FacebookYouTubeTwitchCupSell
FORUM OGÓLNE
Konto usunięte
10 paź 2016 14:28
Grzegorz Brojak napisał(a):
Marcel Pawiński napisał(a):
Konrad Żerebiec napisał(a):
Od<cenzura>cie sie krótko mówiąc bo nic na nikogo nie złożyłem. Po wyścigu poszedłem na wyścig do innej ligi, później spać a teraz wracam z pracy , wiec po prostu się od<cenzura>cie. 2 razy złożyłem więcej skarg na raz i wielka spina. <cenzura>nijcie się w łeb. Chyba czas wprowadzić żeby pokazywało kto zglasza.. ja swoich zgłoszeń nigdy nie krylem.
Dodane 10 października 2016 15:48:
Plus teraz jak patrze mam zablokowane tymczasowo zgłaszanie po Sebring, wiec wy<cenzura>ac :)

Zawsze mogłeś komuś zlecić, ale wątpię, że ktoś zechciałby Ci pomóc... Nie takie cuda widziałem.

W dniu ślubu mej córki prosisz, bym składał skargi za pieniądze?

Teraz czas śledzić przepływ pieniędzy między ligowymi kontami xD
10 paź 2016 14:30
Konto usunięte napisał:
Mateusz Guzowski napisał(a):
Dobra, wszystko już ogarnąłem :)
Mateusz Majka napisał(a):

Trzeba nie robić takich zmian w sezonie (y) Ja się znów pi4rdolił z malowaniami nie będę - jak nie pasuje to zabierzcie mi zespoły, płakal nie będę - ciekawe czy nowy szef kierowców znajdzie <ok>

Co do malowań to nie trzeba ich robić od nowa tylko wystarczy je rozdzielić w Photoshopie a to jest 5 min roboty.

Mateusz, powiedz mi dokładnie co zrobić? Jak rozdzielić?

Otwierasz to malowanie nieprzeskalowane w photoshopie (nie jako projekt tylko jako obraz), tworzysz nowy projekt (tak żeby było dwie zakładki) w rozdzielczości 2048x2048. Wchodzisz do tego obrazka i tą część ze spoilerami na dole (jest oddzielona taką białą linią). Wycinasz od lini w dół, wklejasz to tego nowego projektu i rozciągasz do końca. Teraz przechodzisz do tego obrazka i na pasku Obraz > Rozmiar obrazu i tam ustawiasz piksele i 2048x2048 i enter. Rozciągnie się i powinieneś mieć na górze malowanie a na dole pustkę. Zaznaczasz część gdzie jest malowanie i rozciągasz do końca. I tak powinieneś mieć dwa obrazy: 1 z malowanie i drugi z samymi skrzydłami który musi się nazywać F1O_GP2_VehXXextra0.jpg.
10 paź 2016 14:42
Jeżeli chodzi o malowania GP2 to są 3 scenariusze:
1. Jeżeli robiliście oryginalnie malowanie w rozdzielczości 2048x4096, to wystarczy je podzielić na dwie tekstury i macie gotowe malowanie w dobrej jakości.
2. Jeżeli robiliście oryginalne malowanie w rozdzielczości 1024x2048 (tyle ile było na stronie) ale nie chcecie nic poprawiać, to możecie podzielić to na dwie tekstury 1024x1024 i wrzucić na stronę. Wasz bolid będzie wyglądał tak jak do tej pory.
3. Jeżeli robiliście oryginalne malowanie w rozdzielczości 1024x2048 ale chcecie mieć lepszą jakość, to możecie powiększyć teksturę przed lub po podziale, a następnie musicie ją poprawić w miejscach, gdzie np. krawędzie stały się rozmazane (najłatwiej zadbać głównie o szczegóły, które są widoczne z onboardu).
10 paź 2016 14:45
Rafał Cupał napisał(a):
Jeżeli chodzi o malowania GP2 to są 3 scenariusze:
1. Jeżeli robiliście oryginalnie malowanie w rozdzielczości 2048x4096, to wystarczy je podzielić na dwie tekstury i macie gotowe malowanie w dobrej jakości.
2. Jeżeli robiliście oryginalne malowanie w rozdzielczości 1024x2048 (tyle ile było na stronie) ale nie chcecie nic poprawiać, to możecie podzielić to na dwie tekstury 1024x1024 i wrzucić na stronę. Wasz bolid będzie wyglądał tak jak do tej pory.
3. Jeżeli robiliście oryginalne malowanie w rozdzielczości 1024x2048 ale chcecie mieć lepszą jakość, to możecie powiększyć teksturę przed lub po podziale, a następnie musicie ją poprawić w miejscach, gdzie np. krawędzie stały się rozmazane (najłatwiej zadbać głównie o szczegóły, które są widoczne z onboardu).

