Patryk Łucków napisał(a):
Michał każdy ma swój gust. Jeden woli schabowego , drugi mielonego. Ty wolisz PS ja X. Jedni uważają że Apple ssie, a ja uwielbiam ich produkty i używam ich na codzień.
I PS jest droższe od X. Ps3 w Saturnie kosztuje 1300, X 1050( max1100 ). Dotego dochodzi sprawa PS Move do ktorego trzeba ( kamere, pada z jakąś żarówką ). Moce w saturnie kosztuje 300zl , a dodatkowy kontroler 200. Grając w "strzelanki" potrzebny jest karabin do ktorego wkladamy pada, to jest wydatek 150 zl.
Kinect sam w sobie jest dość drogi 500-600 ale wydatek tu sie konczy bo nic nie trzeba. Ale mozna kupic Kinecta w zestawie z X za 1200zl
Dodane 21 lutego 2013 09:57:
A tak wgl to na kiedy jest PS zapowiedziany? Czy jeszcze nie podali premiery
Święta 2013 ale plotki mówiły że tylko Japonia i USA a Europa dopiero 2014.
I widać jakim jesteś ignorantem

PS3 kosztuje od 800 zł w Saturnie (SuperSlim z pamięcią flash 12GB bez dysku ale można wsadzić)
Wersja z Move 1059....
Dwie rzeczy na temat Move , po pierwsze gier na Move prawie nie ma po drugie nikt nie każe ci tego kupować.. FPS obsługujący Move jest tylko jeden, Killzone 3 a i tak sterowanie Movem to jest tylko ciekawostka... Po drugie Move jest dużo tańszy (I lepszy co udowodniły testy) od Kinecta... Żeby było śmieszniej Kinect w ogóle nie działa on tylko daje poczucie wykrywania ruchu co wyszło już w pierwszych recenzjach
Cena zabija 600 zł za Kinecta a Move?? Sama kamerka powstała jeszcze do PS2 i kosztuje jakieś 50zł, do tego kontrolery ale tak jak mówiłem i tak nikomu to nie potrzebne bo gry można na palce jednej ręki policzyć
PS3 nie jest droższe od Xboxa do tego muszę wrócić

Dlaczego?? Technologia..
Po pierwsze PS3 ma napęd Blu-ray a Xbox prehistoryczne DVD co czyni go najdroższym odtwarzaczem DVD na rynku, PS3 jest po przeciwnej stronie wygrywając w kategorii Cena/ Jakość na rynku odtwarzaczy Blu-ray
Po drugie PS3 jest o wiele mocnieszje, procesor IBM Cell 3,2GHZ z aż ośmioma rdzeniami..
Nie widać tego przy multiplatformach ale exy wyglądają dużo lepie od exów na Xboxie
No i tak jak mówiłem Xbox tak naprawdę jest droższy bo ma ten ukryty koszt w postaci Xbox Live... PSN jest darmowe i darmowe pozostanie
To o ile mocniejsze bebechy miało PS3 od Xboxa idealnie obrazuje to jak obie firmy zarabiały, Xbox od początku się zwracał... Sony przez pierwsze 3 lata zarabiało tylko na grach bo do każdej wyprodukowanej konsoli musieli dokładać z własnej kieszeni żeby cena nie była zbyt wysoka