FacebookYouTubeTwitchCupSell
FORUM OGÓLNE
11 paź 2011 17:47
Enter.
11 paź 2011 17:52
Neil napisał(a):
Zdrowyś Rafik, łaskiś pelen, Radek z Tobą
błogosławionyś Ty między adminami
i błogosławiony owoc żywota Twojego banik.

Czemu publicznie profanujesz słowa modllitwy? Nie powiem wierszyk fajny ale dla mnie jako dosyć głęboko wierzącego nie na miejscu.

A propos Radzia: http://www.youtube.com/watch?v=XiOPAGe70 3I
<wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz>
11 paź 2011 17:56
Simon874 napisał(a):
Neil napisał(a):

Czemu publicznie profanujesz słowa modllitwy? Nie powiem wierszyk fajny ale dla mnie jako dosyć głęboko wierzącego nie na miejscu.

Czemu publicznie księża w szkołach nauczają religii? Nie powiem wiara fajna, ale dla mnie jako dosyć głęboko niewierzącego nie na miejscu.
11 paź 2011 18:00
Czemu ja głęboko niewierzący płace podatki za które utrzymują się te czarne pasibrzuchy?
11 paź 2011 18:04
Neil napisał(a):
Simon874 napisał(a):
Neil napisał(a):

Czemu publicznie księża w szkołach nauczają religii? Nie powiem wiara fajna, ale dla mnie jako dosyć głęboko niewierzącego nie na miejscu.

Masz do tego prawo i nic z tego powodu to Ciebie nie mam. Ale pamiętaj że tu są ludzie z różnymi poglądami religijnymi i coś takiego dla nich stosowne nie jest. Miej na uwadze że niektórzy mogą to odebrać jako obrazę naszej religii. A przecież my twojej (jeśli w co wierzysz) nie obrażamy:) A z drugiej strony skoro jesteś ateistą to czemu przerabiasz słowa modlitwy której nie odmawiasz w życiu codziennym? Przecież ze tak powiem "ona cię nie dotyczy". Tylko nie odbierz tego źle. Nie chce wywoływać żadnej sprzeczki religijno-kulturowejB)

Aha no i religia w szkole nie jest obowiązkowa. I dziwi mnie czemu odpowiedziałeś pytaniem na pytanie.:)
11 paź 2011 18:04
Krzysiek_aleks napisał(a):
Rafik...

Dodane 11.10.11 19:09:
Lepszy bracie Cupał...

RADEK TEŻ JEST SPOKO ZIOM, NIE OBRAŻAJ MI TU GO SZEFIE :E
11 paź 2011 18:09
Clemson81 napisał(a):
Czemu ja głęboko niewierzący płace podatki za które utrzymują się te czarne pasibrzuchy?

O ile mi wiadomo oficjalnie kościół nie miesza się do polityki. A osobiste układy księży to już sprawy poniekąd poza kościelne. A z tego co wiadomo kościół nie jest instytucją która czerpie pieniądze z państwa. Wręcz przeciwnie- sama płaci podatki. Więc to że twoje dzieci (jeśli posiadasz bo nie wiem do końca) będą chodziły do publicznej szkoły poniekąd również będzie to wkład tych czarnych pasibrzuchów.
11 paź 2011 18:11
Widzę kolejna ostra dyskusja się szykuje <cwaniak>
11 paź 2011 18:11
Clemson81 napisał(a):

głosowałeś na Ruch Palikota?
Oni coś mają na temat podatków Kościoła
11 paź 2011 18:12
Simon, jest obowiązkowa. Sam się o tym przekonałem. Chodząc do gimnazjum musiałem się namęczyć, aby nie chodzić.

Po pierwsze wg. rozporządzenia Ministra Edukacji z 1997 bodaj roku szkoła może organizować takie lekcje, ale ZA ZGODĄ rodzica. Tu jest taki problem, że działa to odwrotnie. Na początek wszyscy są zapisywani na lekcje religii, a potem trzeba ZA ZGODĄ rodzica wypisywać się. Nawet kartki z wszelkimi paragrafami i uzasadnieniami nie pomagały i pozostało tylko namawianie rodzica. Po drugie to parafia wybiera katechetę, a szkoła nie ma nic do gadania. Poza tym pensje dla tych gości co uczą, czasem po kilku latach studiów teologicznych tylko można by przeznaczyć na podwyżki dla normalnych nauczycieli. Po trzecie w szkoła nie naucza się religii tylko wiary chrześcijańskiej, a to co innego. Po czwarte jest jeszcze te idiotyczne wliczanie religii do średniej. Tylko jak będę do jakiejś szkoły np. informatycznej iść to po cholerę mi to?
NAJBLIŻSZE SESJE
F1WyścigZakończona
GTKwalifikacjeZakończona
GTWyścigZakończona
F1KwalifikacjeZakończona
F1WyścigZakończona
SERWERY
Serwer F1
Adres:
91.237.52.91:10000
Sesja:
F1, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer F1wył
Serwer GTwył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Słonecznie
Słonecznie
Powietrze:
12 °C
Tor:
14 °C
WTO
Częściowe zachmurzenie
20 °C
ŚRO
Deszcz
23 °C
CZW
Częściowe zachmurzenie
25 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
Seria F1
01Adrian Babiński537
02Patryk Krutyj462
03Aleksy Mainusz364
Seria GT
01Patryk Krutyj253
02Radosław Bogusz191
03Mateusz Bogusz177

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
46 899 833

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.