FacebookYouTubeTwitchCupSell
FORUM OGÓLNE
26 mar 2014 20:17
Widmo
16.4 Jeżeli w odległości do około 5 długości samochodu bezpieczeństwa przed samochodem użytkownika znajduje się będący w jego polu widzenia, stojący samochód na skutek kolizji lub błędu jego kierowcy, który miał miejsce ponad 4 sekundy wcześniej, wtedy musi on zwolnić, bezpiecznie ominąć stojący pojazd i nie podejmować próby wyprzedzania na innych samochodach. Nieprawidłowe zachowanie w takiej sytuacji grozi karą czasową 5 sekund doliczonych do końcowego wyniku i 2 punktami karnymi.

i to:
16.13 Użytkownik może zatrzymać samochód w obrębie toru na nie dłużej, niż 30 sekund oraz nie dłużej, niż 60 sekund w innym miejscu, z wyjątkiem swojego stanowiska serwisowego. Po dłuższym postoju użytkownik musi jak najszybciej wrócić do garażu poprzez użycie klawisza „ESC”. Jeżeli tego nie zrobi, to może otrzymać 3 punkty karne i zostać usunięty z serwera przez kontrolę sesji.

Lewy nie stał dłużej niż 30 sekund, więc zgodnie z 16.13 nie łamał zasad poprawnego zachowania na torze. W związku z tym na podstawie 13.2b to DJ jest sprawcą kolizji, bo
b) w momencie kolizji znajdował się za drugim uczestnikiem kolizji oraz nie spełniony został żaden z poniższych warunków:
- drugi uczestnik w momencie kolizji łamał zasady poprawnego zachowania na torze,
- nie był w stanie uniknąć kolizji z powodu utraty kontroli nad samochodem w wyniku innej kolizji, której nie był sprawcą,
- drugi uczestnik gwałtownie zmienił tor jazdy, wykonał manewr lub w wyniku własnego błędu lub innej kolizji przemieścił się w taki sposób, że rozważany uczestnik kolizji nie był w stanie jej uniknąć.

- Lewy nie łamał zasad poprawnego zachowania na torze (na podstawie 16.13)
- DJ nie stracił kontroli nad swoim samochodem
- Lewy praktycznie był w jednym miejscu

I na tym koniec dyskusji.
26 mar 2014 20:48
Rób sobie co chcesz w tej swojej serii. Są punkty regulaminu, które mówią że Lewy był winny. Więc nie powinno być kary
26 mar 2014 20:53
no chyba jestes niepowazny za to mam dostac 12pkt. Jade sobie swoim torem kazdy i nagle lewy mi sie wy<cenzura>al przed nos, dzieki niemu tez musialem wycofac sie z wyscigu ehh ,to.on wyjechal mi przed nos i to ma byc moja wina? patologia
Zmodyfikowane 26 mar 2014 21:02 przez Patryk Bęgier.
26 mar 2014 21:13
Dawid Kuszel napisał(a):
Rób sobie co chcesz w tej swojej serii. Są punkty regulaminu, które mówią że Lewy był winny. Więc nie powinno być kary

No to pokaż te twoje punkty. Bo na razie tylko gadasz i gadasz, a nic z tego nie wynika.

Patryk Bęgier napisał(a):
no chyba jestes niepowazny za to mam dostac 12pkt. Jade sobie swoim torem kazdy i nagle lewy mi sie wy<cenzura>al przed nos, dzieki niemu tez musialem wycofac sie z wyscigu ehh ,to.on wyjechal mi przed nos i to ma byc moja wina? patologia

Wyjechał przed nos? Chyba trochę wyolbrzymiasz sytuację. Zahaczyłeś go bokiem, a wystarczyło trochę zwolnić w zakręcie i byś wyrobił, bo Lewy chwilę przed kolizją zdołał zatrzymać pojazd. A 12 PK dlatego, że odpadł tylny zderzak.
26 mar 2014 21:22
Mam to w dupie, znajdź sobie. Gadam i gadam, bo jesteś <cenzura> gorszy od Rafika. On przynajmniej rozumie za co daje kary. Ty czytasz jeden punkt. No coś tam zgadza się, kara. To nic, że są punkty które mówią o powrocie poza tor, to nic że Lewy nie był w obrębie widoczności DJa, to nic że cofał w jego kierunku, co można interpretować tak, że to on chciał skasować DJa, a nie odwrotnie. Nie mówię, że DJ jest bez winy, bo faktycznie nie odpuścił. Ale bez przesady... Tak DJ spowodował tą kolizję, jak mógłby ktoś napisać o mnie, że jak dachowałem to stworzyłem zagrożenie, bo nie odjechałem na bok (dachem). I dałbyś karę, bo faktycznie źle zrobiłem że nie odjechałem, to nic że się nie dało... Głupota. I zaraz pewnie wstawisz tą swoją za<cenzura>istą fotkę z maścią na ból dupy. Może tak być, jeśli przez to będziesz bardziej odpowiedzialną osobą za to co robisz.
26 mar 2014 21:25

Post został usunięty przez autora

26 mar 2014 21:34
Wystarczylo troche zwolnic w zakrecie? ja tam go.nie widzialem, to bylo.na wyjezdzie z luku, gdy mi sie pojawil przed samochodem nie moglem juz nic zrobic. Dostalem, te punkty za to, ze musialem wycofac soe z wuscigu bo, ten powrot na tor byl niebezpieczny, tymbardziej, ze bylo to po wyjsciu z luku.
26 mar 2014 21:46
Przejrzałem sytuację, co prawda na relacji bo nie mam na tą chwilę dostępu do kompa. I stwierdzam co nastąpiło: Lewy zrobił spina, wcisnął hamulec co ustawiło jego samochód tylną częścią na torze (na linii przejazdu), gdzie po chwili został uderzony przez DJ.

Moim zdaniem DJ mógł uniknąć wypadku, widać że zakręt przejechał trochę szerzej niż inni, więc mógł odjąć gaz (widząc zagrożenie na torze), mógł też ratować się ucieczką w żwir
Zmodyfikowane 26 mar 2014 22:40 przez Patryk Łucków.
26 mar 2014 21:54
"Blokada listy startowej: 10 min. po rozpoczęciu sesji"

No tak... Szkoda tylko, że w niedziele tak nie było...
26 mar 2014 21:58
Brawo za Briefing <ok>
NAJBLIŻSZE SESJE

GP Brazylii

Interlagos

Brazylia
KwalifikacjeZakończona
WyścigZakończona
SERWERY
Serwer F1
Adres:
91.237.52.91:10000
Sesja:
F1, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer F1wył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Zachmurzenie
Zachmurzenie
Powietrze:
11 °C
Tor:
11 °C
SOB
Deszcz
23 °C
NIE
Deszcz
22 °C
PON
Deszcz
17 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
01Adrian Babiński537
02Patryk Krutyj462
03Aleksy Mainusz364
04Marcel Pawiński316
05Dawid Czepiela269
06Maciej Wysmulski200
07Radosław Cupał189
08Wojciech Bobrowicz149
09Damian Wolkiewicz146
10Mateusz Majka142

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
47 143 488

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.