FacebookYouTubeTwitchCupSell
FORUM OGÓLNE
4 mar 2015 08:50
Rekademu znowu się upiekło. Nie dziwne, że wciąż powoduje takie kolizje, skoro czuje się bezkarny.

"Za spowodowanie kolizji podczas wyścigu użytkownik może otrzymać karę, której wielkość zależy od oceny zachowania użytkownika przez administrację, które przyczyniło się do kolizji, jej skutków oraz ich przewidywalności. Administracja ma do wyboru następujące stopnie kary za to przewinienie:
a) kara czasowa 5 sekund i 4 punktów karnych,
b) kara czasowa 10 sekund i 8 punktów karnych,
c) kara czasowa 20 sekund i 16 punktów karnych,
d) kara czasowa 30 sekund i 24 punkty karne,
e) dyskwalifikacja z sesji i 32 punkty karne."

Rekady puszczając hamulec na T1 doskonale wiedział jak to się może skończyć, może przypomnę, że karambol który spowodował ten osobnik zebrał żniwa w postaci zjazdu ponad połowy stawki do pitów po 1 okr! Dlaczego więc tak niska kara za to przewinienie?

Po za tym, zaraz po uderzeniu we mnie popisał się kolejny raz:

Myślę, że każdy normalny człowiek odbiłby w tej sytuacji w lewo. To jest chyba dość oczywiste?

Natomiast reakcja genialnego pana A.J. jest taka:

To mówi samo za siebie.

Nikt mi nie powie, że nie miał czasu na prawidłową reakcję.

Już w tym momencie idealnie widział, że Mohito złapie spina, a dalej twardo jechał prosto na niego.

Przypadek? Nie sądzę.
Zmodyfikowane 4 mar 2015 10:17 przez Sebastian Kosmala.
4 mar 2015 12:36
Panie Kosmalo, tutaj zdjęcia nie oddadzą tego co tam działo się na torze. Na powtórce widać, jak staram się ominąć mohito, lecz ten zamiast nacisnąć hamulec tak jak Ja przed T1 powinienem wcisnąć to On jedzie w moim kierunku. Na dodatek na zdjęciach nie widać tego, lecz z lewej strony miałem Patryka Rogozika, więc mocniejsza ucieczka w lewo skończyła by się kolejną kolizją. Jednie co mogłoby tutaj pomóc to mohito hamujący po spinie, a nie toczący się. Więc proszę ucisz się i jak już masz pokazywać, pokaż to na filmiku, a nie na jakiś zdj zrobionych w dziwnych momentach.
Zmodyfikowane 4 mar 2015 12:50 przez Adam Jurzysta.
4 mar 2015 12:53
Panie Kosmalo, tutaj zdjęcia nie oddadzą tego co tam działo się na torze. Na powtórce widać, jak staram się ominąć mohito

Przeczytałem do tego momentu i spadłem z krzesła
4 mar 2015 13:13

:>
4 mar 2015 13:59
Przecież w lewym lusterku Saubera widać McLarena Rogozika B).
4 mar 2015 14:27
Nie mówię żeby szaleńczo odbijał w lewo... Wystarczyło np zwolnić, Crafter szybko by przejechał tą lewą stroną, a później Rekady by odbił w lewo. Można było to rozwiązać na różne sposoby, ale on wolał pojechać prosto w Mohito, bo co to za problem.
4 mar 2015 14:57
Tu się z Rekadym zgodzę w jednym, mogłem wcisnąć hamulec żeby stanąć ale chciałem jak najszybciej obrócić się we właściwym kierunku jazdy.

Druga sprawa: Rafik, dlaczego TS nie działa?
4 mar 2015 15:12
Seba... Rekady jedyne co zrobił na T1 to obrócił Ciebie i Mohito. To co działo się potem jest winą m.in. P. Smagacza i K. Piękosia gdyż każdy głupi nawet zahamuje jak widzi bolidy stojące na torze, ale jak widać nie wszyscy.
Dodane 4 marca 2015 16:15:
Oczywiście każdy głupi nie wyznający zasady "nie ma odpuszczania"
4 mar 2015 15:18
Tak, ale gdyby nas nie obrócił to nie musieli by hamować :D

Według mnie kara jest za łagodna i nie zmienię zdania. Wiadomo, każdemu może się zdarzyć spowodować jakąś kolizję, lecz Rekademu przydarza się to zbyt często więc powinien być traktowany jako "recydywista" :P
4 mar 2015 15:21
Serwer się zresetował z jakiegoś powodu. Przy okazji zaktualizuję system na dedyku, więc ogłaszam przerwę konserwacyjną.
NAJBLIŻSZE SESJE
F1WyścigZakończona
GTKwalifikacjeZakończona
GTWyścigZakończona
F1KwalifikacjeZakończona
F1WyścigZakończona
SERWERY
Serwer F1
Adres:
91.237.52.91:10000
Sesja:
F1, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer F1wył
Serwer GTwył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Słonecznie
Słonecznie
Powietrze:
24 °C
Tor:
37 °C
PIĄ
Częściowe zachmurzenie
25 °C
SOB
Zachmurzenie
22 °C
NIE
Deszcz
22 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
Seria F1
01Adrian Babiński537
02Patryk Krutyj462
03Aleksy Mainusz364
Seria GT
01Patryk Krutyj253
02Radosław Bogusz191
03Mateusz Bogusz177

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
46 486 768

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.