FacebookYouTubeTwitchCupSell
FORUM OGÓLNE
23 maj 2013 13:26
Patryk Łucków napisał(a):
Michał proszę zakończmy temat konsol. Każdy już wie że ty wolisz PS, a ja X

Chłopie a co ma piernik do wiatraka??... Weź się nie zachowuj jak fanboy tylko spójrz obiektywnie na to...

Miałem PSX , PS2 , pierwszego Xboxa, PS3 , X360 , mam Wii U (którego kupiłem pod naciskiem , ale nie żałuje:D) , i szczerze ubolewam nad drogą jaką obrał M$...

Bo oni wyraźnie idą w stronę Nintendo , a to oznacza że dla hardcorowych graczy zostanie tylko jedna konsola czyli PS4...

A to co w ostatnich latach napędzało branże to właśnie ta rywalizacja Sony i M$.

Z jednej strony rozumiem M$, zobaczyli wyniki sprzedaży Wii to im się oczka zaświeciły, widząc ile można z tego wycisnąć.
Jednak jak pokazuje przykład Nintendo , ciężko jest sprzedać ludziom coś po raz drugi , bo sprzedaż Wii U już nie jest tak fenomenalna.

Microsoft nie pokazał nowej konsoli, pokazali domowe centrum rozrywki z dodatkiem konsoli , a nie tego oczekiwali gracze (co pokazuje liczba zamówień przedpremierowych w stosunku 9 do 1 na korzyść Sony) .

Do tego wszystkie te bajery które pokazali na konferencji , nie będą dostępne poza USA , co zostało potwierdzone po konferencji.

Dodaj do tego blokadę używek, obowiązkowe podłączenie do sieci , obowiązkową instalację gier , brak wstecznej kompatybilności , płatne online i dużo gorsze parametry za identyczną cenę jak PS4??

To tak jak by ci zaproponowali Fiata 126p i Ferrari La Ferrari w tej samej cenie .

Ubolewam nad tym bo w tym momencie M$ będzie hamować rozwój bo wszystkie gry multiplatformowe będą równane do Xboxa, co niestety skazuje nas znowu na dłuższą stagnacje w grafice wielu tytułów.

Jeśli Xbox nie zaskoczy czymś niesamowitym na E3, to sorry ale ja podziękuje i nie zakupię nowego Xboxa w ogóle, jeśli jednak zmienią podejście i na E3 wrócą na właściwe tory to pewnie znajdzie się i u mnie , ale dopiero za kilka lat i tylko po wypuszczeniu wersji Slim , bo taki klocek mi się nigdzie nie wpasuje stylistycznie.
23 maj 2013 13:43
Zrozum człowieku, że nie przekonasz go do PS, tak jak on nie przekona ciebie do X. Skończcie wreszcie tę rozmowę, bo do niczego ona nie prowadzi.
23 maj 2013 13:45
Ja nie mam zamiaru przekonywać nikogo do Xboxa, ani nie chcę zostać przekonany do PS. Denerwuje mnie to że Michał co chwila wstawia jakieś informacje.
23 maj 2013 13:50
Łukasz Dams napisał(a):
Zrozum człowieku, że nie przekonasz go do PS, tak jak on nie przekona ciebie do X. Skończcie wreszcie tę rozmowę, bo do niczego ona nie prowadzi.

Następny... czy wy macie cegłówki zamiast mózgów??? ... Gdzie ty widzisz ze ja kogoś do czegoś przekonuje?...

Najchętniej kupiłbym obie konsole , ale M$ skutecznie mnie do swojego produktu zniechęcił ,i w obecnej postaci nie widzę sensu jego zakupu...
Zrozumiałeś wreszcie , czy ci to przeliterować??

PS Dla pewności ci to jeszcze dosadniej wytłumaczę, wyrażam SWOJĄ opinię , która POKRYWA się z opinią 90% społeczeństwa.

Tak samo zresztą zareagował rynek na prezentacje M$ co widać po notowaniach M$ i Sony po konferencji M$

Rozumiesz??...<bezradny>
23 maj 2013 13:53
Nie znam się zbytnio na konsolach, bo nigdy żadnej nie miałem, ale skoro PS4 jest wyraźnie lepszy od XBoxa przy podobnej cenie, to kupowanie tego drugiego trochę nie ma sensu.
23 maj 2013 13:55
Michał Romaszko napisał(a):
Patryk Łucków napisał(a):
Michał proszę zakończmy temat konsol. Każdy już wie że ty wolisz PS, a ja X

Chłopie a co ma piernik do wiatraka??... Weź się nie zachowuj jak fanboy tylko spójrz obiektywnie na to...

