FacebookYouTubeTwitchCupSell
FORUM OGÓLNE
13 sie 2011 23:26
Klusex997 napisał(a):
Może trochę odkopię temat, ale chciałbym podzielić się z wami moimi spostrzeżeniami.
Właśnie obejrzałem "Sennę" i doszedłem do dwóch wniosków:
1. Zdecydowanie winny śmierci Ayrtona jest bolid. Sam na niego narzekał mówiąc, że jest niestabilny
2. Prost to jednak kawał skur... był. Fragment z pamięci:
[Alain] Po wyścigu poszedłem do boksu do Rona [Denisa], żeby z nim pogadać na temat Ayrtona i jego dalszej jazdy w wyścigu
[Dziennikarz] Byłeś w wieży sędziowskiej?
[Alain] Nie, nie byłem
[Dziennikarz] Byłeś w wieży sędziowskiej
[Alain] Tak byłem. Poszedłem tam do Rona.

Na kilometr widać, że Prost coś kręcił.

I przesunięcie pierwszego pola tuż przed wyścigiem to przegięcie pały było. Bardzo dobrze Ayrton zrobił uderzając w Prosta.

Tyle ze właśnie Ayrton tłumaczył się że nie uderzył celowo tylko prost najpierw zostawił mu miejsce a potem zjechał do wewnętrznej, co zresztą było widać.
14 sie 2011 04:33
Chodzi wam o Japonię, bo już nie wiem?
14 sie 2011 06:22
nie o Hiroszime
14 sie 2011 06:47
jak ktos jeszcze nie widział to upnołem go tutaj(to nie yt<nerwus> gdzie wszystko blokuja:D)

http://www.videobash.com/video_show/senn a-37107

To fakt kawał skur....(prawdziwym skur...był Balestre)ale jednak trumnę poniósł co mnie naprawdę rozbiło<brawo>
14 sie 2011 08:36
Balestre to był niezły drań, to prawda, pomagał ewidentnie Prostowi, ale gdybyś ty został szefem FiA, a w RBR ścigali by się Kubica z Vettelem i sytuacja w teamie byłaby wtedy jak za czasów Prosta i Senny to raczej też byś pomagał rodakowi
14 sie 2011 08:48
Simon874 napisał(a):
Tyle ze właśnie Ayrton tłumaczył się że nie uderzył celowo tylko prost najpierw zostawił mu miejsce a potem zjechał do wewnętrznej, co zresztą było widać.

Spójrz na reakcję Senny po tym wszystkim i to co komentatorzy mówili. Nie był zadowolony ze zdobycia w takim sposób mistrzostwa. On wiedział co się stanie na T1, a mimo to dalej próbował go wyprzedzić.

Krzysiek_aleks napisał(a):
Balestre to był niezły drań, to prawda, pomagał ewidentnie Prostowi, ale gdybyś ty został szefem FiA, a w RBR ścigali by się Kubica z Vettelem i sytuacja w teamie byłaby wtedy jak za czasów Prosta i Senny to raczej też byś pomagał rodakowi

Nie sądzę. Na pewno nie przesuwałbym pierwszego pola; nie przerywał wyścigu widząc, że Vettel dogania Kubicę w deszczu i nie zawieszał licencji za skorzystanie z pasa technicznego w celach bezpieczeństwa. Choć muszę przyznać, że kara Sennie za pomoc porządkowych należała mu się, mimo, że nie wiem co wtedy mówił na ten temat ówczesny regulamin. Dzisiaj wiadomo jakby to się skończyło, choć był (jak z resztą wiecie) jeden przypadek, w którym mimo pomocy porządkowych, kierowca nie dostał DQ.
14 sie 2011 09:05
Za co te DQ ze jedną szykane nieprzejechal poprawnie
14 sie 2011 09:18
Clemson81 napisał(a):
jak ktos jeszcze nie widział to upnołem go tutaj(to nie yt<nerwus> gdzie wszystko blokuja:D)

http://www.videobash.com/video_show/senn a-37107

To fakt kawał skur....(prawdziwym skur...był Balestre)ale jednak trumnę poniósł co mnie naprawdę rozbiło<brawo>

W obliczu śmierci każdy człowiek pokazuje drugą twarz.
Borowik123 napisał(a):
Za co te DQ ze jedną szykane nieprzejechal poprawnie

No właśnie to wyjaśnił Klusex w powyższym poście. Chodziło o ( i nie bójmy się używać tego słowa) pomoc Prostowi w zdobyciu tytułu. Bardzo ładnie zachowywał się wtedy Ron Dennis który miał dowody na niewinnosć Senny w niektórych przypadkach, np. w Japoni gdzie Senna "ściął" szykane. To wszystko jest ładnie wyjaśnione w filmie.
14 sie 2011 10:13
Po wszelkim zdecydowaniu sie biore Logitech G25 :D DFGT z nim nie ma szansB)
14 sie 2011 10:18
a ja ogladalem 160 min dokument a tu widze clemson 100 minutowy wrzucił
NAJBLIŻSZE SESJE
F1WyścigZakończona
GTKwalifikacjeZakończona
GTWyścigZakończona
F1KwalifikacjeZakończona
F1WyścigZakończona
SERWERY
Serwer F1
Adres:
91.237.52.91:10000
Sesja:
F1, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer F1wył
Serwer GTwył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Słonecznie
Słonecznie
Powietrze:
13 °C
Tor:
16 °C
ŚRO
Zachmurzenie
20 °C
CZW
Deszcz
19 °C
PIĄ
Zachmurzenie
23 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
Seria F1
01Adrian Babiński537
02Patryk Krutyj462
03Aleksy Mainusz364
Seria GT
01Patryk Krutyj253
02Radosław Bogusz191
03Mateusz Bogusz177

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
46 839 798

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.