FacebookYouTubeTwitchCupSell
TEMAT

Seria GT
Sprawy organizacyjne

Pomysły

FORUM TEMATYCZNE
4 cze 2015 09:44
Tak, nagle podwojne punkty, żeby WSL się zmobilizowało i wyprzedziło w Red Bulla w klasyfikacji. Gdzie byliście cały sezon? Takie rzeczy TRZEBA ustalać przed sezonem, a nie przed ostatnim wyścigiem... Kiedy Wy [wszyscy] się ku*wa nauczycie ustalać wszystko przed sezonem, a nie co chwile zmieniać? Jak nie kalendarz, to teraz nagle formułe wyścigu, punkty i godzine. ŻENADA
Dodane 4 czerwca 2015 11:46:
Zgadzam się z Jackiem, ostatnio wraz z Błażejem pojechaliśmy bez pitu, dzięki czemu byliśmy na 10. i 11. miejscu, gdyby nie to bylibysmy dalej, bo tempa czolowki, ani srodka stawki nie mielismy i dzieki braku pitu udalo nam sie dojechac na tych miejscach. Cos za cos, w pewnym momencie jechalismy 3/4s wolniej od goniacych nas ptm'ow, ale wlasnie na tym to polega, ze sa rozne strategie i jest dzieki temu ciekawiej. Jak kazdy bedzie mial obowiazkowy pit, to bedzie sie gowno dzialo w wyscigach godzinnych, a co dopiero dwoch godzinnych, gdzie walki w ogole nie bedzie, bo cala stawka sie rozjedzie.
Zmodyfikowane 4 cze 2015 09:48 przez Dawid Czepiela.
4 cze 2015 10:00
Dla mnie zmiana punktacji bezpośrednio przed ostatnią rundą to parodia. I nie ważne czy zostały do niej dwa tygodnie, czy byłby to miesiąc, czy jeden dzień. Uważam takie zagranie za nieuczciwe. Niektórzy mogli wcześniej kalkulować, uznali że przed ostatnią rundą mają bezpieczną przewagę, odpuścili jakiś poprzedni wyścig bo wiedzieli że mogli sobie na to pozwolić, a tu je but, podwójne punkty i cała wypracowana przewaga pójdzie w las. To nie jest deszcz podczas wyścigu, z którego pojawieniem się trzeba się liczyć (w końcu po to są prognozy pogody). Było jasno przed sezonem ustalone: maksymalna pula punktów do zdobycia przez kierowcę to 240 oczek i niech tak zostanie. Skoro już przed sezonem było wiadomo że Le Mans będzie dwa razy dłuższe to wtedy trzeba było ustalić że ta runda będzie podwójnie punktowana.
4 cze 2015 10:03
Dokładnie, zgadzam się w 100% z Barrym, tak samo jak i ze zmianą kalendarza w trakcie sezonu...
Zmodyfikowane 4 cze 2015 10:03 przez Dawid Czepiela.
4 cze 2015 10:33
Również popieram. Nawet moja zmiana punktacji w F1 w połowie sezonu (dotycząca wszystkich wyścigów, również tych, które się już odbyły) była mocno krytykowana, a tutaj pojawia się propozycja zmiany właściwie w ostatnim momencie sezonu, która miałaby wielokrotnie większy wpływ na przebieg rywalizacji. Nawet ja, czyli osoba, która jest tylko "obserwatorem" serii i dla której często pojawiający się argument "podczas sezonu nie powinno nic się zmieniać" jest zazwyczaj bez znaczenia, taka zmiana byłaby przegięciem. To tak, jakby w tym momencie dodać jedną rundę sezonu i to taką, do której można przystąpić tylko wtedy, gdy dojedzie się do mety w poprzedniej. Na głos w ankiecie na pewno ma istotny wpływ sytuacja, w jakiej jest dany kierowca w klasyfikacji.
4 cze 2015 10:33
Miałem skrytykować ten wyjęty z du_y pomysł, ale widzę, że ktoś już to zrobił. Popieram Bariego.
4 cze 2015 10:50
Argumenty Rafika, Bariego i Nasriego, czyli przeciwko 2x punktów są dla mnie zdecydowanie bardziej przekonujące niż argumenty za podwójnymi punktami i obecne wyniki ankiet (14-8 za).

