FacebookYouTubeTwitchCupSell
FORUM TEMATYCZNE
13 maj 2013 13:41
Czemu nikt nie pisze

Wyścig:

Start udany jak również pierwszy zakręt ale w drugim zakręcie katastrofa próbowałem wcisnąć się od wewnętrznej ale trochę to było zbyt optymistycznie i postawiło mnie bokiem jednak bardzo szybko powróciłem do rywalizacji . Kilka następnych okrążeń to odrabianie strat i po kilku okrążeniach byłem nawet na 6 pozycji, ale po walce z Niko który wypchnął mnie poza tor jakoś nie mogłem powrócić do swojego tempa robiłem kolejne błędy i spadałem w klasyfikacji aż do kolizji z Wyllym i Matim w którym bardzo ucierpiało tylne zawieszenie oraz przednie prawe koło z którym miałem problem podczas każdego hamowania ale na szczęście dojechałem do mety na 9 miejscu chociaż mogło być lepiej ale 2 punkty lepsze niż nic.
13 maj 2013 14:35
Adrian Pińczuk napisał(a):
Czemu nikt nie pisze

Trzeba zrobić nagrody:D

Wyścig:

Wyścig miałem bardzo ciężki i po raz pierwszy w życiu przegrałem P1 o ułamek sekundy. To boli, ale trzeba z tym żyć. Niestety nie rozumiem jeszcze działania opon w PSC przez co po kilku okrążeniach za bardzo się przegrzewały i traciłem stabilność szczególnie na dohamowaniach. Mateusz siedział mi na ogonie cały czas i musiałem być maksymalnie skupiony, aby nie popełnić jakiegoś większego błędu. Niestety pod koniec S1 przed szykaną zahamował za późno i uderzył mnie przez co wpadłem na bandę i uszkodziłem zawieszenie. Później w tym samym miejscu popełniłem błąd wyjechałem za bardzo za zewnętrzną z łuku i złapałem trawę i odbiło mnie w drugą stronę na bandę i dobiłem zawieszenie przez co auto stawało się podsterowne na wejściach w zakręty. Na ostatnim kółku w ostatnim zakręcie po zewnętrznej Mati mocno opóźnił hamowanie i zdołał mnie wyprzedzić. Mogłem zachować się agresywniej i też dohamować później, ale bałem się że złapię spina za to myślałem, że Mati przestrzeli zakręt, postanowiłem zyskać na wyjściu na prostą, jednak zabrakło dosłownie kilku metrów. Bądź co bądź wynik jest bardzo dobry szczególnie, ze Maciek finiszował na P3 i dla zespołu to jest świetna dawka punktów no i szmalu:P
13 maj 2013 14:46
Wyścig:

Start był na początku dobry bo znalazłem się na P7 ale zaraz po tym nie wyhamowałem i stuknąłem lekko w Matiego i spadłem na ostatnia pozycję.Praktycznie cały wyścig polegał na gonieniu za czołówką. Kilka błędów rywali i ostatecznie P8 czyli zero strat i zysku.Pod koniec wyścigu moja maszyna tańczyła jak baletnica więc chwilami modliłem się żeby dowieść te punkty (i kasę)dla zespołu.Podsumowując: jest dobrze.
13 maj 2013 22:04
Szczerze powiedziawszy nie spodziewałem się P1, ba, spodziewałem sie mocnego spadku w dół stawki, ale zmiany w setupie na chybił-trafił okazały się strzałem w dziesiątkę. Mogłem utrzymywać tempo Bartka, ale nie byłem w stanie go wyprzedzić z powodu braku mocy na wyjściach, a potem brakowało prostej (slipstream nic mi nie dawał). Miałem za to znacznie lepiej ustawione hamulce, ale tor był zbyt ciasny lub ja za bardzo traciłem na prostych odcinkach, żeby spróbować zaatakować. Po jakimś czasie Bartek dziwnie wcześnie zahamował dla mnie, próbowałem ominąć ale nie zdążyłem. Chcąc być fair zatrzymałem się tak troszeczkę za linią jazdy i otrzymałem strzała od jakiegoś innego zawodnika, nasze uszkodzenia się wyrównały. Zacząłem tracić, musiałem znaleźć inny sposób na zakręty, z czasem Bartek zwalniał i pojawiały się okazje, ale nie atakowałem. Gdy wyścig już się kończył Bartek jechał coraz wolniej, więc postanowiłem przetestować gdzie mogę zaatakować, próbowałem w nawrocie, ale się nie udało. Gdy jakimś niesamowitym cudem po wyjściu z nawrotu na ostatnim okrążeniu utrzymałem się na jego plecach i udało mi się wykorzystać slipstream, ustawiłem się od zewnętrznej i opóźniając dałem po heblach ile wlezie, lekko mnie Bartek podciął ale dałem rade lekkim wślizgiem wjechać w szykane i jakoś to się udało :]
Nie pojmuje fizyk w tej lidze więc sądze że ciężko będzie to powtórzyć, chyba że następne tory będą mi sprzyjały, a to nie jest pewne. Dzięki dla zespołu za konkurencyjny samochód, mam nadzieje że będzie on jeszcze szybszy <prosi>
NAJBLIŻSZE SESJE
F1WyścigZakończona
GTKwalifikacjeZakończona
GTWyścigZakończona
F1KwalifikacjeZakończona
F1WyścigZakończona
SERWERY
Serwer F1
Adres:
91.237.52.91:10000
Sesja:
F1, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer F1wył
Serwer GTwył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Słonecznie
Słonecznie
Powietrze:
22 °C
Tor:
32 °C
SOB
Deszcz
23 °C
NIE
Częściowe zachmurzenie
22 °C
PON
Deszcz
19 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
Seria F1
01Adrian Babiński537
02Patryk Krutyj462
03Aleksy Mainusz364
Seria GT
01Patryk Krutyj253
02Radosław Bogusz191
03Mateusz Bogusz177

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
49 463 015

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.