FacebookYouTubeTwitchCupSell
TEMAT

Seria GT
Sprawy organizacyjne

Pomysły

FORUM TEMATYCZNE
3 cze 2015 17:19
Krzysztof Woźniak napisał(a):
Mateusz Ziubiński napisał(a):
Co wy na to, żeby ostatni wyścig podwójnie zapunktować? Dwa razy dłużej mam patrzeć jak Nissan nie składa się w zakręty, to należy się 2 razy więcej punktów za to 10 miejsce... :>

Sporo większe emocje w walce o Mistrzostwo, bo drugie miejsce w wyścigu dla Mateusza Bogusza może mu nie dawać tytułu (nie wiem jaki tam mają chłopaki bilans zwycięstw xD) i generalnie większy beng :D

Eeeeem, Menel nie jedzie Le Mans... Nie słucha się relacji, no ładnie <lol>

Niestety termin relacji nieco pokrywa się z wyścigiem, w którym biorę udział... :O

Wyścig jest za 2 tygodnie, sporo czasu, żeby przepchnąć różne formalności i ugadać to przy zielonym stoliku :D
3 cze 2015 19:20
Ja jestem zdecydowanie za :D

A może zrobimy tak, że Ci co spalą silnik dostaną punkt na pocieszenie? :P Bo chętnie bym z Francji punkt przywiózł xD
3 cze 2015 20:12
Co do relacji, to zawsze można odsłuchać ją całą xD

Co do podwójnych punktów mogę zawrzeć to w ankiecie, chociaż wielu osobom może się bardzo nie spodobać ta inicjatywa.
3 cze 2015 20:39
Mi to tak średnio świta ten pomysł, ale argument "podwójny dystans, podwójne punkty" wydaje się akurat być bardzo logiczny.

P.S. - jaram się 2h wyścigiem, proszę mi go nie dzielić.
Konto usunięte
3 cze 2015 20:44
GT to seria, na której najbardziej mi tu w tej lidze zależy, więc dołączę się do dyskusji. Inicjatywa ogólnie dobra, ale na przyszły sezon II 2015. Już wspominałem parę miesięcy temu o wprowadzeniu do GT 1 rundy 2-godzinnej na stałe oraz 2-3 rund krótszych, składających się z 2 wyścigów po 30 minut z małą 5-minutową przerwą pomiędzy. Część tych postulatów znalazła się w ankiecie i zdobyła przyzwoitą liczbę głosów jak widziałem. Przy takiej opcji można pokusić się o różne punktacje dla wyścigów 30-minutowych, 1-godzinnych i tego pojedynczego 2-godzinnego, który zapewne będzie wieńczył sezon co roku. Robienie jednak tego teraz i zmiana punktacji w trakcie sezonu nie ma sensu. Nie bawmy się w takie poważne zmiany 2 tygodnie przed wyścigiem... Ale to tylko moje zdanie.
3 cze 2015 22:02
Podbijam! Jeden dłuższy, kilka krótszych wraz ze stosowną do długości punktacją - to by było genialne urozmaicenie.
3 cze 2015 22:13
Jestem zdecydowanie na NIE, takie rzeczy ustala sie przed sezonem, a nie w trakcie i to przed ostatnim wyscigiem.
3 cze 2015 22:52
Niby to ostatniego wyścigu mamy ponad 2 tygodnie więc jak lud chce, mi to wsio.
3 cze 2015 23:09
Osobiście uważam, ze 2x punkty się za Le Mans należą ze względu na długość wyścigu, a nie dlatego, że to ostatni akord sezonu. Dawać ankietę :P
Konto usunięte
3 cze 2015 23:10
Michał Kozera napisał(a):
Podbijam! Jeden dłuższy, kilka krótszych wraz ze stosowną do długości punktacją - to by było genialne urozmaicenie.

Jak pisałem, już to zaproponowałem i część tych postulatów znalazła się w ankiecie o organizacji GT podczas sezonu II 2015, tu przykłady:

- Wprowadzenie wyścigów na krótszym dystansie (np. 30 lub 45 minut) - 22 głosy i 2 miejsce w ankiecie;
- Podzielenie wyscigów niektórych rund na 2 krótsze wyścigi - 14 głosów i 4 miejsce;

Swoją drogą nie wiem jakim sposobem 24 głosy i 1 miejsce zgarnął obowiązkowy pit? To jest dla mnie postulat bez żadnego sensu. Cała zabawa jest w tym, że mamy na pokładzie 70 litrów i kilka wyścigów ma takie czasy okrążeń, że dla 1-godzinnego wyścigu jest to ilość paliwa "na styk", jak ktoś zaryzykuje to dojedzie do mety mając 0,5 litra na pokładzie. Czasami oszczędzanie się komuś opłaci, czasami nie. Obowiązkowy pit zniszczy możliwość posiadania jakiejkolwiek taktyki. Każdy będzie lał 40 litrów cisnął na maxa, w połowie wyścigu znów 40 litrów naleje i pogna do mety... Jeśli jednak aż 24 osoby na to zagłosowały (ja nie), to należy pochylić się nad tym pomysłem i wymyśliłem jedną rzecz... Można wprowadzić obowiązkowy pit w rundach złożonych z 2 wyścigów po 30 minut. Przy krótkich wyścigach jest jasne, że taktyka każdego to jazda bez pitu, więc nie niszczy to zamysłów taktycznych jak przy długim wyścigu a właśnie wprowadza ten element taktyczny w wyścigu krótkim, czyli czy lać paliwo na cały wyścig czy dolać w boksach, kiedy zjechać itp. (oczywiście przy tym pomyśle musiano by wprowadzić obowiązkową zmianę opon, bo inaczej zjazd nie ma sensu, jeśli ktoś wleje paliwo na cały wyścig a opony wiadomo, że wytrzymają 30 minut jak wytrzymują teraz i 60).

Zmodyfikowane 3 cze 2015 23:13 przez Konto usunięte.
NAJBLIŻSZE SESJE

Runda 12

La Sarthe

Francja
KwalifikacjeZakończona
WyścigZakończona
SERWERY
Serwer GT
Adres:
91.237.52.91:12000
Sesja:
GT, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer GTwył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Zachmurzenie
Zachmurzenie
Powietrze:
11 °C
Tor:
11 °C
PIĄ
Deszcz
23 °C
SOB
Zachmurzenie
22 °C
NIE
Słonecznie
24 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
01Patryk Krutyj253
02Radosław Bogusz191
03Mateusz Bogusz177
04Adrian Babiński154
05Aleksy Mainusz145
06Marcel Pawiński136
07Patryk Topczewski78
08Kryspin Słomiński77
09Mateusz Guzowski69
10Maciej Paruch68

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
49 871 715

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.