Ja powiem tak: każde działanie powodujące wydanie dźwięku jest dla mnie muzyką. Muzyką jest stukanie klawiszami po klawiaturze, klikanie myszką, tupanie czy sławne już "walenie młotkiem". Jak coś usłyszę i jest to fajne to nie szukam, czy to Rock, Techno czy inne Indie tylko podoba mi się - słucham tego.
Dodane 18 maja 2013 11:52:Muzyka (gr. mousike, cz. hudba, staropol. gędźba) – sztuka organizacji struktur dźwiękowych w czasie.
Dodane 18 maja 2013 11:52:Pan Romaszko zrozumiał?
Dodane 18 maja 2013 11:56:Michał Romaszko napisał(a):
To ty zrozum, do "grania" czegoś takiego nie potrzebne są żadne umiejętności... ty sobie możesz coś takiego w szopie nagrać , wypuścić do netu i będziesz mieć "hit" .
Do tego nie są potrzebne żadne zdolności manualne czy tym bardziej wokalne! To nie jest pianino , gitara itd gdzie potrzebujesz niebywałych umiejętności żeby zagrać coś złożonego.
Nie potrzeba zdolności... Zrobienie z "walenia młotkiem" hitu to dopiero wyzwanie. Aby coś stało się hitem musi ładnie brzmieć. W pianinie wiesz doskonale który klawisz odpowiada za jaki dźwięk. Natomiast z młotkiem nie wiesz jak musisz uderzyć, aby uzyskać odpowiedni dźwięk.