Nikodem Wiśniewski napisał(a):
Nie będe się już dalej włączał w tę dyskusję, mam nadzieję, że większość z Was się ze mną zgadza, a ty simon nie

bzdur, bo sama idea jakiegokolwiek systemu nie jest zła, a akurat komunizm słusznie jest znienawidzony, i wolę zyc w

j demokracji (która moim zdaniem jest złym systemem) niż w komunizmie, bo tam to bym chyba nic nie miał i cieszył się, że jestem wolnym człowiekiem

Przyjdź z sensownymi argumentami to będziemy mogli podyskutować.
Wiki mówi:
Komunizm (od łac. communis – wspólny, powszechny[1]) – system społeczno-ekonomiczny, w którym nie istnieje własność prywatna środków produkcji, a całość wytworzonych dóbr jest w posiadaniu wspólnoty, której członkowie są równi.
Jak dla mnie to jest to sprawiedliwe, wszyscy równi, każdy pracuje dla dobra ogółu. Gra i buczy.
Ale - niestety nie jest to możliwe do funkcjonowania w świecie. Nie ma opcji, bo każdy ma swoje poglądy, pragnienia i żądze. Słowem (bo jak widze tak ci to trzeba tłumaczyć) - to jest dobre dla organizmów słabo rozwiniętych umysłowo, "prymitytów". Wątpię że zrozumiałeś co napisałem i co chce przekazać, ale niestety lepiej tego wyjaśnić nie umiem.
Natomiast gadanie o rzeczach o których się nie ma pojęcia uważam za bezsensowny i ośmieszający dla tej osoby. Poucz sie moze troche, albo poczytaj o tym, sam nie wiem
Druga sprawa, że to jak ten system wpływa na państwo mi sie w

nie podoba, co więcej - wolę już tę demokrację gdzie jeden poseł jest ponad prawem w przeciwieństwie do "szarych" obywateli.
natomiast martwi mnie jeszcze jedna rzecz- że tacy ludzie jak ty mogą kiedyś dojść do władzy

Co wtedy?
Dodane 17 stycznia 2014 17:40:chłe chłe
Haubica znowu w rowie