FacebookYouTubeTwitchCupSell
FORUM TEMATYCZNE
26 lut 2015 20:10
Rafał Cupał napisał(a):
Michał Kozera napisał(a):
No to strasznie głupie to jest... Kasa powinna być dla drugiej strony.

Radzę zachować ostrożność z takimi ocenami rozwiązań, które są wynikiem dość dokładnych i czasochłonnych analiz oraz wniosków wyciągniętych zarówno przeze mnie jak i innych zaangażowanych użytkowników na podstawie wielosezonowego doświadczenia.

Ale w tej sytuacji stratna strona nie ma żadnej rekompensaty.
26 lut 2015 20:12
Krzysztof Pieczykolan napisał(a):
Dokładnie to 6 400 000 €. <wyśmiewacz>
Brawo za kolejną genialną decyzję Krzysiek.

Masz już wyjaśnienie
Dodane 26 lutego 2015 21:17:
Rafał Cupał napisał(a):
Michał Kozera napisał(a):
No to strasznie głupie to jest... Kasa powinna być dla drugiej strony.

Radzę zachować ostrożność z takimi ocenami rozwiązań, które są wynikiem dość dokładnych i czasochłonnych analiz oraz wniosków wyciągniętych zarówno przeze mnie jak i innych zaangażowanych użytkowników na podstawie wielosezonowego doświadczenia.

Taaaaaaaaaaaaaak? Rafik, bredzisz teraz. Ta opcja jest bez sensu. W "starych dobrych czasach" ta opłata to była wartość kontraktu pozostałego do końca + "opłaty manipulacyjne" jak dobrze pamiętam. Jak ktoś nie chciał wypełniać to dostawał kasę, albo ją płacił, był wybór. Teraz to co jest to jest czysty <cenzura>izm.
Dodane 26 lutego 2015 21:23:
I wiem, że to było celowe działanie, ale i tak. Kasa powinna trafiać na konto, a nie w powietrze.

26 lut 2015 21:00
Łatwo tak mówić: "powinna", "nie powinna", ale nie uzasadniać, dlaczego.
26 lut 2015 21:08
Według mnie trzeba uwzględnić stronę poszkodowaną - to mój argument. Jeżeli kierowca zostanie zwolniony, może zostać na lodzie. Ew. gwarancja może dać mu pieniądze, które mogą stanowić wkład finansowy atrakcyjny dla ew. nowego pracodawcy.

Analogicznie zespół tracący dobrego kierowcę otrzyma rekompensatę, która może dać mu szansę ulepszenia, co lekko wyrówna ew. pozyskanie z rynku słabszego kierowcę.
26 lut 2015 21:44
Te korzyści są niewiele znaczące w porównaniu z ryzykiem nieuzasadnionych i niekorzystnych przelewów pieniędzy z zespołu na konta użytkowników, które zostaną w ten sposób umożliwione, tak jak to miało miejsce w "starym systemie".
26 lut 2015 22:47
A jak taki niekorzystny przelew by zadziałał? Myślałem, że to własnie gwarancja ma być osłoną przed tym?
26 lut 2015 23:56
Gwarancja ma ograniczać częste zmiany zespołów przez kierowców. Gdyby koszt rozwiązania trafiał do kierowcy/zespołu, to zespół miałby możliwość pod pretekstem kontraktu przelewać pieniądze poprzez zawieranie i zrywanie kontraktów np. do użytkownika, który zasiliłby tymi pieniędzmi inny zespół.
27 lut 2015 00:26
A nie można by kontrolować takich zerwań? Nie jest ich wiele i zakładam, że w przypadku każdorazowej sytuacji możliwe byłoby prześledzenie ruchów finansowych obu stron i w razie problemu podjęcie dalszych kroków. Świadomość kontroli tego przez administrację zapobiegłaby machlojkom.
27 lut 2015 10:57
Za dużo przy tym komplikacji.
Dodane 27 lutego 2015 11:58:
Odchodzimy od tematu, przenoszę tę dyskusję na temat "Propozycje".
3 mar 2015 17:02
Wnoszę prośbę (jako członek WSL, do którego należy również Gałkowski) o publiczne poinformowanie, kto jest autorem serii skarg na zwycięzcę wyścigu GP2 w Sakhir. Skargi złożone zostały na ostatnią chwilę w celu uniknięcia riposty, w dodatku po przeanalizowaniu powtórki z serwera uważamy, że wszystkie (!!) złożone skargi na kierowcę Taurona są co najmniej śmieszne.
NAJBLIŻSZE SESJE
F1WyścigZakończona
GTKwalifikacjeZakończona
GTWyścigZakończona
F1KwalifikacjeZakończona
F1WyścigZakończona
SERWERY
Serwer F1
Adres:
91.237.52.91:10000
Sesja:
F1, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer F1wył
Serwer GTwył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Zachmurzenie
Zachmurzenie
Powietrze:
18 °C
Tor:
19 °C
PIĄ
Częściowe zachmurzenie
24 °C
SOB
Deszcz
23 °C
NIE
Częściowe zachmurzenie
22 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
Seria F1
01Adrian Babiński537
02Patryk Krutyj462
03Aleksy Mainusz364
Seria GT
01Patryk Krutyj253
02Radosław Bogusz191
03Mateusz Bogusz177

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
49 454 300

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.