Pierwotnie prezentacja nowego samochodu Infiniti Red Bull Racing GT miała odbyć się na położonym o 86 mil od siedziby w Milton Keynes torze Brands Hatch, jednak długotrwałe prace nad nowym modelem nie pozwoliły na to i zespół zaprezentował swoje auto dopiero podczas testów na Mount Panorama Circuit! Red Bull zmienia w tym sezonie przestarzałe Audi R8 LMS na nowiutką, świeżą i szybką Corvette C7.R! Jednak prawie do końca trwały rozmowy z kierowcami, które auto ostatecznie wybrać, a rozważany był jeszcze Mercedes SLS.
Szef zespołu tym razem sypnął grubszą kasą z portfela i postanowił zatrudnić Jacka Hamburga, który nieoficjalnie podpisał już kontrakt z Red Bullem w połowie sezonu I 2015! Drugim kierowcą został Marcel Pawiński, przed którym stoi ciężkie zadanie, gdyż Red Bull oczekuje przynajmniej walki o podium na koniec sezonu klasyfikacji konstruktorów. Jeszcze nie wiadomo jak Marcel sobie poradzi na starcie sezonu, ale może być różnie, gdyż presja i nacisk szefostwa jest ogromna. Marcel jednak nie ma o co się martwić, bo ma wsparcie w postaci szefa zespołu, oraz Jacka - bardziej doświadczonego kierowcy w serii GT. Szef nie ukrywa jednak, że liczy na to, że Jacek będzie w stanie w tym sezonie włączyć się do walki o mistrzowską koronę i zdetronizuje w końcu Mateusza Bogusza.
Zarząd postanowił odświeżyć trochę malowanie auta i dodać żółty kolor, który widnieje w logo zespołu, a w poprzednich sezonach brakowało tej barwy na samochodach ze stajni spod znaku czerwonego byka.
Poniżej przedstawiam kilka zdjęć nowego samochodu z toru Mount Panorama:

Wypowiedzi kierowców:
Jacek Hamburg:
"Zeszły sezon odbył się dla mnie ze zmiennym szczęściem. Mam nadzieję na
większą jego ilość w nadchodzącym. Liczę na dobre wyścigi w
dużych punktach i czystą walkę z rywalami. Osobistym celem na ten sezon, jak zawsze,
jest mistrzostwo, ale nie będzie łatwo, więc realnie liczę na co najmniej
powtórzenie zeszłorocznego wyniku w klasyfikacji generalnej kierowców
i ponadto stoczenie osobnej walki o jak najlepszy wynik zespołu.
Będę jeździć Chevroletem, który jest dla mnie nowym autem, w nowym zespole i znowym partnerem
zespołowym. Jak dotąd jednak współpraca z zespołem i z Marcelem przebiega bardzo pomyślnie.
Szef Infiniti Red Bull GT ma ogromne aspiracje i postaram się im sprostać.
Marcel Pawiński:
"Bardzo przyjemnie jest dołączyć do ekipy Red Bulla, po średnio udanym poprzednim sezonie. Po poznaniu nowego auta, jakim jest Corvette'a, wraz z Jackiem postaramy się sprostać wyzwaniom, jakich oczekuje Dawid. Współpraca przebiega pomyślnie; oby przełożyło się to na wyniki. Niestety ubolewam na tym, że to właśnie Bathurst jest pierwszą rundą, jednak damy z siebie wszystko."
Z tego miejsca chciałbym pozdrowić jeszcze Mateusza Kuleszę, który podjął się wykonania jakże tego trudnego malowania samochodu oraz Radosława Cupała, który wykonał banner.
Zespół Infiniti Racing Red Bull GT życzy wszystkim kierowcom powodzenia w nadchodzącym sezonie oraz świetnej walki z kierowcami. Do zobaczenia już w piątek na inauguracji sezonu w Bathurst!