Radosław Cupał napisał(a):
Z jednej strony:
(...)banner musi w 100% przedstawiać rzeczywisty bolid (tutaj opony jakie są takie są) i być ujęciem z przejazdu na torze.
Woźniak ma rację w tym, że dlaczego ktoś usuwa baner zespołu, bo... jest inny? Jak chcecie w takim razie jakiś pozytywnych zmian, jeżeli uczepiliście się jednego konkretnego schematu? A co, jeśli ktoś chce przedstawić render tylko loga zespołu bez bolidu, nawet jeśli by był w bardzo dobrej jakości, tak jak to było na starej stronie f1.com?
Z drugiej strony:
Wszyscy macie rację, że na banerze, jeśli już występuje bolid, powinien on być widoczny od razu, a nie powinna się w oczy rzucać scena, na jakiej się znajduje. To co Krzysiek dał do baneru, powinno się znaleźć w prezentacji bolidu, a nie w banerze.
Podpisuję się pod tym.
W zasadzie ja nie miałem nigdy problemu z bannerami, bo swoje robiłem na torze, chociaż raz celowo na wysokości paska z nazwą dałem gradient i nikt się nie przyczepił, że mój jest jakiś inny.
Szablon na banner nie byłby głupim pomysłem moim zdaniem. Ponadto jeżeli nie ma żadnych zasad dot. bannerów (a nie wiem czy tak jest - nie chce mi się szukać, wybaczcie), warto byłoby to jakoś uregulować w gruntowny sposób.
Do tego - Marcel, jeżeli chcesz by ludzie mieli do Ciebie jakiś szacunek i brali Cię poważnie, to ogarnij trochę słownictwo. Szef serii wyzywający rozmówcę, kimkolwiek by ten nie był - no zastanów się jak to wygląda. Od ludzi na stanowiskach czegoś się jednak wymaga.