Ja akurat miałem w 1024x2048 i podzieliłem na dwie części i bolid wygląda bardzo dobrze, nawet nie musiałem nic poprawiać.
10 paź 2016 15:02

Post został usunięty przez autora

10 paź 2016 15:10
Marcel Ciebie to całkiem chyba pogielo -.-
10 paź 2016 15:15
Poniedziałek po skargach, milion postów na ogólnym :D
10 paź 2016 15:16
Rafik serio dodaj coś żeby było widać kto sklada, bo cyrk jak <cenzura>. Praktycznie na nikogo nie składam a wszyscy na mnie, niedługo to w gp2 ktoś złożyły i będzie ze to ja :P 2 razy złożyłem więcej kar i jazda na mnie , no ostro. Rafik wycedzil mi wczoraj i co.. nawet jak bym mógł to bym nie złożył bo przeprosił i specjalnie nic nie odwalil.. Ale większość po prostu jedzie i ma w dupie, nawet sorry nie napisze a potem zdziwieni i wyzwiska ten to taki i taki. RAFIK SERIO DODAJ ŻEBY BYŁO WIDAĆ KTO ZGŁASZA
10 paź 2016 15:19
Hmmm ciekawe kto zlozyl ponad 30 skarg na konrada hmmn
10 paź 2016 15:21
Konrad Żerebiec napisał(a):
Rafik serio dodaj coś żeby było widać kto sklada, bo cyrk jak <cenzura>. Praktycznie na nikogo nie składam a wszyscy na mnie, niedługo to w gp2 ktoś złożyły i będzie ze to ja :P 2 razy złożyłem więcej kar i jazda na mnie , no ostro. Rafik wycedzil mi wczoraj i co.. nawet jak bym mógł to bym nie złożył bo przeprosił i specjalnie nic nie odwalil.. Ale większość po prostu jedzie i ma w dupie, nawet sorry nie napisze a potem zdziwieni i wyzwiska ten to taki i taki. RAFIK SERIO DODAJ ŻEBY BYŁO WIDAĆ KTO ZGŁASZA

Chłopie ogarnij się, co z tego że to nie ty zgłosiłeś, ale to ty sprawdzałeś i poprosiłeś kogoś o złożenie tego na stronie. Są na to dowody i nie ściemniaj, tylko się przyznaj i uratuj resztki swojego honoru. Pytanie kto jest tym pośrednikiem. Wiadomo tylko tyle, że jechał w wyścigu.
Zmodyfikowane 10 paź 2016 15:23 przez Damian Wolkiewicz.
NAJBLIŻSZE SESJE

GP Brazylii

Interlagos

Brazylia
KwalifikacjeZakończona
WyścigZakończona
SERWERY
Serwer F1
Adres:
91.237.52.91:10000
Sesja:
F1, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer F1wył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Słonecznie
Słonecznie
Powietrze:
16 °C
Tor:
23 °C
SOB
Częściowe zachmurzenie
24 °C
NIE
Deszcz
21 °C
PON
Słonecznie
24 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
01Adrian Babiński537
02Patryk Krutyj462
03Aleksy Mainusz364
04Marcel Pawiński316
05Dawid Czepiela269
06Maciej Wysmulski200
07Radosław Cupał189
08Wojciech Bobrowicz149
09Damian Wolkiewicz146
10Mateusz Majka142

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
45 933 156

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.