarej plamy, nad znalezieniem czegoś fajnego do postawienia w tle, żeby nie było nudno, nad ustawieniem tego wszystkiego, nad odpowiednim oświetleniem bolidu, nad odpowiednim ustawieniem kamery, aby było dobrze było widać bolid, a także, żeby pod spodem było miejsce na ten mityczny "czarny pasek", idzie się po prostu <cenzura>ać. Aha, pamiętam, że dawniej wjechanie na niego oznaczało usunięcie baneru. Teraz mamy 3 banery, na wszystkich 3 bolid albo jest pod czarnym paskiem, albo minimalnie się styka (HRT, ale tam ten styk jest tyci tyci malutki).

A, szkoda strzępić ryja na inne rzeczy. Babrajcie się we własnym gównie sami we dwójkę, ja będę robił swoje i tyle, dziękuję, dzień dobry.

Nie pogrążaj się, bo twój banner estetycznie jest ok. Fajnie, umiesz robić render, super, na obrysach też się znasz - szalejesz. Ale jakbyś nie wiedział, banner musi w 100% przedstawiać rzeczywisty bolid (tutaj opony jakie są takie są) i być ujęciem z przejazdu na torze. Na torze nie masz już jak łamać zasad, uff, to w sumie co ci szkodzi na stronie nadrabiać.
26 sie 2016 10:09
Moim zdaniem, jako gościa od grafiki (tym samym robiącego m.in. bannery do F1), na razie tylko banner zespołu Renault GP2 jako tako się prezentuje. Gdybym był szefem serii wszystkie pozostałe cofnąłbym do poprawki: Manor za logo, HRT za zbyt mały bolid (to on powinien być najważniejszy w bannerze), Peugeot to samo + logo "w kosmosie".
Dodane 26 sierpnia 2016 12:11:
Uważam, że wszystkie zespoły wszystkich serii powinny mieć jeden wzór bannerów robiony przez jedną osobę.
Dodane 26 sierpnia 2016 12:15:
I ja znam taką osobę.
Dodane 26 sierpnia 2016 12:17:
I nie spamić mi propozycjami wykonania takiego, bo mogę zrobić dla wszystkich lub w ogóle. Pojedynczymi nie opłaca mi się zajmować.
Zmodyfikowane 26 sie 2016 10:17 przez Łukasz Dams.
26 sie 2016 10:18
Łukasz Dams napisał(a):
Moim zdaniem, jako gościa od grafiki (tym samym robiącego m.in. bannery do F1), na razie tylko banner zespołu Renault GP2 jako tako się prezentuje. Gdybym był szefem serii wszystkie pozostałe cofnąłbym do poprawki: Manor za logo, HRT za zbyt mały bolid (to on powinien być najważniejszy w bannerze), Peugeot to samo + logo "w kosmosie".
Dodane 26 sierpnia 2016 12:11:
Uważam, że wszystkie zespoły wszystkich serii powinny mieć jeden wzór bannerów robiony przez jedną osobę.
Dodane 26 sierpnia 2016 12:15:
I ja znam taką osobę.

Tak się składa, że to Marcel zrobił mi 3 wielkości bannery a ja tylko wybrałem odpowiedni, dołożyłem logo i cienie <lol>
Zmodyfikowane 26 sie 2016 10:18 przez Damian Wolkiewicz.
26 sie 2016 10:21
Jeszcze jedno (to oczywiście zależy od szefa serii), ale banner nie wygląda źle jeśli nieistotna część bolidu, jak koła czy cześć przedniego skrzydła, jest pod paskiem. Najważniejszy jest nos, monokok, kierowca, bok bolidu, pokrywa silnika i tylne skrzydło (niekoniecznie całe).
Zmodyfikowane 26 sie 2016 10:22 przez Łukasz Dams.
26 sie 2016 10:39
Woźmiak baranie... Zanim to w ogóle wrzuciłem zapytałem się Pieczyka, czy zaakceptuje. Wyraził aprobatę... Banner Ferrari na przykład został zdjęty. Nie wiem do czego dążysz, pijąc się na mój banner.

Drugie: jak niby usunąłem logo z bolidu? Pisze Ci po raz drugi - google grafika i masz pełno. Ja usunąłem białe tło. Naprawdę nie muszę być mistrzem photoshopa/gimpa czy czego tam chcesz. Zrobiłem? Yup. Pieczyk zaakceptował? Yup. Po co się tutaj jeszcze rzucasz. Akurat jakby było coś nie tak, to Pieczyk od razu by wypieprzył.

Dlaczego zawsze jak się pojawi Twoja osoba i zacznie szukać afery, to musi wybuchnąć na przynajmniej 3. strony ogólnego. Nie nadajesz się do ligi i ludzi. Ale co tam... "Nie warto karmić Trolla", którym niewątpliwie jesteś. Więcej na Twoje durne komentarze nie będę reagować.
Zmodyfikowane 26 sie 2016 10:41 przez Marcel Pawiński.
26 sie 2016 10:46
A nie możemy mu po prostu zabrać możliwości pisania ewentualnie limit 107 znaków na 12 godzin?

Będzie spokój, a tak mamy już zwiastun sezonu.
Zmodyfikowane 26 sie 2016 10:46 przez Mateusz Bogusz.
26 sie 2016 10:59
Z jednej strony:

(...)banner musi w 100% przedstawiać rzeczywisty bolid (tutaj opony jakie są takie są) i być ujęciem z przejazdu na torze.

Woźniak ma rację w tym, że dlaczego ktoś usuwa baner zespołu, bo... jest inny? Jak chcecie w takim razie jakiś pozytywnych zmian, jeżeli uczepiliście się jednego konkretnego schematu? A co, jeśli ktoś chce przedstawić render tylko loga zespołu bez bolidu, nawet jeśli by był w bardzo dobrej jakości, tak jak to było na starej stronie f1.com?

Z drugiej strony:

Wszyscy macie rację, że na banerze, jeśli już występuje bolid, powinien on być widoczny od razu, a nie powinna się w oczy rzucać scena, na jakiej się znajduje. To co Krzysiek dał do baneru, powinno się znaleźć w prezentacji bolidu, a nie w banerze.
Zmodyfikowane 26 sie 2016 11:02 przez Radosław Cupał.
26 sie 2016 11:00
Czy Patcha też trzeba pobierać?
NAJBLIŻSZE SESJE

GP Brazylii

Interlagos

Brazylia
KwalifikacjeZakończona
WyścigZakończona
SERWERY
Serwer F1
Adres:
91.237.52.91:10000
Sesja:
F1, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer F1wył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Słonecznie
Słonecznie
Powietrze:
15 °C
Tor:
20 °C
CZW
Słonecznie
25 °C
PIĄ
Deszcz
23 °C
SOB
Słonecznie
24 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
01Adrian Babiński537
02Patryk Krutyj462
03Aleksy Mainusz364
04Marcel Pawiński316
05Dawid Czepiela269
06Maciej Wysmulski200
07Radosław Cupał189
08Wojciech Bobrowicz149
09Damian Wolkiewicz146
10Mateusz Majka142

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
46 109 544

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.