Krzysztof Pieczykolan napisał(a):
Powiem tak, od dwóch wyścigów mam Rafikowych umiejętności 1.92 mimo, że dojechałem w ostatnich wyścigach 9 i 10. A jak dwa razy dojechałem chyba na imoli i bahrajnie 11 i 14 to miałem 2.44 i 2.55, coś w tym stylu. Ja już nie wiem jak ten system działa...
Nie można po prostu zrobić, że umiejętności się wylicza tylko za ostatnie kwalifikacje i wyścig. Bo teraz mi się wydaję, że to liczy z paru wyścigów i słabo to liczenie wychodzi.
Prawdopodobnie wypadły ci z tych liczonych sesji jeszcze lepsze wyniki niż P9 i P10, stąd "spadek" formy. Według mnie to powinno działać tak że jak ktoś się poprawił w stosunku do poprzedniego wyścigu/sesji to wzrost współczynnika, a jak nie to spadek (w proporcjonalnym stopniu), no ale Rafik ma jakiś inny wzór na to
Dodane 15 kwietnia 2015 14:07:Ale to że wiem że jak ten system działa to nie znaczy że go rozumiem xD Taki Yayo nie jeździ już kilka wyścigów, a ma większy współczynnik niż ja (obaj zdobyliśmy po 1 punkcie w tym sezonie, w tamtym Yayo nie punktował, więc na pewno w liczonych wyścigach ma tylko jedno top 10). Jak przestał jeździć to byłem przed nim w tej klasyfikacji, a teraz jestem za nim xDD Dat logic