Miałem PSX , PS2 , pierwszego Xboxa, PS3 , X360 , mam Wii U (którego kupiłem pod naciskiem , ale nie żałuje:D) , i szczerze ubolewam nad drogą jaką obrał M$...

Bo oni wyraźnie idą w stronę Nintendo , a to oznacza że dla hardcorowych graczy zostanie tylko jedna konsola czyli PS4...

A to co w ostatnich latach napędzało branże to właśnie ta rywalizacja Sony i M$.

Z jednej strony rozumiem M$, zobaczyli wyniki sprzedaży Wii to im się oczka zaświeciły, widząc ile można z tego wycisnąć.
Jednak jak pokazuje przykład Nintendo , ciężko jest sprzedać ludziom coś po raz drugi , bo sprzedaż Wii U już nie jest tak fenomenalna.

Microsoft nie pokazał nowej konsoli, pokazali domowe centrum rozrywki z dodatkiem konsoli , a nie tego oczekiwali gracze (co pokazuje liczba zamówień przedpremierowych w stosunku 9 do 1 na korzyść Sony) .

Do tego wszystkie te bajery które pokazali na konferencji , nie będą dostępne poza USA , co zostało potwierdzone po konferencji.

Dodaj do tego blokadę używek, obowiązkowe podłączenie do sieci , obowiązkową instalację gier , brak wstecznej kompatybilności , płatne online i dużo gorsze parametry za identyczną cenę jak PS4??

To tak jak by ci zaproponowali Fiata 126p i Ferrari La Ferrari w tej samej cenie .

Ubolewam nad tym bo w tym momencie M$ będzie hamować rozwój bo wszystkie gry multiplatformowe będą równane do Xboxa, co niestety skazuje nas znowu na dłuższą stagnacje w grafice wielu tytułów.

Jeśli Xbox nie zaskoczy czymś niesamowitym na E3, to sorry ale ja podziękuje i nie zakupię nowego Xboxa w ogóle, jeśli jednak zmienią podejście i na E3 wrócą na właściwe tory to pewnie znajdzie się i u mnie , ale dopiero za kilka lat i tylko po wypuszczeniu wersji Slim , bo taki klocek mi się nigdzie nie wpasuje stylistycznie.

Ogólnie to dam znać, jak mnie to będzie obchodzić, ok?
23 maj 2013 14:02
Skoro nie chcesz nikogo przekonywać do PS4, to po ch*ja wstawiasz te wszystkie posty o tym jaki to Microsoft jest zły, a Sony zaje*isty, co? Jaki cel mają twoje posty?
23 maj 2013 14:06
A mnie dziwi to dlaczego "Ps-owcy" tak się śmieją z Xboxa jaki to on paskudny i wgl. A sami jeszcze nawet nie zobaczyli swojej konsoli...
23 maj 2013 14:27
Nie żeby coś ale Michał po prostu przedstawił jakie są fakty. Po za tym nie widze żeby w jakiś sposób przekonywał kogoś do zakupu PS, on tylko wystawił swoją opinię (która jest zresztą całkiem mocno obiektywna).
23 maj 2013 15:27
Tak, z tym się zgadzam, ale jeśli ktoś powie że woli X on dalej ciągnie wątek jaki to PS nie jest. Dobra super, z tego co czytam, to jeśli ktoś woli zmarnować kase na X to niech sobie marnuje, będzie stratny :)
NAJBLIŻSZE SESJE

GP Brazylii

Interlagos

Brazylia
KwalifikacjeZakończona
WyścigZakończona
SERWERY
Serwer F1
Adres:
91.237.52.91:10000
Sesja:
F1, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer F1wył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Słonecznie
Słonecznie
Powietrze:
21 °C
Tor:
27 °C
ŚRO
Częściowe zachmurzenie
22 °C
CZW
Deszcz
20 °C
PIĄ
Częściowe zachmurzenie
21 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
01Adrian Babiński537
02Patryk Krutyj462
03Aleksy Mainusz364
04Marcel Pawiński316
05Dawid Czepiela269
06Maciej Wysmulski200
07Radosław Cupał189
08Wojciech Bobrowicz149
09Damian Wolkiewicz146
10Mateusz Majka142

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
47 504 776

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.