FacebookYouTubeTwitchCupSell
TEMAT

Seria GT
Sprawy organizacyjne

Pomysły

FORUM TEMATYCZNE
4 cze 2015 18:24
A ja byłem pewien, że to Ziubson dużo kombinuje...
4 cze 2015 18:37
Wracając do punktów: pomysł na nowy sezon (jak będą tak długie wyścigi). w 24h Spa jest tak, że punkty przyznawane są co 6 godziny bodajże. Ja proponuję, aby po 1 godzinie przyznawać punkty dla 10 najlepszych (klucz jak normalnie od 6, czyli 10/9/8/7/6/5/4/3/2/1) i potem na koniec normalnie. Kierowcy, którzy w drugiej godzinie będą "mieli pecha" nie stracą za wiele, a zmniejszona ilość punktów będzie bardziej sprawiedliwa.
4 cze 2015 18:47
Pozdrawiam zrobienie ss dokładnie godzinę po rozpoczęciu sesji.
4 cze 2015 18:51
Wyniki normalnych wyścigów też nie są ustalane dokładnie po godzinie. Po prostu, bierzemy klasyfikację z okrążenia zakończonego po upływie godziny i tyle. Z raportu się wyciągnie.
4 cze 2015 19:23
Dawid Czepiela napisał(a):
Nie spinam się, nie miałbym nic przeciwko, gdyby to zostało ustalone przed sezonem, a nie znowu "na ostatnią chwilę".
Nie tak do końca na ostatnią chwile bo są jeszcze 2 tygodnie xD
A Ziubson po prostu dał propozycje a zrobiła się tak burza na forum jakby chciał dać z 500 pkt dla WSL ot tak se... Moim zdaniem ta propozycja jest dobra lecz może nie powinna być zaproponowana w tym etapie.
Uważam, że w tym sezonie to nie przejdzie ale można to przemyśleć w kontekście następnego. I bez spin, problemów, tylko po protu wyrazić opinie.
4 cze 2015 21:10

Post został usunięty przez autora

4 cze 2015 22:40
Ten pomysł Krzyśka jest dziwny i póki nikt racjonalnie nie wybije mi go z głowy, to jestem za. Jeszcze ciekawiej - lajk dat!

W pewien sposób z tej ostatniej (bądź po prostu dwugodzinnej) rundy zrobimy całkiem niezły event, wisienkę na torcie sezonu. <ok>
Zmodyfikowane 4 cze 2015 22:41 przez Michał Kozera.
5 cze 2015 07:58
LOL przecież i tak ten sezon jest elastyczny i bardzo modyfikowany chociażby przez bardzo nietrafne ustalenia co do wyścigów, które pokrywają się z GP F1 lub są w trakcie długich weekendów (gdzie ludzie udają, że mają życie i nie ma ich w domu...) Co by to zmieniło w waszym życiu z resztą, gdybyście wiedzieli o podwójnych punktach 5 miesięcy temu? Zmienilibyście bieg wydarzeń i doprowadzili teraz do innej sytuacji? Wcześniej poszlibyście do Wróżbity Macieja, żeby powiedział wam o losach wyścigu 2 godzinnego? Nie rozumiem tego. Proponowana zmiana ani nie wpływa na sposób jazdy i prowadzenie się samochodów, ani na godziny rozgrywania sesji (co w przypadku modyfikacji jest bardzo istotne, bo każdy ma życie zaplanowane i przekładanie z dupy jest problematyczne). Natomiast wyjeżdżanie teraz z dwiema sesjami kwalifikacyjnymi, z których jedna byłaby w piątek jest dopiero pomyłką i dziwi mnie to, że w momencie, gdy moja propozycja nie zmieniająca nic w kwestii przebiegu weekendu jest besztana przez niektórych (w tym głównych dowodzących), a potem kwestia z kwalami jakoś jest widziana inaczej.
Konto usunięte
5 cze 2015 09:01
To dla Ciebie Mateusz jeszcze raz przytoczę Bariego, bo ujął wszystko tak jak zrobiłbym to ja, więc nie będę pisać tego od nowa. Miłej lektury.

Maciej Paruch napisał(a):
Dla mnie zmiana punktacji bezpośrednio przed ostatnią rundą to parodia. I nie ważne czy zostały do niej dwa tygodnie, czy byłby to miesiąc, czy jeden dzień. Uważam takie zagranie za nieuczciwe. Niektórzy mogli wcześniej kalkulować, uznali że przed ostatnią rundą mają bezpieczną przewagę, odpuścili jakiś poprzedni wyścig bo wiedzieli że mogli sobie na to pozwolić, a tu je but, podwójne punkty i cała wypracowana przewaga pójdzie w las. To nie jest deszcz podczas wyścigu, z którego pojawieniem się trzeba się liczyć (w końcu po to są prognozy pogody). Było jasno przed sezonem ustalone: maksymalna pula punktów do zdobycia przez kierowcę to 240 oczek i niech tak zostanie. Skoro już przed sezonem było wiadomo że Le Mans będzie dwa razy dłuższe to wtedy trzeba było ustalić że ta runda będzie podwójnie punktowana.

5 cze 2015 09:31
No skoro zmiana punktacji nie ma na nic wpływu (taki wniosek wyciągam z wypowiedzi Ziubsona) to może podwoimy punkty za Adelaide, w końcu to uliczny tor, mniej miejsca na błędy, trzeba być bardziej skupionym bo margines błędu jest mniejszy.

Zmiany - tak, ale nie na jedną rundę przed końcem sezonu (w ogóle w trakcie sezonu nie powinno być zmian; tak jak Rafik wspominał - już to kiedyś przerabialiśmy). I nie wyjeżdżajcie mi z tekstem że do Le Mans zostały dwa tygodnie, bo klasyfikacja nie zna terminu dwa tygodnie, nie zna terminu miesiąc czy tydzień. W klasyfikacji jedyną słuszną jednostką czasu są rundy, a ta została tylko jedna.
NAJBLIŻSZE SESJE

Runda 12

La Sarthe

Francja
KwalifikacjeZakończona
WyścigZakończona
SERWERY
Serwer GT
Adres:
91.237.52.91:12000
Sesja:
GT, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer GTwył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Zachmurzenie
Zachmurzenie
Powietrze:
11 °C
Tor:
11 °C
PIĄ
Deszcz
23 °C
SOB
Zachmurzenie
22 °C
NIE
Słonecznie
24 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
01Patryk Krutyj253
02Radosław Bogusz191
03Mateusz Bogusz177
04Adrian Babiński154
05Aleksy Mainusz145
06Marcel Pawiński136
07Patryk Topczewski78
08Kryspin Słomiński77
09Mateusz Guzowski69
10Maciej Paruch68

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
49 871 008

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.