Tak przy okazji chciałbym poznać zdanie "Pana Obserwatora" i reszty odnośnie zastosowania upływu czasu i dwóch sesji kwalifikacyjnych.
Konto usunięte
4 cze 2015 10:52
Poprę wszystkich krytykujących ten pomysł chyba po raz trzeci już. Bardzo proszę Administrację o pewną konsekwencję. Wprowadzenie podwójnych punktów teraz to gorsza zagrywka niż podwójne punkty w realnej F1 w zeszłym sezonie czy niedawne zmiany w kalendarzu. Ale po tym co napisał tutaj Rafik jestem nieco spokojniejszy niż po ujrzeniu ankiety rano...

Bartłomiej Nowak napisał(a):
Argumenty Rafika, Bariego i Nasriego, czyli przeciwko 2x punktów są dla mnie zdecydowanie bardziej przekonujące niż argumenty za podwójnymi punktami i obecne wyniki ankiet (14-8 za).

Tak przy okazji chciałbym poznać zdanie "Pana Obserwatora" i reszty odnośnie zastosowania upływu czasu i dwóch sesji kwalifikacyjnych.

Co prawda nie jestem "Panem Obserwatorem", ale jako część "reszty" wypowiem się, że dla mnie wyścig częściowo nocny to super sprawa, tylko mam duże pytanie jak zostanie rozwiązany problem braku świateł w modzie? I czy na serwerze też będzie zmieniony upływ czasu aby dało się ćwiczyć również nocą i o zmierzchu?
Zmodyfikowane 4 cze 2015 10:55 przez Konto usunięte.
4 cze 2015 10:56
1. Obecnie w samochodach GT nie ma świateł. Trzeba by zrobić szybką poprawkę.
2. Dynamiczna zmiana oświetlenia toru wpływa negatywnie na wydajność gry u niektórych kierowców. Więc każdy głos za "nie" ma trochę większe znaczenie, niż głosy na "tak".
3. Nie jestem pewien, czy RFE poprawnie działa w takich warunkach, musiałbym to sprawdzić przed wydaniem toru.
4 cze 2015 11:43
Dawid Czepiela napisał(a):
Tak, nagle podwojne punkty, żeby WSL się zmobilizowało i wyprzedziło w Red Bulla w klasyfikacji. Gdzie byliście cały sezon? Takie rzeczy TRZEBA ustalać przed sezonem, a nie przed ostatnim wyścigiem... Kiedy Wy [wszyscy] się ku*wa nauczycie ustalać wszystko przed sezonem, a nie co chwile zmieniać? Jak nie kalendarz, to teraz nagle formułe wyścigu, punkty i godzine. ŻENADA
Nasri nie spinaj się. To tylko propozycja. I właśnie chodzi tu o dogadanie się i żeby się każdy wypowiedział.

Patrząc na to co napisał Rafik, że trzeba dodać światła, mogą być problemy z RFE itd itp to po prostu zakończmy ten temat, zostawmy to tak jak jest. Przy następnym sezonie wznowi się ten temat jeżeli będzie trzeba.
Czytając wasze wypowiedzi widzę więcej spin niż propozycji. Po prostu wystarczy napisać, że jest to nie dobre, nic w sezonie nie zmieniamy i już.

Proponuje w tym oto momencie zakończyć ten temat
4 cze 2015 12:09
Nie spinam się, nie miałbym nic przeciwko, gdyby to zostało ustalone przed sezonem, a nie znowu "na ostatnią chwilę".
NAJBLIŻSZE SESJE

Runda 12

La Sarthe

Francja
KwalifikacjeZakończona
WyścigZakończona
SERWERY
Serwer GT
Adres:
91.237.52.91:12000
Sesja:
GT, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer GTwył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Zachmurzenie
Zachmurzenie
Powietrze:
11 °C
Tor:
11 °C
PIĄ
Deszcz
23 °C
SOB
Zachmurzenie
22 °C
NIE
Słonecznie
24 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
01Patryk Krutyj253
02Radosław Bogusz191
03Mateusz Bogusz177
04Adrian Babiński154
05Aleksy Mainusz145
06Marcel Pawiński136
07Patryk Topczewski78
08Kryspin Słomiński77
09Mateusz Guzowski69
10Maciej Paruch68

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
49 871 722

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.